+ Konuyu Yanıtla
2 / 3 Sayfa İlkİlk 123 SonSon
11 den 20´e kadar toplam 29 ileti bulundu.

Konu: Irak ve Saddam Hüseyin

Irak ve Saddam Hüseyin Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #11
    Kayıt Tarihi
    Mar 2004
    Nerede
    istanbul, kadiköy, Türkiye.
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Şüphe bilimin ve gelişmenin temelidir. Şurası kesinki Saddam iyi bir insan değildi. Koltuğunu güçle koruduğu bir gerçekti. Ancak gerek bilgi kaynakları gerekse olayların deşifresi bazı saddema ait olmayan konuların Saddam a mal edildiğinide kanıtlamaktadır. Soğuk savaşın ve propoganda çalışmalarının doğal bir sonucudur bu.
    Hiç bir zaman Saddam ı aklamaya çalışmam çalışmadımda dikkat edilirse yazıda da kötünün kötüyü kötülükle yok etmeye çalışmasını eleştiriyorum. ABD hiç bir yerde herhangi birisini demokrasi uğruna yargılayamaz. Eli o kadar kanlıdır ki ABD nin demokrasi havarisi kesilmesi gerçek demokrasinin yaşaması için gücüme gidiyor . Demek istediğim budur. Saddam burada bir simge... sadece o Kötü bir simge olması ABD yi haklı çıkarmaya yetmemeli demek istiyorum ???



    Hukuki NET Güncel Haber

    Irak ve Saddam Hüseyin konulu yargıtay kararı ara
    Irak ve Saddam Hüseyin konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #12
    Kayıt Tarihi
    Sep 2002
    Nerede
    istanbul, bakırköy, Türkiye.
    İletiler
    1.420
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Hüseyin Saddam'ı asabiliyorsalar, Abdullah Öcalan'ı da asabilmeliler.
    Evrensel hukuk idama karşı ise Saddam'ın idam edilmemesi lazım. Şayet idam adaleti tecelli ettirici bir ceza ise o zaman Abdullah Öcalan'ı da idam etmeli.
    İş Türkiye'ye gelince "idam cezası var sizde" diyenlerin, konu Saddam olunca, müstahaktır vurun başını demeleri çok garip bir durumdur.
    Irak mahkemesi başımsız mıdır? Eğer o bağımsızsa Yüce Türk mahkemeleri bağımsız mıdır? Bir yerlerde bir terslik var...

  4. #13
    Kayıt Tarihi
    Mar 2004
    Nerede
    istanbul, kadiköy, Türkiye.
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Mahkeme bir önceki mahkeme başkanınında idamına karar verdi...
    Mahkeme bağımsız mahkeme olsa baştan ABD başkanını yargılar işgalci ve çocuk katili olarak her gün yüz kişinin ölümünden sorumlu birisini az görürsünüz dünyada iyi bakın ABD başkanına....
    Düşünün birde gerçekten önce asılması gerekse kimi asarsınız ?
    Son derece adil olmayan bir yargılama ile bir utanca imza atmak üzere dünya vede yalanlarla yalan kaynakları gene ABD...
    Binlerce kişi cellat olmak için başvurmuşmuş saddamı asmak için ? Sayeniz de Irak ta adam mı kaldı be ? Hergün yüz ölü kaçan kaçana....
    Saddam çıktı hapisten dense bu olaylar anında biter o kadar yani.... Rüyamda görsem inanmazdım bu işe bir diktatörü bir kan üzerine oturan birini savunmaya çalışacağım.... Eee adalet herkes için ama keşke olabilse...

  5. #14
    Kayıt Tarihi
    Dec 2006
    Nerede
    Turkiye.
    İletiler
    2.302
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı


    Saddam idam edildi

    Irak'ın idam cezasına çarptırılan devrik lideri Saddam Hüseyin, şafaktan az önce asılarak idam edildi.

    Irak'ın, ölüm cezasına mahkum edilen devrik lideri Saddam Hüseyin, asılarak idam edildi. ABD tarafından desteklenen Irak televizyon kanalı El Hurra, Saddam Hüseyin'in cezasının yerel saatle 06.00'te (TSİ 05.00) infaz edildiğini duyurdu.

    Saddam'ın son anlarını videoya alan Ali El Massedi, idam sephasına bir metre kadar uzaklıktaydı. Normalde Irak Başbakanı Nuri El-Maliki'nin resmi kameramanlığını yapan Massedi, NEWSWEEK'e konuştu.

