+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 19 ileti bulundu.

Konu: Bosanma hakkında

Bosanma hakkında Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Apr 2007
    İletiler
    21
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Question Bosanma hakkında

    basimda cok ilginc bir aile ayriligi var. bu konda bana yardimci olabilecek bir hukukcu varsa cok sevinirim.
    iki ay once yurtdisindan geldim. geldigim gun esim uc cocugumuz ile birlikte evi terk etmis ve annesinin evine gitmis. iki aydir tum ugraslarima ragmen evine geri donmedi ve surekli bosanmak istedigini yineledi. son gunlerde artik bende onun ile bosanmaya karar verdim fakat bu sefer cesitli bahaneler ile bosanmak icin birlikte mahkemeye gelmiyor. sen git davani ac , diyor.
    simdi ben bu durumda ben cocuklarimi almak icin ne yapmaliyim? adalet onun cocuklari alip gitmesine ne derecede izin veriyor. o cocuklar sadece onun degil ayni zamanda benim yani ikimizin de o cocuklarda hakki var. bun ben boyle dusunuyorum. fakat hukuki yonden bunu bilmiyorum. cocuklarimi almak icin ne yapmaliyim.
    birde sunu ogrenmek istiyorum. eger bir mahkeme olursa benim tanik olarak hickimsem yok. ama telefon gorusmelerimiz var. bu gorusmelerde bana hakaret iceren laflar soyledi. bunlari delil olarak nasil kullanabilirim. yani gunumuzde gecmis donemlerin telefon gorusmelerini dinleme olanagi var mi? eger boyle bir imkan var ise bu bosanma cok uzunda surebilir , cunku ben sadece kisaca yazdim. ama telefon gorusmeleri eger dinlenebiliyorsa isler degisir.

    saygilarimla....



    Hukuki NET Güncel Haber

    Bosanma hakkında konulu yargıtay kararı ara
    Bosanma hakkında konulu hukuk haber
    Konu empatisyen tarafından (01-04-2007 Saat 15:59:01 ) de değiştirilmiştir. Sebep: ilave bilgi..

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Apr 2007
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: bosanma

    Boşanma konusunda siz tek taraflı boşanma davası açabilirsiniz. Zaten eşiniz de kabul ediyorsa kendisine gelecek olan dava dilekçesini onaylayacaktır. Belki dava açmasını sizden istemesinin sebebi kendisi dava açarsa nafaka alamayacağı içindir(çocuklara ödenecek nafaka hariç);ama eğer davayı siz açar ,boşanma talebinde bulunursanız nafaka isteme hakkı doğar.
    Çocuklarınızı almaya gelince;hakim anne ve babayı dinleyerek velayeti hangi tarafa bırakacağına karar verir. Bunu hakim her iki tarafın yaşam şartları,çocuğun menfaati hangisi yanında iyi olacaksa bakacak ve karar verecektir. Ayrıca genelde 3çocuk da aynı kişiye verilmez eğer böyle bir talep ve kabul yoksa,önemli bir engel yoksa. Ayrılık sonrası muhtemelen çocuklar da birbirinden ayrılacaktır. Çocukların kimde kalacağına anne ve babanın durumu karar vereceğinden bunları bilmeden yorum yapmam yanlış olur
    Umarım yazdıklarım yol gösterici olmuştur.

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    Apr 2007
    İletiler
    21
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: bosanma

