+ Konuyu Yanıtla
1 den 4´e kadar toplam 4 ileti bulundu.

Konu: 5464 sayılı kanun ve yetki itirazı

5464 sayılı kanun ve yetki itirazı Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Feb 2006
    Nerede
    Turkey.
    İletiler
    7
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı 5464 sayılı kanun ve yetki itirazı

    5464 sayılı kanuna göre hesaplamanın yapılması için ikamet ettiğim yerdeki as.huk.mahkemesine başvurdum. Banka avukatı kredi kartı sözleşmesindeki "yetkili mahkeme istanbul mahkemeleridir" hükmüne binaen yetki itirazında bulunmuş.
    sonuç ne olur? ayrıca mahkemenin ikamet adresimde görülmesini sağlayacak kanun ve yargı kararları varsa lütfen yardım edin.

    Saygılarımla



    Hukuki NET Güncel Haber

    5464 sayılı kanun ve yetki itirazı konulu yargıtay kararı ara
    5464 sayılı kanun ve yetki itirazı konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Mar 2006
    Nerede
    Turkey.
    İletiler
    26
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    5464 sayılı Banka kartları ve kredi kartları kanunu: Kabul tarihi:23.2.2006 Yürürlük tarihi: 1.3.2006:
    Yetkili mahkeme ve merciler

    MADDE 44- Bu Kanunun uygulanmasıyla ilgili uyuşmazlıklarda kart hamilinin tüketici olması halinde, 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 22 nci ve 23 üncü maddesi hükümleri uygulanır.
    Kart çıkaran kuruluşlar tarafından kart hamilleri aleyhine açılacak davalarda 1086 sayılı Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanununun görev ve yetkiye ilişkin hükümleri uygulanır.

    4822 SAYILI KANUNLA DEĞİŞİK 4077 SAYILI TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN. Kabul Tarihi:6.3.2003 Yürürlük tarihi: 8.3.2003
    Tüketici mahkemeleri

    Madde 23 - Bu Kanunun uygulanmasıyla ilgili olarak çıkacak her türlü ihtilaflara tüketici mahkemelerinde bakılır. Tüketici mahkemelerinin yargı çevresi, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca belirlenir.
    Tüketici mahkemeleri nezdinde tüketiciler, tüketici örgütleri ve Bakanlıkça açılacak davalar her türlü resim ve harçtan muaftır. Tüketici örgütlerince açılacak davalarda bilirkişi ücretleri,29 uncu maddeye göre kaydedilen ödenekten Bakanlıkça karşılanır. Davanın davalı aleyhine sonuçlanması durumunda,bilir kişi ücreti 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulu Hakkında Kanun hükümlerine göre davalıdan tahsil olunarak 29 uncu madde düzenlenen esaslara göre bütçeye özel gelir kaydedilir.Tüketici mahkemelerinde görülecek davalar Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanununun Yedinci Babı, Dördüncü Faslı hükümlerine göre yürütülür.
    Tüketici davaları tüketicinin ikametgahı mahkemesinde de açılabilir.

    Bakanlık ve tüketici örgütleri münferit tüketici sorunu olmayan ve genel olarak tüketicileri ilgilendiren hallerde bu Kanunun ihlali nedeniyle kanuna aykırı durumun ortadan kaldırılması amacıyla tüketici mahkemelerinde dava açılabilirler.
    Gerekli hallerde tüketici mahkemeleri ihlilanin tetbiren durdurulmasına karar verilebilir.Tüketici Mahkemesince uygun görülen tedbir kararları,masrafı daha sonra bütçeye özel gelir kaydedilmek üzere,ülkü düzeyinde yayınlanan gazetelerden mahali bir gazetede derhal ilan edilir.
    Kanuna aykırı durumun ortadan kaldırılmasına yönelik Tüketici Mahkemesi kararları ise masrafı davalıdan alınmak üzere aynı yöntemle derhal ilan edilir.

    Şu linki izlerseniz, Sn. Av.Tayfun EYİLİK in 5464 sayılı yasa ve geçici 4.maddesinin incelenmesi hakkındaki makalesindeki açıklamalara ve makalenin en altındaki linkten 5464 sayılı yasanın tüm metnine ve bu sayfanın en altındaki linkten de 4822 sayılı yasanın tüm metnine ve diğer linklerden de yasayla ilgili yorumlara da ulaşabilirsiniz.
    https://www.hukuki.net/topic.asp?TOPIC_ID=10998

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    Feb 2006
    Nerede
    Turkey.
    İletiler
    7
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Sayın realityx cevabınıza teşekkür ederim, ben avukat değilim, sadece lise mezunu bir memurum, bu siteyi her zaman takip ediyorum ve çok faydasını gördüm. belirtiğiniz makale ve forum konularını kaç defa okudum bilemezsiniz.

    Sözleşme maddesine dayanarak mahkeme yetkisizlik kararı verebilir mi? Bu duruma uygun kanun ve yargı kararları var mı?

  5. #4
    Kayıt Tarihi
    Jul 2004
    Nerede
    İstanbul, Türkiye.
    İletiler
    4.244
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    kanunun kendisi yeterli değil mi
    Tüketici davaları tüketicinin ikametgahı mahkemesinde de açılabilir.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

Benzer Konular :

  1. [Nafaka Davaları] Yetki itirazı
    Merhaba Yoksulluk nafakasını indirmek için açılacak olan dava davalının ikamet ettiği bölgedeki mahkemelerde mi açılmak zorundadır davalı ve...
    Yazan: burcu-u Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 16-10-2018, 15:15:03
  2. Bankanın 5464 Sayılı Kredi Kartı Kanununu İhlali
    Merhabalar ben Bankanın 1 mart 2006 tarihli 5464 sayılı Kredi Kartı Kanununun 9. maddesini ihlal ettiğini düşünüyorum. Şubat 2011 de aldığım...
    Yazan: bass Forum: Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku
    Yanıt: 11
    Son İleti: 14-08-2012, 00:53:25
  3. 5464 sayılı k.k. kanunu hakkında
    bu kanundan faydalanmak için nasıl bir dilekçe yazmak ve ne şekilde başvuruda bulunmak gerekiyor?
    Yazan: nbaskaya Forum: Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku
    Yanıt: 2
    Son İleti: 30-12-2009, 12:33:30
  4. 5464 sayılı Kanun ve bankanın avukatı
    Benim şu şekilde bir sorunum var: Kredi kartı borcum vardı ve taksitlendirdim. İlk taksitle beraber icra işlemlerinin durdulması gerektiği yasada...
    Yazan: ramazanakay Forum: Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 07-06-2006, 11:53:48
  5. Yetki itirazı
    eşimle aynı kurumda öğretmen olarak çalışmaktaydık.kendisiyle 7aylık bir süreyle aynı yerleşim yerinde ikamet etmekteyiz. doğum sonrası izinli olarak...
    Yazan: chn77 Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 22-06-2005, 21:32:48

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.