2009 yılında bir web tasarım firmasına www.anadoluisdunyasi.com adı altında bir rehber sitesi yaptırdım. Söz konusu sitem 4-5 ay öncesine kadar yayında idi. 4-5 ay önce kendi isteğimle geçici olarak yayını durdurdum. Siteme herhangi bir ücret almadan Türkiye geneli basılı rehber hazırlayan arkadaşlar firmalardan aldıkları reklamları yayınlıyorlardı. Söz konusu sitemin tasarımını ve alt yapısını beğenmediğim için ve değiştirmek istediğim için yayını geçici olarak durdurmaya karar verdim. Söz konusu yenileme için maddiyat gerekiyor. Bunun için epey bekledim beklemek fayda etmedi. Bu süre zarfında sitemde yayınladığım bilgilerin ve içeriklerinin aynen hiçbir değişiklik yapılamadan www.anadoluisdunyasi.net uzantılı olarak yayınlandığını gördüm. Bunu fark ettiğimde siteyi yaptırdığım firma ile görüşüp öncelikle kendilerine herhangi bir borcumun olup olmadığını sorgusunu yaptım. Borcumun olmadığını ilettiler. Bende madem durum bundan ibaret sitemin yeniden yayına açılmasını istedim. Onlarda yayınlamayacaklarını bildiğimi yapmamı kafamı hangi taşa vursam da fayda etmeyeceğini söylediler.
Söz konusu durum benim yaptırdığım ve bedel ödeyerek yayınlanmasını sağladığım firmadan haklarımı almak için nasıl bir yol izmemem gerektiğidir.
bir diğer konu .net uzantılı site hakkında herhangi bir işlem veya yol izlemeli miyim

İlgi ve alakanızdan dolayı şimdiden teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim