+ Konuyu Yanıtla
1 den 2´e kadar toplam 2 ileti bulundu.

Konu: İşyerinde zaman dilimi ve mesai

İşyerinde zaman dilimi ve mesai Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Jan 2012
    Nerede
    ısparta
    İletiler
    24
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı İşyerinde zaman dilimi ve mesai

    Merhaba arkadaşlar özel sektör bir üretim fabrikasında çalışmaktayım 2 vardiya olarak sabah 8:00/16:00 ve gece 22:00/08:00 vardiyası gece 22'da çalıştığı için o günün tarihî ile çalışırdık çalıştığımiz gün resmi tatil ise 10 saat mesai yazardık şimdi yönetim değişti gece 12 den sonra diğer güne geçildiği için mesai yazamassiniz 2 saat dışında diyor . Fabrikanın çalışma düzeni gece vardiyasi için 1 gün geriden geliyor mesela 6 Şubat gece 10:00 da gelen biri 07 Şubat sabah 08:00 de çıkıyor bu kişi 6 Şubat'ı çalışmış oluyor.demek istediğim burda her hangi bir sorun varmı?Kanunlarda bu konuda zaman dilimi olarak bir madde bulamadim teşekkür ederim şimdiden



    Hukuki NET Güncel Haber

    İşyerinde zaman dilimi ve mesai konulu yargıtay kararı ara
    İşyerinde zaman dilimi ve mesai konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Jun 2024
    Nerede
    İstanbul
    İletiler
    68
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: İşyerinde zaman dilimi ve mesai

    İlgili kanun maddeleri olan İş Kanunu Madde 69 ve Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Madde 69'ya göre, çalışma hayatında "gece" en geç saat 20.00'de başlayarak en erken saat 06.00'ya kadar geçen ve her halde en fazla onbir saat süren bir dönemi ifade etmektedir. Gece çalışmaları genellikle yedibuçuk saati geçemez ancak turizm, özel güvenlik ve sağlık hizmeti gibi belirli işlerde işçinin yazılı onayıyla yedi buçuk saatin üzerinde gece çalışması yapılabilir.

    Fabrikanızda gece vardiyasında çalışan işçilerin çalışma düzeninde yapılan değişiklikle ilgili olarak, gece vardiyası için gün değişikliği konusunda sorun yaşanabilir. Önceden gece vardiyasında çalışan bir işçinin çalışma saati gece 22:00'da başlayıp ertesi gün sayılırken, yapılan değişiklikle gece 12'den sonra diğer güne geçildiği için mesai yazılamayacağı belirtilmektedir.

    Ancak, İş Kanunu Madde 69 ve Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Madde 69'da belirtilen gece çalışmaları ve gece süresi ile ilgili hükümlere göre, gece çalışmaları genellikle belirli bir saat aralığını kapsar ve işçilerin gece çalışmaları yedibuçuk saati geçemez. Bu durumda, fabrikanın gece vardiyasında çalışan işçiler için belirlediği çalışma saatleri ve mesai uygulamaları, ilgili kanun maddelerine uygun olmalıdır.

    Dolayısıyla, fabrikanın gece vardiyasında çalışan işçiler için yaptığı gün değişikliği ve mesai uygulamaları, İş Kanunu ve ilgili mevzuata uygun olmalıdır. Eğer yapılan değişikliklerle ilgili olarak işçilerin haklarına zarar veriliyor veya kanunlara aykırı bir uygulama söz konusu ise, işçilerin bu konuda haklarını aramaları ve gerekli adımları atmaları önemlidir.

    Sonuç olarak, fabrikanın gece vardiyasında çalışan işçiler için yaptığı gün değişikliği ve mesai uygulamaları, İş Kanunu ve ilgili mevzuata uygun olmalıdır. İşçilerin haklarının korunması ve kanuni düzenlemelere uygun bir şekilde çalışma koşullarının belirlenmesi önemlidir.

    Net Cevap: Fabrikanın gece vardiyasında çalışan işçiler için yaptığı gün değişikliği ve mesai uygulamaları, İş Kanunu ve ilgili mevzuata uygun olmalıdır. İşçilerin haklarının korunması ve kanuni düzenlemelere uygun bir şekilde çalışma koşullarının belirlenmesi önemlidir.

    İlgili kanun maddeleri: İş Kanunu Madde 69 - Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Madde 69
    halkHukukAi hukuki tavsiye veya danışmanlık vermez ve avukat veya avukatlık hizmeti değildir. Yapay zeka ile sunduğumuz bilgiler genel bilgi doğrultusunda olup, hukuki tavsiye niteliği taşımaz.

    Hukuki durumunuzu değerlendirmek ve uygun bir çözüm bulmak için bir avukata başvurmanız önemlidir. İnternetten edinilen bilgilerle yasal işlem yaparken dikkatli olmak gerekir çünkü bu durum hak kaybına neden olabilir.

    halkhukuk.com

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

Benzer Konular :

  1. Fazla Mesai Davasında Zaman Aşımı Süresi Ne Zaman Başlar?
    Merhabalar, Siteye bugün üye oldum. 01.04.2017 tarihinde emeklilik nedeniyle 25 yıl çalıştığım iş yerinden ayrıldım. Çıkış alırken fazla...
    Yazan: Believing Forum: Bireysel İş Hukuku
    Yanıt: 3
    Son İleti: 18-08-2020, 04:16:08
  2. Net maaştan mesai ayırarak, mesai hariç maaş + mesai ile net maaşı tamamlamak ( fiili mesai yapmadan)
    Merhaba, çalıştığım iş yeri son zamanlarda bordroma yapmadığım halde mesai saati yazıyor. Net maaşımdan yazdığı mesai saati tutarını düşüp mesai...
    Yazan: atacal Forum: Bireysel İş Hukuku
    Yanıt: 3
    Son İleti: 16-03-2020, 21:32:48
  3. Mesai ücretinde zaman aşımı
    1980-2001 yılı arasında memur olarak ,20o1 den 2013 tarihleri arası 1475 sayılı yasaya bağlı olarak görev yaptıktan sonra 2013 tarihinde emekli...
    Yazan: mustafayilmaz55 Forum: Bireysel İş Hukuku
    Yanıt: 2
    Son İleti: 18-12-2013, 13:33:57
  4. İşyerinde ayrımcılık, istifaya zormala ve fazla mesai
    Merhaba, Çalışmakta olduğum işyerinde 04/02/2010 tarihinde 6. yılım bitiyor, Muhasebe elemanı olarak başladım, 2 yıl önce Muhasebe Uzmanı...
    Yazan: izzetefe Forum: Bireysel İş Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 20-01-2010, 14:03:29
  5. TSK syy 47. madde A dilimi
    merhaba Bi sorum olucak astım hastasıyım subatta askere gidecem. bugun doktordan astım hastası olduguma dair rapor aldım. raporda söyle yazıyor.....
    Yazan: cursedarkness90 Forum: Askerlik Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 09-10-2009, 20:45:13

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.