+ Konuyu Yanıtla
1 den 9´e kadar toplam 9 ileti bulundu.

Konu: Kredi kartı kurbanıyım

Kredi kartı  kurbanıyım Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Sep 2006
    Nerede
    balıkesir, merkez, Turkey.
    İletiler
    19
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Kredi kartı kurbanıyım

    şuan Için Iki Bankaya Yaklaşik 5000 Ytl Kadar Sonradan Faiz Binmediyse şayet Borcum Var Her Iki Bankayada Iki Aydir ödeme Yapamiyorum Fakat Herikisinede Başvuru Yapip Tüketici Kredisi Ve Taksitlendirme Istedim Fakat Sadece Bir Banka Geçmiş Dönem Askari Borcu ödersem Geri Kalan Tutari Taksitlendireceğini Söyledi Bir Diğerinden Ise Azar Işittim Sizlerden Ricam Burada Bazi Konularda Aydinlandim Fakt şu 90 Günlük Yasal Süreyi Ve şayet Uyari Yazisi Gelirse Mal Beyanini Birde şuan Bir Eski Model Arabam Var Ve Ben Bir Devlet Kurumunda üçretli çalişiyorum Haciz Işlemleri Ne şekilde Olur Birde şuanda Başka Bir Bankaya Da Tüketici Kredisi ödüyorum Benim Korkum şayet Maaşima Haciz Gelirse Bu Bankaya Olan Tüketici Kredisi Borcumu Nasi öderim Bilemiyorum çokda Tedirgin Oluyorum Bu Konularda Beni Aydinlatacak Bir Avukat Arkadaştan Yardim Istiyorum Saygilarimla



    Hukuki NET Güncel Haber

    Kredi kartı  kurbanıyım konulu yargıtay kararı ara
    Kredi kartı  kurbanıyım konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Aug 2006
    Nerede
    Antalya, Merkez, Turkey.
    İletiler
    1.019
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Sayın İlgili;

    Bu Bankalar'dan, önce size bir hesap kat ihtarı gelir ve derhal borcun tamamını kapatmanız istenir. Ardından ise; icra takibine geçilir. Takiplere itiraz etmezseniz, kesinleşir ve hakkınızda haciz işlemleri uygulanmaya başlanır. Ayrıca; yasal süresi içinde ve usulüne uygun şekilde mal beyanında bulunmaz ya da gerçeğe aykırı beyanda bulunursanız; açılacak davayla, hapis cezası alırsınız.

    Maaşınıza, mutlaka haciz konulması işlemi yapılacaktır. Arabanızı, mal beyanı olarak gösterebilir ve bizatihi icra dairesine götürerek, haciz işlemi uygulatabilirsiniz. Aracın değeri borcu karşılarsa, maaşınıza haciz konulmaz. Bu aracı bir an önce satarak, borçlarınızı kapatmaya çalışmanızı tavsiye ederim. Bu şekilde; faiz, harç ve giderlerle borcunuzun iki katına çıkmasını ve katlanarak artmasını engellemiş olursunuz.

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    Sep 2006
    Nerede
    balıkesir, merkez, Turkey.
    İletiler
    19
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı


    Sayın Avukatım aydınlatmanız için çok teşekkür ediyorum allah razı olsun Fakat sizden bir iki soruma yanıt almak isterim Benim şuanda ödemekte olduğum bir tüketici kredim var bunun taksitlerini ödüyorum.İnşallah arabamı satarımda borçlarımı kapatabilirim fakat bu olmadı arabamı haciz dairesine haciz ettireyim bunu anladım bankaların bana tebliğinden itibaren mal beyanımı ne kadar süre içerisinde ve hanki kuruma yapıcam birde bu şuanda ödemekte olduğum bir diğer bankanın tüketici kredisi var şimdi bu banka benim maaşimın ne kadarına haciz koyabilir benim belirli aralıklarla aldığım ilave tediye ve ödemelerde var bunların tamamına mı haciz konur yoksa bir kısmınamı korktuğum tüketici kredisi ödediğim bankaya para kalmazssa asıl ozaman mahvolurum bu duygu ve düşüncelerle saygılarımı iletiyor işlerinizde başarı diliyorum ALLAH SİZDEN RAZI olsun

  5. #4
    Kayıt Tarihi
    Aug 2006
    Nerede
    Antalya, Merkez, Turkey.
    İletiler
    1.019
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Banka tarafından başlatılacak icra takibi üzerine, size tebliğ edilecek ödeme emrinin altında; nereye ve hangi süre içerisinde mal beyanında bulunmanız gerektiği yazacaktır.

    Bu süre, tebliği takip eden günden başlamak üzere, tam 7 gün olacaktır (tatiller dahil). Bu beyanınızı ve varsa diğer beyanlarınızı, size tebliğin çıkartıldığı icra dairesine ve tebligatın üzerinde belirtilen dosya numarasıyla kayıtlı dosyanıza yapacaksınız.

    Tebliğin çıkartıldığı icra dairesi ile siz ayrı yerlerde iseniz (İstanbul İcra Müdürlüğü'nden tebliğ çıkar ve siz, Çorum'da iseniz); bulunduğunuz yer icra dairesi kanalı ile (muhabere kanalı ile) beyanlarınızı iletebilirsiniz.

    Yine de, bir avukattan yardım almanız, menfaatinizedir. Kolay görünen bu beyanın dahi, çeşitli içerik ve şekil şartları vardır; eksiklikler halinde, yapılmamış sayılır ve cezalandırılılabilirsiniz.

    Banka kredi sözleşmelerinde, genelde bazı kayıtlar mevcut olur ve bunların sonucu olarak da; maaşınızın tamamına haciz koyma yoluna gidilebilir. Ayrıca; aldığınız yan gelirlere de muhtemeldir ki haciz konulacaktır. Anlayacağınız; bir taraftan hem çalışacak, ne var ki, diğer taraftan, elinize aylarca (belki yıllarca) hiçbir şey geçmeyecek; dahası, borç da bir tülü bitmeyecektir (faizler hakikaten çok fazla; normal faizlerin tam üç katı).

    O nedenle; bir an önce ödemek, en iyi çözüm.

  6. #5
    Kayıt Tarihi
    Feb 2006
    Nerede
    ADANA, Seyhan, Turkey.
    İletiler
    10
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    geçmiş olsun. bende redi akrtı kurbanıyım ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. bankalar birazda yasal boşluklardan faydalanarak insanları sömürüyorlar. kredi kartından dolayı icaraya verildiğinizde belkide bu borç hiç bitmeyecek. çünkü faiz oranlarının yüksekliğinden dolayı artıp duracak.

    bildiğim kadarıyla bir memurun maaşının taamına haciz konulamaz. bu konuyla ilgili olarak bu sitede bir yazı okumuştum. bankalar kendi kafalarından maaşımın hepsinden vazgeçtim yazan bir kağıt imzalatıyorlar. ve bankaların ayıp olacak ama ne kadar terbiyesiz olduğu burada ortaya çıkıyor. çünkü maaşını bankadan almayan insanlara böyle bir kağıt imzalatmadan aynı krediyi veriyorlar. ayrıca kredi kartı sözleşmelerinde temerrüd faizi kısmını dolduran müşteriye kartı vermezler. daha sonra kendiler doldururlar. bunu herkes bilir. kriminal olarak incelense hemen anlaşılır ama kimse bir şey yapmaz.

    bir başka bankada kredinizin olması icra dairelerini bağlamaz. hatta sizin yaşayacak kadar paranızın elinizde kalması da kimseyi bağlamaz. çünkü siz düşmüşsünüzdür. önüne gelen herkes size bir tekme vurmakla görevlidir. Allah cümlemizin yardımcısı olsun.

  7. #6
    Kayıt Tarihi
    Oct 2006
    Nerede
    istanbul, merkez, Turkey.
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    selamlar,bende kredi kartı kurbanı olacağım yakında.benimde bir bankaya 1000 ytl borcum var.bana kolaylıkta sağlamıyorlar.çıkan yasadan da faydalanamadım.çünkü daha yeni bu borç oluştu.1000 ytl çok değil ama işsiz olduğum için ödeyemiyorum.hiçbir mal varlığımda yok.benim sorum,bundan sonraki süreç ne olur?ne kadar faiz işler?borcu ödeyemezdem başıma neler gelir?bunun gibi şeyler...