    "Gözlerinde korkuyu gördüm" diyen Massedi, "Adalet, direniş ve direnişçiler hakkında birşeyler mırıldandı" diye konuştu. Massedi'ye göre Saddam son anda "Irak bensiz hiçbir şey" dedi.

    Saddam Hüseyin, 2003 yılı nisan ayında, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerince devrilmiş ve bu yılın kasım ayında, 1982'de kendisine karşı düzenlenen bir suikast girişiminin Duceyl'de 148 Şii köylüyü öldürerek insanlığa karşı suçlu bulunmuştu.

    IRAK HÜKÜMETİ RESMEN AÇIKLADI

    Irak Dışişleri Bakan Yardımcısı Lebid Abbavi, Saddam Hüseyin'in asılarak idam edildiğinin resmen açıklandığını söyledi. Lebid Abbavi, BBC Televizyonu'na yaptığı açıklamada #8220;Saddam Hüseyin asıldı. Bu resmen ilan edildi#8221; diye konuştu.

    SADECE SADDAM İDAM EDİLDİ

    Bazı Amerikan internet sitelerinde bu görüntünün Saddam'ın idam edildiği yere ait olduğu öne sürüldü.

    Iraklı yetkililer, bu sabaha karşı sadece Saddam Hüseyin'in idam edildiğini belirtti.

    Yetkililer, Saddam'ın üvey kardeşi Barzan El Tikriti ile başka bir rejim yetkilisinin Kurban Bayramı'ndan sonra asılacaklarını kaydetti.

    El Arabiye Televizyonu, Saddam Hüseyin'in asılmasının ardından, Saddam'ın kardeşi Barzan El Tikriti ile eski yargıç Avad El Bender'in de asılarak idam edildiklerini duyurmuştu.

    SÜRGÜNDEKİ IRAKLILAR SOKAĞA DÖKÜLDÜ

    Amerika'da sürgünde yaşayan Iraklılar, Saddam Hüseyin'in ölüm haberi üzerine sokaklara dökülerek kutlamalar yapmaya başladı.

    Nereye gömüleceği kesinlik kazanmayan Saddam Hüseyin'in, doğum yeri Tıkrit'te toprağa verileceği haberleri gelirken Saddam Hüseyin'in kızının, babasının geçici olarak Yemen'de toprağa verilmesini, 'Irak'ın özgürlüğünü kazanmasından sonra' cenazenin Irak'a getirilmesini istediği belirtiliyor.

    SADDAM'IN BÜYÜK KIZI RAGDAD METANETLİ

    Irak'ın ABD tarafından devrilen ve bu sabah erken saatlerde Duceyl davasından aldığı idam cezası infaz edilen devlet başkanı Saddam Hüseyin'in büyük kızının, büyük acısına rağmen metanetli olduğu açıklandı.

    Saddam Hüseyin'in avukatlarından biri, Ragdad, kardeşi Rana ve 9 çocuklarının haberleri bir arada izlediklerini aktardı.

    Adının açıklanmasını istemeyen avukat, Saddam Hüseyin'in avukatlarından bazılarının da destek olmak için Ragdad'ın Ürdün'ün başkenti Amman'daki evinde bulunduğunu söyledi.

    Ragdad ve Rana'nın babalarının idam haberine ne tepki verdiğinin sorulması üzerine avukat, "Saddam onların babası ve herhangi bir baba da değil. Acılarını tahmin edebilirsiniz" yanıtını verdi.

    Ragdad ve Rana ile 9 çocukları, 30 Temmuz 2003'te Ürdün'e sürgüne gitmişti. Kızlarla çocuklar hala Amman'da bulunuyor. Saddam Hüseyin'in artık dul eşi Sacide ve üçüncü kızları Hala ise Katar'ın başkenti Doha'da yaşıyor.

    AVUKATLARININ ÇABASI YETMEDİ

    Saddam Hüseyin'in avukatları, Saddam'ın Iraklı yetkililere teslimini engellemesini istemek için ABD mahkemesine başvurdu. Savunma avukatlarıyla telefonda bir değerlendirme yapan yargıç Colleen Kollar-Kotelly, idam cezasının infazının durdurulması talebinin reddedildiğini bildirdi.

    Devrim Mahkemesi'nin eski başkanı Avad Hamid el Bender de, yargılanmasının ABD Anayasası'na göre haklarını ihlal ettiğini öne sürerek, ABD mahkemesine başvurmuştu. Ancak ABD Adalet Bakanlığı, ABD mahkemelerinin, başka bir ülkenin adli sürecine müdahale yetkisi bulunmadığını belirterek isteği geri çevirmişti.

    ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

    Yine de içimi buruk bir acı kapladı... Allah günahlarını affetsin.

  6. #15
    Kayıt Tarihi
    Mar 2004
    Nerede
    istanbul, kadiköy, Türkiye.
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Evet saddam saat 0455 te idam edildi. Bir diktatörün sonu böyle geldi. Amma inanın bu kadar adaletsizlik bu kadar hata beklemiyordum...
    Dün gece 23 civarı sabaha karşı idam edilecek haberi duyulduktan sonra uyku tutmadı beni ve sabaha kadar çakıldım kaldım tvler karşısında ve Türk TV lerinin kaliteli yayınları gece yarısından sonra yaptıklarına bir kez daha tanık oldum... Ve haber geldi Saddam idam edilmişti... Bir devir sona ermişti...

    Bir diktatör bile olsa devletbaşkanı sıfatını taşıyan Saddam için savunucu yazı yazacağıma inanamazdım. Çünkü bu kadar hukuksuzluk bu kadar güç gösterisi için bu kadar insanlık dışı bir tavır beklemiyordum açıkcası...

    Saddam ın asılmasına neden olan yargılamaya bakalım bir ... 1982 yılında Ducely de 148 kişinin öldürülmesi suçlaması ile yargılanıp idam edildi... Bu tarihte Saddam Devletbaşkanıdır ve İranla savaştadır. Konvoyu Ducely den geçerken bir gurubun silahlı saldırısına uğrar konvoy ve daha sonra Irak silahlı kuvvetleri ve polis in düzenlediği operasyonla 148 kişi öldürülür... Ölenlerin tamamı şii dir... Olay budur. Elbette ki ölen 148 canın hesabı sorulmalıdır. Ama bunun sorgusunu Kürt ve şii olmayan hele hele yakın akrabalarını Ducely de kaybetmiş olan bir hakim yapmamalıdır. Devlet başkanından hakim ve savcısın kürt ve şii olan ekibin adil yargılama yapması taraf tutmaması düşünülemez. Kaldıki Saddam Irak devlet başkanıdır ülkesi ABD tarafından işgal edilmiştir en fazla savaş suçlusu olarak yargılanabilir ki yanında ABD başkanınında olması gerekir...

    Peki devlet başkanı iken kendisine yapılan bir suikastten dolayı 148 kişi öldürüldü diye Saddam a idam cezası veriliyorsa ; 2003 yılında tamamen yalan söylediği ortaya çıkan asıl neden silah patronları ve petrol olduğu apaçık bir nedenden dolayı HUKUKSUZ YETKİSİZ bir devleti işgal ederek bugüne kadar 650 bin kişinin ölümüne direk sebep olan Bush a ne ceza verilmelidir?

    Bence Saddam eli kanlı bir diktatördü o kadar Ama Bush sayesinde ABD dünyanın terörist devletidir. Ama gücünü kullanıp kendisi hariç herkesi terörist ilan etmekte oraya buraya saldırıp durmaktadır...

    Saddamın idam edilmesi ne ABD ye ne dünyaya barış getirmeyecek olduğu gibi çok daha kanlı sonuçlara gidecektir ... Aslında bu bir son değil bu bir miladdır...

    Bu arada bir lafımda Irak ın Kukla hükümetine ve hakimlerine... İslam dininde Bayram arifesinde ki şiilere göre bayram bir gün önce başlar bayramdan 5 dakika önce bir insan asılmaz... Dinimize göre bu caiz değildir. Bu asılmayı ABD bu tarihte bilerek istemiştir ki tüm islam alemine küpe olsun... Kukla Irak hükümetide Kuklada akıl olmadığından bu tuzağa düşmüştür... Olacakları seyredeceğiz... Bakınız yarı bayram yarı arife olan Irak ta şu an ki ölü sayısı 77 ve artıyor sanırım bu sefer sınırlarıda aşacak... Birde cenaze Yemen e gitti.... Libya 3 gün yas ilan etti... İslam ülkesi bayram kutlarken yas ilan ettirenlere lanetler olsun...