    sayin fulya-baris
    oncelikle ilginiz icin cok tesekkur ederim.
    aslinda bosanmak istemeyen benim. fakat iki aydir ne kadr ugrastiysam birturlu basaramadim bir araya yeniden gelmemizi. onun ayriliginda ve bosanma istemesinde kendisine gore bazi sebebleri var. biz yaklasik 14 yillik evliyiz. evliligimiz suresi icinde donem donem gecim sikintisi cektik. fakat en son olarak ben yurtdisina gittim ( libya ) orada bir turk firmasina tasaron olarak calistim. bu isim ikibucuk sene surdu. ne olduysa bu ikibucuk senenin sonlarinda oldu. esim ile birbirimizi deliler gibi seviyorduk. ama yurtdisindaki son iki ayimdaki telefon gorusmelerimiz cok kotu idi. artik bosanmak istedigini dile getiriyordu. bende apar topar geldim libya dan.geldigimde evde olmasini istedim telefon gorusmelerimizde ama geldigimde evde degildi ve annesine gitmisti. bir iki hafta sonra ogrendigim olay beni soka ugratti. ama ben genede sogukkanlilikla karsiladim ve onu affetmeye hazir oldugumu soyledimsede o istemedi ve gene gelmedi evine. ben simdi tekrar yurtdisina gitmek zorundayim. o yuzden bosanmayi bende kabul ediyorum su an ama simdide kendisi cesitli filmler icinde. ben simdi cocuklarimi ondan mahkeme olmadan alamazmiyim. bu benim icin cok onemli. hikayemiz aslinda daha uzun ama sizleri yormak istemedigimden mumkun oldugunca kisa yaziyorum. ben simdi savciliga soyle bir yazi yazmayi dusunuyorum. bir gozgezdirin bakalim sizce olumlu bir yazimi. yani kisacasi ben mahkeme olmadan cocuklarimi ondan almak istiyorum. bunu nasil yapabilirimin pesindeyim. cok tesekkur ederim.


    DİLEKÇE

    PENDİK ADLİYESİ CUMHURİYET SAVCILIGINA;
    PENDİK _ İSTANBUL


    13.07.2004 TARİHİNDE ÇALIŞMAK ÜZERE BİR TÜRK FİRMASI İLE YURTDŞINA ( LİBYA ) GİTTİM. 01.02.2007 TARİHİNDE GERİ DÖNDÜM. BU ZAMAN ZARFINDA İKİ KERE İZİNLİ OLARAK TÜRKİYE YE GELDİM. İLK İZİNİM 24 GÜN , İKİNCİ İZİNİM 75 GÜN SÜRMÜSTÜR. EN SON İZİNİMDEN SONRA BİRBUÇUK SENE SONRA GELDİĞİMDE EŞİM ÇOCUKLARIMIZI DA ALIP 01.02.2007 (GELDİĞİM GÜNÜN GÜNDÜZÜ) ANNESİNİN EVİNE GİTMİİŞTİR. BEN YURTDIŞINDAN GELELİ İKİ AY OLDU. BU SÜRE ZARFINDA EVİNE GELMESİ İÇİN TÜM UĞRAŞMALARIMA VE TÜM SÖYLEMLERİME KARŞIN EVİNE DÖNMEMEKTEDİR. KENDİSİ İLK GÜNLERDE BOŞANMAK İSTEDİĞİNİ SÖYLEMESİNE RAĞMEN ŞU GÜNLERDE BENİMDE BOŞANMAYI KABUL ETMEM İLE BERABER BU SEFER ÇEŞİTLİ NEDENLER İLERİ SÜREREK BİR TÜRLÜ BOŞANMA DAVASINI BİRLİKTE AÇMAMIZA ENGEL OLMAKTA VE BENİM İLE BİRLİKTE MAHKEMEYE GELMEMEKTEDİR.
    BU SEBEPLE BEN (BOŞANMA DAVASI AÇILSIN VEYA AÇILMASIN) SAVCILIĞINIZ TARAFINDAN EVİNE GERİ DÖNMESİ BABINDA BİR İHTAR YAPILMASINI , BU İHTARA UYMADIĞI TAKTİRDE ÇOCUKLARIMIN BANA VERİLMESİNİ , EĞER VERİLMEYECEK İSE İLERİDE DOĞACAK HERHANGİ BİR MESULİYET VE SORUMLULUĞU KABUL ETMEYECEĞİMİ TARAFINIZA ARZ İLE BEYAN EDERİM.

    SAYGILARIMLA

  5. #4
    Kayıt Tarihi
    Nov 2006
    Nerede
    Turkey.
    İletiler
    596
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: bosanma

    Bu yaptığınızın yasal açıdan hiç bir hükmü yok.
    Bir kere boşanma dilekçesi vermek için tarafların bir araya gelmesine gerek yok. Her biriniz boşanmayı yasada belirtilen 4-5 başlıktan birine uydurarak açabilir. Eğer "evi terk"e dayanarak boşanma davası açacaksanız izleyeceğiniz yol şudur:
    Evi terk durumunda (eşinizin evi terk ettiği tarihten itibaren) 4 ay bekleyip eşinize ihtar çekmeniz lazım. Bu ihtarda 2 ay içinde eve dönmesini isteyip, döneceği adresi, evin anahtarını nereden temin edeceğini beyan etmeli ve yol parasını yatırmalısınız.

    Bundan sonra 2 ay içinde eşiniz sebepsiz yere dönmezse evi terk ettiği için tam kusurlu olur. Nafaka ya da tazminat alamaz.
    Dönerse evi terk durumu ortadan kalkmış olur.
    Eve dönmemesi için gerekçesini ispatlayabilirse nafaka ve tazminat da alır.

    Ama her halukarda çocukların yaşı küçükse

  6. #5
    Kayıt Tarihi
    Apr 2007
    İletiler
    21
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: bosanma

    sayin ma_cera ;
    gosterdiginiz ilgi icin tesekkur ederim.
    bu gun adliyede aile mahkemesi mudiresi ile gorusme yaptim. boyle bir dilekce yazmak istiyorum dedim. ve bana yazabilirsin dedi. ileride mahkeme olursa delil olur dedi.
    birde su varki aslinda ben bosanmak isteyen taraf degilim. bosanmak isteyen esim idi, fakat iki ay sonra bende kabul ettikten sonra bu sefer o ( istemiyorum demiyor ama...) sen git mahkemeye dilekceni ver diyor. yani niyetinin ne oldugunu anlmis degilim. simdi bu durumda ben bosanma icin basvurursam sonuc ne olur. benim istedigim cocuklarimi mahkeme olmadan nasil alirim. cunku cocuklar ikimizin, o annesi ise bende babasiyim. yani kanunda cocuklarida alip gitmenin bir yeri var mi? cocuklarin velayeti bosanmamis oldugumuz sure icinde ikimizin. ama ben bu durumda ne yapmaliyim ki cocuklari alayim ondan. yani cocuklari gidipte zorla almak gibi bir secenegi dusunmuyorum bile ama kanunda bu konuda bana muhakkak ki destek cikan bir maddesi vardir diye dusunuyorum.
    ilginiz icin tesekkur ederim....

  7. #6
    Kayıt Tarihi
    Nov 2006
    Nerede
    Turkey.
    İletiler
    596
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Bosanma hakkında

    Dilekçendeki taleplerin hiçbir hukuki geçerliliği yoktur.
    1. BİR TÜRLÜ BOŞANMA DAVASINI BİRLİKTE AÇMAMIZA ENGEL OLMAKTA VE BENİM İLE BİRLİKTE MAHKEMEYE GELMEMEKTEDİR.
    Boşanma davasını birlikte açmak diye bir mecburiyet yok. Bu boşanma davası açmanıza engel değil.
    2. BU SEBEPLE BEN (BOŞANMA DAVASI AÇILSIN VEYA AÇILMASIN) SAVCILIĞINIZ TARAFINDAN EVİNE GERİ DÖNMESİ BABINDA BİR İHTAR YAPILMASINI ,
    Bu ihtarı yapacak olan cumhuriyet başsavcılığı değil, sensin.
    3. BU İHTARA UYMADIĞI TAKTİRDE ÇOCUKLARIMIN BANA VERİLMESİNİ ,
    Velayet annenin haysiyetsiz yaşamı ya da akıl hastalığı ispatlanmadıkça sana verilmez.
    4. EĞER VERİLMEYECEK İSE İLERİDE DOĞACAK HERHANGİ BİR MESULİYET VE SORUMLULUĞU KABUL ETMEYECEĞİMİ
    Bu dördüncü madde ile ne demek istiyorsun? Tehdit mi ediyorsun?

    Eksik kalmış geçen notum:
    Çocukların yaşı küçükse her halukarda velayet anneye verilir. Ancak mahkeme kararıyla çocuklarınızı 15 günde bir belli sürede görmek için karar çıkarabilirsin.

    Bahsettiğim "evi terk nedeniyle davet" ihtarı düğümü çözecektir. KArşı tarafın niyeti ortaya çıkacaktır.

    1. Eve döner, herşey yoluna girer.
    2. Eve dönmez, senin anlatmadığın bazı hususlar vardır, eve dönmemekte haklı olduğunu ispatlar, kusurlu duruma düşersin.
    3. Eve dönmez, gerekçe ortaya süremez, sen haklı çıkarsın, nafaka tazminat alamaz, boşanırsınız.

