+ Konuyu Yanıtla
1 den 2´e kadar toplam 2 ileti bulundu.

Konu: Dikkat: Çocuk Suçluluğunda Artış

Dikkat: Çocuk Suçluluğunda Artış Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Jun 2004
    Nerede
    ISTANBUL, GAZIOSMANPASA, Türkiye.
    İletiler
    28
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Dikkat: Çocuk Suçluluğunda Artış

    [u]DİKKAT!...Çocuk suçluluğunda artış...</u>

    Emniyet Genel Müdürlüğü Ana Komuta Kontrol Merkezi (AKKM) Daire Başkanlığı verilerine göre Türkiye'de çocuk suçluluğunda son 5 yılda önemli artış gözlendi. 19 Aralık 2005

    2000 yılında 122 bin 43 olan asayişe yönelik çocuk suçlarıyla ilgili olay sayısının 2005 yılının ilk 11 ayında 163 bin 867'ye yükseldiği bildirildi. Kötü alışkanlıklara başlama ve suç işleme yaşının küçüldüğü kaydedeldi. Türkiye Emekli Emniyet Müdürleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından çıkarılan Çağın Polisi Dergisi'nin Aralık 2005 sayısında yayınlanan AKKM Daire Başkanlığı'nda görevli Emniyet Amiri Erkan Yücesan tarafından yazılan makalede, Türkiye'de çocuk suçlarıyla ilgili tespitlere yer verildi.

    Çocuk suçluluğunun, 18 yaşın altındaki yaş grubuna dahil çocukların karıştığı her türlü suç olarak tanımlandığı makalede, ülkede son yıllarda meydana gelen suç ve suçlu sayısındaki artışa paralel olarak çocuk suçluluğunda da artan ivme gözlendiği belirtildi. Makalede, çocuk suçluluğu denilince sadece asayişe yönelik suçlar anlaşılmaması gerektiği vurgulanarak, son günlerde görüldüğü gibi terör örgütlerinin illegal düzenledikleri etkinliklerde çocukları en ön saflara sürerek onları şimdiden suça bulaştırdığı vurgulandı.

    BÜTÜN SUÇLARDA YAŞ ORANLARI DÜŞÜYOR
    Türkiye'de yapılan araştırmaların artık bütün suçlarda yaş oranlarının Avrupa ve ABD'deki gibi gittikçe düştüğünü gösterdiğinin kaydedildiği araştırmada, #8220;Yine alkol, sigara, uyuşturucu maddeler gibi kötü alışkanlıklara başlama yaşı da 11-12 yaşlarına kadar inmiştir. Küçük yaşta bu tür ortamlara giren çocuklar ileride birer suç makinaları haline gelebilmektedir. Özellikle suç işletilen çocuklar seçilirken ceza almayacak yaş aralığında olanlar seçilmektedir. Bu sayede çocuk ceza almazken tekrar yeni suçlarda kullanılabilmektedir#8221; denildi.

    Çocukların karıştığı suçların türleri incelendiğinde, hırsızlık, gasp, müessir fiil, adam öldürmek, dolandırıcılık, kundakçılık, yankesicilik gibi suçların sıklıkla işlendiğinin görüldüğünün vurgulandığı makalede, bunların içinde ağırlığı mala karşı işlenen suçların oluşturduğu kaydedildi. Makalede, çocukları suça iten nedenler ise aileden ve çevreden yeterince ilgi görememe, sevgi yoksunluğu, otoriter aile yapısı, eğitimin yanlış ya da eksik olması, ekonomik sıkıntılar, ailelerin parçalanması, bazı gelenek ve görenekler, göç, dışlanmışlık psikolojisi, örnek alınan suçlu bireyler, televizyonda suç işlemenin ve mafyalaşmanın övülür hale gelmesi olarak gösterildi.

