Herkese selam,benim sorunum şöyledir.2010 Kasım ayında KIYI EMNİYETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜN ce yapılam Amatör Telsiz sınavında başarılı olarak A sınıfı belge almaya hak kazımdım.Aparmanımız 8 katlı 16 daireden oluşmaktadır.Yöneticilik olağan genel kurul toplantısında çatıya telsiz anteni takıcağımı apartman ve seçilen yeni yönetici arkadaşımıza anlattım ve kimseden bir ses çıkmadı olur dendi,bende bunun üzerine asansör binasının üstüne bir direk dikerek karşı aparmanımızın yöneticisinden müsade alarak bir dipol (uzun tel anten kısadalga için) anten bizim binamıza diktiğim direkten destek alarak gerdim ayrıca direğede bir VHF-UHF anten ile yine vertikal (dikey) dediğimiz bir HF (kısadalga) anten kurdum.Bir sene kimseden çıt çıkmadı fakat bu son yapılan Yönetim olağan genel kurulunda;yağmur yağdığında şimşek düşeşek, radyomuz bozuldu,Tv den görüntümüz bozuldu,radyozyon yayıyor adı altında 3 daire sakinimizin ortak çalışmaları sonucu ben kötü adam ve telsizlerimde sorunlu oldu.Şimdi bu antenleri sökmek için girişimlerde bulunmaya Yöneticiye de baskı yapmaya başladılar.
Ben bu haberleşme ve ayrıca İlgi (a) yönetmeliğin Ek-4 3ncu madde ve 3ncu fıkrası “Amatör Telsizcilik Belgesine sahip gerçek kişiler, doğal afetlerde, beklenmedik olaylarda ve bunların tatbikatlarında can ve mal emniyeti ve milli güvenlikle ile ilgili olarak mahalli, bölgesel veya yurt çapında acil durum ve afet haberleşmesini koordine eden ilgili kuruluşlara yardım faaliyetlerinde bulunabilirler.” ibaresindede belirtilen hususlarda derneğimizin tatbikatlarında gerek itfaiye gerek Belediye gerekse Kolluk kuvvetleriylede tatbikatlar yapan biri olarak telsiz antenlerimin sökülüp sökülemeyeceğini bilmek veya 1980 enesinden beri ikamet ettiğim bu aparman sakini olarak haklarımı nasıl arayabileceğimi öğrenmek istiyorum.Saygılarımla.
Verici gücü olan antenler cep tlf antenleri dahil Tüm kat maliklerinin onayı ile mümkündür.
%99 onay verse 1 kişi onay vermezse olmaz.
TV alici uydu antenleri sorun değil.
Ama verici gücü olan antenler, manyetik verici gücünden etkilenecek kişilerin bu rizikoyu kabullenmelerine bağlı.
Zorla insan sağlıkları tehlikeye atılamaz.
Kat Maliklerinin borçları:
I - Genel kural:
Madde 18 - Kat malikleri, gerek bağımsız bölümlerini, gerek eklentileri ve ortak yerleri kullanırken doğruluk kaidelerine uymak, özellikle birbirini rahatsız etmemek, birbirinin haklarını çiğnememek ve yönetim planı hükümlerine uymakla, karşılıklı olarak yükümlüdürler.
Bu kanunda kat maliklerinin borçlarına dair olan hükümler, bağımsız bölümlerdeki kiracılara ve oturma (Sükna,) hakkı sahiplerine veya bu bölümlerden herhangi bir suretle devamlı olarak faydalananlara da uygulanır;bu borçları yerine getirmeyenler kat malikleriyle birlikte, müteselsil olarak sorumlu olur.
Temliki tasarruflar ve önemli işler:
Madde 45 - Anagayrimenkulün bir hakla kayıtlanması veya arsanın bölünmesi ve bölünen kısmın mülkiyetinin başkasına devrolunması gibi temliki tasarruflar veya anayapının dış duvarlarının, çatı veya damının reklam maksadıyla kiralanması gibi önemli yönetim işleri ancak bütün kat maliklerinin oybirliğiyle verecekleri karar üzerine yapılabilir.
- - - Updated - - -
Yargıtay E: 2010/4109 - K: 2010/5662
ÖZET :
Dava, komşuluk hukukundan kaynaklanan çekişmenin giderilmesi isteğine ilişkindir.
GSM baz istasyonunun yaydığı radyasyonun değerlerin altında kalması nedeniyle yönetmeliğe aykırı olmadığı sonucuna varılmış olsa da, çevre binalarda ve davacıların da meskenlerinde oturanların sağlık açısından uzun süreç içerisinde çok ciddi hastalıklara yakalanabilecekleri konusunda büyük endişeler taşıdıkları ve özellikle son zamanlarda ülke genelinde bu tür olumsuz örneklerin çoğaldığı gözetildiğinde davacıların yaşamının psikolojik olarak olumsuz etkilediği ve aşırı bir tedirginlik ve ümitsizliğe kapıldıkları, bu yönüyle davacıların psikolojik zarar gördükleri, diğer bir deyişle ruh hallerinin bozulmayacağının söylenemeyeceği açıktır.
Davacıların zarar gördüğü kabul edilerek baz istasyonunun kaldırılmasına karar verilmesi gerekir.
Konu Hakkaniyetli tarafından (26-09-2012 Saat 09:16:44 ) de değiştirilmiştir.
Teknik Bilgi:
Mesleğinizi bilmiyorum; ancak muhtemelen siz de biliyor olmalısınız ki, sizin atenlerinizde yıldırım / şimşek veya havadaki statik elektrikten oluşacak zararlar ancak sizin anteninize ve cihazlarınıza zarar verebilir. Başkalarının radyo ya da TV lerine zarar verecek büyüklükteki olaylarda zaten yıldırım düşmüş demektir ve bina yanacak veya yıkılacaktır
Ancak anten ayarlarınızın (SWR) bozuk olması ve/veya harmonik filtrelerinizin olmaması komşularınızın her türlü alıcısının interfere edebilir. Şikayet edilen konu umarım ki interferans değildir. Eğer öyle bir şey varsa, En çok dikkat etmeniz gereken şeyin başkalarının iletişim hakkına zarar vermemek olduğunu biliyorsunuz eminim.
Sn Hakkaniyetli;
GSM baz istasyonu ve SW istasyonlar birbirinden çok farklıdırlar. SW istasyonlarda 5-10 Watt'lık güçlerde antene doğrudan temas etmiyorsanız size zararı dokunmayacaktır. Kaldı ki baz istasyonlar sürekli çalışır durumda oldukları halde bir amatörün SW istasyonu sadece doğal afetler sırasında kullanılır. Diğer zamanlarda belki günde ortalama birkaç dakikalık denemeler yapılır ki cihazların çalışıyor olduğuna emin olunsun.
17 Ağustos depreminde istihbarat ne GSM ile ne de PSTN ile değil, amatörler vasıtası ile sağlanmıştı.
Hiç bir karşılık beklemeden ve dünyanın parasını / emeğini harcayarak doğal afet durumunda insanlara faydalı olmayı amaçlayan böyle bir girişimin önüne bir de komşu engelleri çıkması ne kadar kötü.
Sonuçta kanunlar muhakkak ki ideal değil ve burada görünüşe göre sayın üye nihatbey'den yana değil. Serzenişim bunun ne olduğunu bilmeden karşı çıkan apartman sakinlerine.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Vip üye olarak verdiğiniz cevaba istinaden;ben bir A sınıfı Amatör telsizci olarak telsiz ve RF konularında kimseyi rahatsız etmemk için tam boy denilen 6m yükseklikte bir boru dikip antenlerimi öle takdım.Baz istasyonları ile telsiz anteni istasyonların birbirriyle hiç alakası yoktur.Telsiz antenlerinin takıldığı anten direğinede topraklama yapıldığı gibi kullanılan üç antendede SWR ayarı tam teşekküllü yapılmıştır.Telasiz Amatörlüğü bir hobi olduğu kadar bir şekilde ifade ettiğiniz gibi afet günlerinde ayrıca yetkililerin ön gördüğü ve istekleri doğrultusunda gerekli haberleşmeyi sağlayan kişilerdirde.Çok enterasandır ki telsiz antenleri olmadan öncede binamıza yıldırım düşmüş binanın tek değilde çift sayılı dairelerinde hasarlarlar meydana getirmiştir.Bilinmesi gerekirki bir yere yıldırım düşmüşse bir daha düştüğü ne şekilde olursa olsun dünya oluşumundan günümüze görülmemiştir yetkililerin araştırmalarıda düşmeyeceği yönündedir.
Sınıfımın verdiği yönetmelikte belirtilen çıkış watlarında hava şartlarına göre dünyanın çeşitli ülkeleriyle muhabere yapan bir kişi olarak ki bu çıkışlar en fazla 100W ı geçmez muhaberelerim olmaktadır.Ben zaten radyasyon veya yıldırım veya başka konularda sıkıntı olacağını bilsem kendi evime gelen o anten kablolarını kullanmam ne kendime ne çocuğuma zarar veriri diye ama böle bir konu söz konusu değildir.Enterfere dediğimiz TV,radyo veya telefon gibi parazitler oluşmuş olmamasına rağmen buzdolabının antenler takıldıktan sonra bozulmasını bahane edenlerede anlam veremediğim gibi gülüyorum.
Ben bu hobimi ve haber alma ve verme hakkımı kullanmamın başka bir yolu yokmudur?Eğer çatıdan indirilirse HF dediğimiz antenleri kullanamayacağım fakat balkonumdan diğer VHF-UHF anten kurarak bu hobimi kullanacağım bu şekilde kullanım aslında enterfere (parazit) yapacaktır sonuç olarak hiçbir şekilde bu cihazlarımı kullanamayacağım anlamına gelecekse bunun bir haksızlık olacağını düşünüyorum.Saygılar.
Konu nihatbey tarafından (26-09-2012 Saat 12:04:12 ) de değiştirilmiştir.
Merhabalar.
Öncelikle oturduğum daire mahalle arasında ve bir yöneticisi bulunmayan bir apartman. Bu dairenin tapusu bana ait bir süre kiracı oturdu...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku