alzheimer hastası ahmetin 6 evladı var ve ölmeden hepsine birer ev vermek istiyor.Bunu direk veremeyecegini söyluyorlar O da damadının birinin üzerine evleri satış yapip sonra damat (mehmet)üzerinden de evlatlara satış yapılıyor.bu birazda damata dayatılıyor cünkü bu paylasımda en değersiz ev damata veriliyor.kardesler evleri alıyor.ahmet 5 yıl önce vefat ediyor ahmetin eşine 2 ev 2 dukkan diger 6 kardesede 6 tane daha ev düştü. miras paylasilirken kardesler arasında anlaşmazlık çıkıyor evlerin değerleri eşit olmadığından en değersiz miras satış yapılan damat mehmete veriliyor mehmet haksızlığa ugradığını düşünürken ahmetin eşide diyorki bana kalan 2 ev ve 2 dukkandan sana pay vermek istemiyorum ben ölünce senin pay almaman için şimdi satıyorum(yası 74)diyor ve 2 evi ve dukkani simdi satıp paralarini 5 oğluna paylastırıyor.Mehmet ve eşi(mirascı) bu durumda kanunen ne yapabilir?yani acıkcası bayan oldugu icin evladin biri bir sekilde dışlanıyor..
damat mehmet ahmetin eşine su an bir sey yapamaz fakat o vefat edince su an satilan ev ve dukkanlardan hakkını isteyebilirmi diğer kardeslerden yada su an birsey yapabilirmi varmi bir yolu?

Yada damata satılıp sonrada evlatlara satış yapılan ilk evlerden bu durumun baskı altında yaptıgını muvazali oldugunu belirterek yeniden paylastirilmasini isteyebilirmi bunun icin bir dava acabilirmi? Lütfen yol gösterebilirmisiniz?