  7. #16
    Kayıt Tarihi
    Aug 2006
    Nerede
    Antalya, Merkez, Turkey.
    İletiler
    1.019
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Üzerindeki tartışma, hiçbir zaman bitmeyecek...

    Vahşi Batı hukukunun, tüm Dünya'ya dikte edildiğinin en açık göstergesi...

    Önce asalım, sonra yargılarız!

    Bir Ülke'nin Devlet Başkanı'nı, ABD, ondan intikam almak isteyen kişilere teslim ediyor ve bu Müslüman kişi; Hac döneminde, bayram öncesinde asılıyor. Hiçbir "tek dişi kalmış canavar" da, normal olarak, bunun engellenmesi için birşey yapmıyor! Bize dokunmayan yılan, bin yaşasıncılık...

    Yarın bayram, erken kalkın çocuklar...

    Ne olacaksa?..

  8. #17
    Kayıt Tarihi
    Oct 2003
    Nerede
    Hatay, Türkiye.
    İletiler
    3.380
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Bir bilen bana açıklasın. Saddam kendi ülkesi içinde kaç kişinin ölümünden sorumluydu, işgal sonra Irak'ta kaç kişi öldü? Irak' a barış ve demokrasi için gelenler kaçyüzbin kişinin ölümünden sorumlu? Eğer sorumlu iseler Bush-Blair 2lisinin de yargılanıp idam edilmeleri gerekmez mi?

  9. #18
    Kayıt Tarihi
    Oct 2003
    Nerede
    Hatay, Türkiye.
    İletiler
    3.380
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Aslında idam kararı TENSİP ile birlikte verilmişti,gerisi bir komedya

  10. #19
    Kayıt Tarihi
    Dec 2006
    Nerede
    Turkiye.
    İletiler
    2.302
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Eğer sorumlu iseler Bush-Blair 2lisinin de yargılanıp idam edilmeleri gerekmez mi?

    Ekleyen: Av.Fırat Bayındır - 30/12/2006 : 20:09:03
    Sorumlu olduklarını düşünüyorum.
    İdam sözcüğünü anmak bile istemezken; evet , saddamdan önce onun asılması gerekirdi, diyorum.


  11. #20
    Kayıt Tarihi
    Mar 2004
    Nerede
    istanbul, kadiköy, Türkiye.
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Yaklaşık 5,5 milyar öyle diyor da...neoluyor ?
    Demekki hukuk güçten geçiyor güçlü olan haklı Oyüzden Türkiye çok güçlü olmalıki Haklıyım haklıyım diye diye yok olmasın... Bu hükümeti savunanlara uyarımdır ...

+ Konuyu Yanıtla
2 / 3 Sayfa İlkİlk 123 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

Benzer Konular :

  1. Prof. Dr. Hüseyin Altaş Ders Notları
    Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Altaş, sitesinde (http://huseyinaltas.net/dersler) Medeni Hukuk, Borçlar Özel...
    Yazan: Av.İsmail Arslan Forum: Hukuk Eğitimi
    Yanıt: 1
    Son İleti: 25-03-2011, 23:39:27
  2. Bir güzel insanın Hasan Hüseyin KORKMAZGİL'in anısına
    Bir Oğlum Olacak Adı Temmuz bir oğlum olacak adı temmuz uykusuz korkusuz beter mi beter ben beynimi satarak yaşıyorum o benden proleter ...
    Yazan: av.ferda Forum: Edebiyat ve Sohbet Köşesi
    Yanıt: 4
    Son İleti: 01-12-2009, 19:26:18
  3. Hüseyin Tuztaş'ın Doğum Günü
    bugün konya hakimi sevgili ağabeyim hüseyin tuztaş beyin doğum günü...kendisinin doğum gününü kutlar, sevdikleri ile birlikte mutlu, sağlıklı ve...
    Yazan: Hayri Buyruk Forum: Edebiyat ve Sohbet Köşesi
    Yanıt: 13
    Son İleti: 03-03-2008, 11:22:09
  4. Saddam'ın Eski Gelini Sevim Torun'dan Kitap
    Irak'ın idam edilen eski devrik lideri Saddam Hüseyin'in oğlu Uday ile 8 ay evli kalan ve ardından Irak'dan kaçarak sürgün hayatı yaşayan Sevim Torun...
    Yazan: veezy37 Forum: Kültür - Sanat - Edebiyat
    Yanıt: 0
    Son İleti: 04-04-2007, 15:01:36

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.