    Ama velayet, hele bir de sürekli yurt dışında çalışmaya giden biriysen imkansız.

  8. #7
    Kayıt Tarihi
    Feb 2007
    İletiler
    28
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Bosanma hakkında

    Alıntı ma_cera rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    3. Eve dönmez, gerekçe ortaya süremez, sen haklı çıkarsın, nafaka tazminat alamaz, boşanırsınız.
    kadin hakkli cikarsa, nafaka ve tazminat alir, ama adam hakkli cikarsa bosanirsiniz. Ama adam hakkli cikarsa nafaka ve tazminat yok mu? nafaka ve tazminat sadece kadinlar icin mi? nafaka ve tazminat odeyen kadin var mi? bu mu Turkiye'nin hukuk sistemi? ne kadar adaletsiz....

  9. #8
    Kayıt Tarihi
    Apr 2007
    İletiler
    21
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Bosanma hakkında

    h
    Konu empatisyen tarafından (03-04-2007 Saat 01:47:06 ) de değiştirilmiştir.

  10. #9
    Kayıt Tarihi
    Apr 2007
    İletiler
    21
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Bosanma hakkında

    bu arada superking sanada hak veriyorum. belkide sistemdeki bu bosluk kadinlari bosanmaya itiyor. zaten onun imkanlari benimkinden fazla . birde nafaka alirim diye dusunuyordur. ohh ne ala.. ver cocuklarimi bana ve sen bana nafaka ode, var mi hukukta boyle birsey acaba.

  11. #10
    Kayıt Tarihi
    Nov 2006
    Nerede
    Turkey.
    İletiler
    596
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Bosanma hakkında

    Çocukları eşine karşı kullanmak en başta çocukların için yanlış olacaktır.
    Nasıl eşinin çocukları size göstermemesi hoş bir durum değilse senin de eşini çocuklarından mahrum bırakmanız yanlış.

    Eşinin sana çocukları göstermeme nedeni senin onları alıp kaçıracağınızdan endişe etmek olmasın.

    Boşanma olmasa da eşiniz kendi ve çocukları için nafaka talep edebilir ve alabilir de.

    Ayrıca EĞER VERİLMEYECEK İSE İLERİDE DOĞACAK HERHANGİ BİR MESULİYET VE SORUMLULUĞU KABUL ETMEYECEĞİMİ ibaresi de hiçbirşey ifade etmez. Çocuklarınız belli yaşa gelinceye kadar onlara bakmaya, dolayısıyla annesinin yanında olurlarsa nafaka vermeye mecbursunuz.

    Eğer olayı hukuki yollardan halletmek istiyorsan çözümü söyledim.
    Ama Çocukları eşinize karşı kullanmak en başta çocuklarınız için yanlış olacaktır. Bunun için çocuklarınızı seviyorsan yapma.

+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

Benzer Konular :

  1. Bosanma
    almanyaya evlılık yoluyla geldım 2 sene oldu ama esımle geçınemıyorum bır kere polıslık olduk 3 ay onçe polısler benı kadın yardım kurumuna ...
    Yazan: sahra2 Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 04-04-2007, 16:19:58
  2. Bosanma hakkında
    Merhaba, Ben ukrayına vatandasıyım, 2002 de turkle evlendım,severek.Bu evlılıkte bır de kız cocum var 4 yasında.Bu arada ben suanda turk...
    Yazan: Tatka Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 30-11-2006, 18:34:10
  3. Bosanma davasi hakkında
    merhabalar.. yardimci olan arkadaslara simdiden tesekkurler... 2003 yilinda evlendim ben turkiyede yasiyorum esim almanyada yasiyor ve okuyordu...
    Yazan: engin_k Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 3
    Son İleti: 03-12-2005, 16:55:14
  4. Sözlesmeli Bosanma Hakkında
    Merhabalar, öncelikle herkeze teşekkür ederim su ana kadar her yazdıgım soruya yanıt aldım. Benım evlenecegım kısının eskı esınden ayrılmak ıcın...
    Yazan: selokan Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 3
    Son İleti: 16-06-2004, 11:16:30
  5. Bosanma
    Merhaba... Ben 3 senedir evliyim ve evli oldugum kisiyle sadece bir ay beraber evli olarak yasadik bizim evliligimiz sadece bir imza . Evlenme...
    Yazan: lordan Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 22-05-2004, 15:59:01

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.