Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Yok............................................... ........................
Erdoğan Bey, "Yok" demişsiniz fakat kişinin evi kullanıp kullanmaması kendi tercihi. Eğer bana karşı sorumluysa tercihinin bu sorumluluğu yok etmesini anlamadım.Pek akla mantığa yakın bulmadım.Bunun dayanağı nedir?
- - - Güncellendi - - -
Erdoğan Bey, "Yok" demişsiniz fakat kişinin evi kullanıp kullanmaması kendi tercihi. Eğer bana karşı sorumluysa tercihinin bu sorumluluğu yok etmesini anlamadım.Pek akla mantığa yakın bulmadım.Bunun dayanağı nedir?
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
illegal rumuzlu üyeden alıntı
Maalesef komşunun kombiyi yakmasını zorlayacak herhangi bir yasa hükmü mevcut değildir. Zaten kombi sistemini seçenlerin seçme nedeni de budur. Kullanmadığım zaman ödemek zorunda kalmayayım, başkalarının yakıt masrafını ödemeyeyim, ne kadar yakarsam o kadar az öderim mantığıdır ki ne kadar doğrudur tartışılır.
Sayın illegal,
İnternette bir köşe yazısında böyle bir yoruma denk geldim:
KANUNİ YÜKÜMLÜLÜK
Diğer yandan genel düzenleyici işlemlerini de irdelemek faydalı olacaktır. Yürürlükte bulunan 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 18. maddesinde, ‘Kat malikleri, gerek bağımsız bölümlerini, gerek eklentileri ve ortak yerleri kullanırken doğruluk kaidelerine uymak, özellikle birbirini rahatsız etmemek, birbirinin haklarını çiğnememek ve yönetim planı hükümlerine uymakla, karşılıklı olarak yükümlüdürler’ düzenlemesi bulunmaktadır.
HÂKİMİN MÜDAHALESİ İSTENEBİLİR
Eğer aynı binayı paylaşan malik veya kiracılar, mevsimsel zorunluluk olmasına rağmen bireysel ısıtma sistemlerini hiç veya yeterli oranda çalıştırmıyor ise bu eylemden zarar gören komşular, haklarının çiğnendiğinden bahisle uğradıkları maddi zararı talep edebilecekleri gibi, zikredilen kanunun 33. maddesi kapsamında, ana gayrimenkulün bulunduğu yerdeki sulh hukuk mahkemesinden hâkimin müdahalesini isteyebileceklerdir. Mahkeme tarafından yapılacak inceleme neticesinde, komşunun mevsimsel şartlara uygun bir şekilde kullanmakta olduğu konutu hiç veya yeterli oranda ısıtmadığı tespit edildiği takdirde, hâkim bu eylemin sonlandırılmasına karar verebilecektir. Ayrıca eylem nedeniyle diğer komşunun uğradığı maddi bir zarar var ise bunun sorumlusundan tahsili yönünde de karar verilebilir.
Fikriniz nedir?