  8. #7
    Kayıt Tarihi
    Aug 2006
    Nerede
    Antalya, Merkez, Turkey.
    İletiler
    1.019
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Yukarıda, sorularınızın bir kısmına yanıt var.

    Temerrüt faizi, yıllık % 150 civarında. Buna, bir de, çeşitli vergiler, masraflar ve avuklatlık ücreti eklenmekte. Böylelikle; açılacak icra takibini, hemen kapatsanız bile, takriben, 2.000.-YTL civarında bir ödeme yapacaksınızdır. Size gelecek icrai tebligattan (ödeme emri) itibaren 7 gün içinde, usulüne uygun şekilde mal beyanında bulunmazsanız (hiçbir malım yok, işsizim demek; usulüne uygun bir mal beyanı değildir); hapis cezası alırsınız. Kesinleşirse ve ödeme yapmazsanız, hapse girersiniz ve borcunuz, yılda, yaklaşık 1,5 kat daha artar (1.000.-YTL; hemen 2.000.-YTL olacağı gibi; bir yıl sonraki borcunuz, takriben, 5.000.-YTL olacaktır).

    Borç bulabilirseniz çevrenizden, kapatmak, en iyi çözüm.

  9. #8
    Kayıt Tarihi
    Oct 2006
    Nerede
    istanbul, merkez, Turkey.
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    teşekkür ederim

  10. #9
    Kayıt Tarihi
    Feb 2006
    Nerede
    ADANA, Seyhan, Turkey.
    İletiler
    10
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Bana ilginç gelen bir konudan bahsetmek istiyorum. 1000YTL borcu olan bir kişinin (ve eğer bu kişi memursa), faiz oranıda %150 ise bu borcun tamamının kapanması uzun yıllar alacaktır. Borç 10.000YTL ise ve kişi borcunu başka bir şekilde kapatmazsa ülkemizdeki ortalama ömrü hesaba katarsak bu borç hiçbir zaman kapanmayacaktır.

    Bir de sorum var. Temerrüd faizi oranını kim belirliyorki bu kadar yüksek? Normal faiz oranlarının %20 civarında olduğunu düşünürsek bu faiz oranı diğerinden 7 kat fazla oluyor.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

Benzer Konular :

  1. Bilisim dolandırıcılığı kurbanıyım.
    Bir dönem önce bekar evinde bir X kişi ile tanıştım kendisi ile aynı evi paylasiyorduk aradan 1 sure sonra kendisinin konya da bi iş yeri olduğunu ve...
    Yazan: Umud1990 Forum: Diğer Hukuki Sorular
    Yanıt: 0
    Son İleti: 15-10-2015, 00:12:13
  2. Kredi kartı olmayan biri kredi kartı kullanım formu duzenleyebilir mi?
    Merhabalar evde boyle bır be belge buldum başında kredı kartı kullanım formu yazıyordu bır kısının adı yazıyor ıcra takıbınde olan dosya nosu...
    Yazan: water1 Forum: Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku
    Yanıt: 17
    Son İleti: 24-01-2014, 01:41:06
  3. Kredi kartından başkası kullandı ama kredi kartı sahibi mağdurluğu hakkında ?
    Merhaba ; Bir tanıdığım kredi kart mağduru . bir esnaf arkadaşı kendisine bana kredi kartı ayarla sana yaptığım ödemelerden gelen para...
    Yazan: polkm10 Forum: Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 08-12-2010, 15:19:12
  4. 2009 Kredi kartı Af Yasasına dayanılarak taksitlendirilmiş kredi kartı borcuna yenileme emri
    Merhaba, Bir bankadan almış olduğum iki kredi kratına 2007 yılında icra takibi başlatıldı. Borcumu kabul edip ödeme durumum bulunmadığına dair...
    Yazan: nihai52 Forum: Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 17-09-2010, 14:29:28
  5. Kredi veya kredi kartı borcundan dolayı hapis cezası endişesi
    Saygılar Bankaya kredi veya kredi kartı borcundan dolayı hapis cezası uygulanıyormu? İyi çalışmalar
    Yazan: Kızıldereli Forum: Borçlar Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 02-12-2009, 18:02:45

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.