    SON 5 YILLIK SÜREÇTE ÇOCUK SUÇLARI
    Makalede yer verilen AKKM Daire Başkanlığı'ndan alınan istatistiki bilgilere göre son 5 yıllık süreçte asayişe yönelik çocuk suçluğuyla ilgili veriler şöyle:

    CİNSİYET TOPLAM OLAY SAYISI
    YIL Kız Erkek
    2000 2163 15750 17913 122043
    2001 2249 14798 17047 138966
    2002 2769 16522 19291 140093
    2003 2651 17213 19864 143802
    2004 2482 19755 22237 158241
    2005 2710 17494 20204 163867 (ilk 11 ay)

    ÇOCUKLARI SUÇTAN NASIL KORUYACAĞIZ?
    Yeni nesilleri suçtan ve zararlı alışkanlıklardan korumanın sadece ekonomik ortamın düzelmesini, fert başına düşen milli gelirin artmasına bağlamanın yanlış olacağının vurgulandığı makalede, ABD, İngiltere ve Almanya gibi dünyanın gelişmiş ülkelerinde de suç oranlarının Türkiye'den aşağı olmadığına dikkat çekildi. Çocukları korumak için önce çekirdek aile yapısının güçlendirilmesi gerektiğinin vurgulandığı makalede, şu önerilerde bulunuldu:

    #8220;Sivil toplum örgütleri ile işbirliğini artırarak sokak çocuğu, tinerci, sokak satıcısı gibi adlarla adlandırılan aslında özünde nice cevherler taşıyan gençlerimizi topluma kazandırmak adına çeşitli sosyal programlar yapılmalıdır. Aile olarak eğitim ve öğretim faaliyetlerinde okul öncesi, okul çağı ve aile içi eğitimi ihmal etmemek lazımdır. Eğitimi sadece okullara bırakmak bir eksikliktir. Çocuklara iyi örnekler sunmalı, aile içinde sevgimizi çocuklarımıza göstermeliyiz.

    Arkadaş çevreleri konusunda da seçici olmalı onları yönlendirmeliyiz. Herkesin başına polis koymamız mümkün değildir. O yüzden herkes kendini polis olarak görmeli, yanlış gördüğü her hareketi uyarmalıdır. Güvenlik görevlileri, öğretmenler ve aileler ile sıkı işbirliği yaparak çocuklarımızı suç ortamından uzak tutmalı, onların bulunduğu ortamlara suç şebekelerinin girmesine fırsat vermemelidir. Halkla iç içe olmalı, çocukların ve ailelilerinin polisten korkmadan saygı duyarak ve severek iş birliği yapabileceği bir ortamı yaratmalıdır.#8221;



    Hukuki NET Güncel Haber

    Dikkat: Çocuk Suçluluğunda Artış konulu yargıtay kararı ara
    Dikkat: Çocuk Suçluluğunda Artış konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Feb 2003
    Nerede
    istanbul, şişli, Türkiye.
    İletiler
    1.653
    Dilekçeler Sözleşmeler
    1
    Dosya Yükleme
    1

    Tanımlı

    Çok yerinde bir teşhis, tebrik ederiz. Bunun önüne biran önce geçmeliyiz. Bunu da Ceza Kanunlarından beklemek faydasız. Artık bu iş aile ve toplumun işidir.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

Benzer Konular :

  1. Yıllık artış oranı ve kiraya yıllık artış yapma
    Merhaba... Ocak ayı yıllık artış oranı %15 diyor internette... Ocak girişli kiracıya %15 zam yapma hakkım mı var oluyor bu? Kiracı kabul etmezse...
    Yazan: burgundy Forum: Kira Hukuku
    Yanıt: 2
    Son İleti: 19-01-2018, 11:15:32
  2. çocuk hukuku ve çocuk haklari
    ÇOCUK HUKUKU VE ÇOCUK HAKLARI - Ahmet Cemal RUHİ, Hayrunnisa ÖZDEMİR - Eylül 2016 - 1. Bası - Yeni - 978-605-1524-177 Bu kitap Adalet Yayıncılık...
    Yazan: Hukuk Kitapçısı Forum: Hukuk Kitapları Tanıtımı
    Yanıt: 0
    Son İleti: 28-09-2016, 14:30:05
  3. Kira Artış
    Merhaba, Öncelikle bu siteniz için teşekkürlerimi tüm personelinize sunuyorum. Ben Temmuz - 97 yılından bu yana aynı dairede kiracıyım. İlk 2 yıl...
    Yazan: tuncaydas Forum: Kira Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 28-10-2004, 13:58:32

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.