+ Konuyu Yanıtla
2 / 3 Sayfa İlkİlk 123 SonSon
11 den 20´e kadar toplam 24 ileti bulundu.

Konu: sitedeki müstehçen reklamlar

sitedeki müstehçen reklamlar Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #11
    Kayıt Tarihi
    Sep 2006
    Nerede
    Turkey.
    İletiler
    364
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: sitedeki müstehçen reklamlar

    Öncelikle şunu belirteyim ilgi ve cevabınız için teşekkür ederim. Konuyu tam olarak doğru anlamışsınız. Ben de sizin dediğiniz gibi biliyordum. Biri arkadaşım olmak üzere 3 bilişim avukatına sordum.
    İkisi de sizinkine benzer ifadeler kullandı. Fakat bir tanesi farklı açıdan baktı kendisi bilirkişi ayrıca . Ona göre süre, link, ne kadar geldin nerden geldin kimse bakmaz. Resim yasalsa sorun yok yasal değilse
    isterse bilerek gir saatlerce kal binlerce indir, istersen kazara 1 tane indir mutlaka takip olur, yasal işlem olur, dava açılır, taa ceza tayini aşamasında bunlara bakılır, gerçekten kazara denk gelinmişse, bilirkişi temiz raporu verirse bile hakim sanık lehine olan raporu görmezden gelip ceza verebilir, sabıka yoksa HAGB olabilir dedi. Bu mantıkla çok kişinin başının ağrıması lazım bu iş böyle mi dedim evet dedi maalesef böyle. Yüzlerce binlerce bu tip materyali bilerek indiren bulunduran depolayan üst sınırdan 5 yıl ceza alır, kazara denk gelen 2 yıl dedi. Sabıka durumuna göre o da HAGB olur olay kapanır dedi sanki HAGB çok basit bir şeymiş gibi halbuki adamın suçu yok.



    Hukuki NET Güncel Haber

    sitedeki müstehçen reklamlar konulu yargıtay kararı ara
    sitedeki müstehçen reklamlar konulu hukuk haber
    Konu cemalgurler tarafından (03-05-2017 Saat 13:59:25 ) de değiştirilmiştir.

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #12
    Kayıt Tarihi
    Jan 2016
    Nerede
    İstanbul
    İletiler
    60
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: sitedeki müstehçen reklamlar

    Bu tip web siteleri, %99 yurtdışı kaynaklılar. Dolayısıyla bunların takibi çok büyük oranda INTERPOL, NCMEC, FBI tarafından yapılmakta. Bu kurumlardan NCMEC websitesi takibi dışında, bu tip içerikleri bulunduran websitelerini bulur ve diğer iki kuruma ihbar eder. Bu kurumlar, hem kendi buldukları içerikleri-siteleri hem de NCMEC gibi kurumlardan gelen ihbarları değerlendirerek içerikleri bulunduran siteleri, paylaşanları takibe alır. Bu kurumların bilinen iki-üç adet koşulları mevcut.

    Websitelerine girdiğinizde her websitesi, giriş yapan kullanıcıya ait bilgileri tutar, ne kadar kaldı, nereye girdi diye. Sebebi de 2. ya da sonraki girişlerinde kullanıcıyı tanısın ve aynı bilgileri tekrar ona hızlı bir şekilde anasayfadan sunsun diye. Bunlar cache ve cookies olarak tanımlanır.

    Takip eden kurumlar, websitelerin bu kontrol mekanizmalarını ele alır ve takibi yasal yoldan bu şekilde yapar. Örneğin, Siz daha önce belirttiğim, www.abcdfğhkasl.com'a girdiğinizi düşünün. Burada sizin ilgi alanınıza giren yazılımlar ile ilgili bir takım bilgilere, görsellere ulaştınız. Bu websitesi sonraki girişinizde sizi tanıması için IP adresinizi ve diğer giriş bilgilerinizi alır, kaydeder. Siz bu siteye tekrar girerseniz anasayfada daha önceki taramalarınıza benzer içeriklere hızlıca ulaşacaksınız. Oysa o siteye ilk defa giren başka birisi anasayfada başka içeriklere ulaşacaktır. Yani siz tekrarlı giriş yapana "hello Mr.Cemalgurler" derken ilk girene "hello guest" diyecektir.

    Koşullara tekrar gelecek olursak,
    Takip eden kurumların ana koşulları:
    1. girişin tekrarlı olup olmaması
    2. kalış süresi (bu sürenin bir screenshot bile alacak kadar olmaması veya yeni akıllı telefonlardaki ve son sürüm websiteleri ya da uygulamaların yeni güncellemeleri sonucunda screenshot alıp alınmadığının tespiti) ki bu süre bazı komplike web sitelerinde var olan içeriğe göre daha esnek.

    Tek giriş yaptınız, ancak 1 dk kaldınız. İhbar edilirsiniz.
    Diyelim ki yanlışlıkla bile olsa tek giriş yaptınız. Ancak sitede tek sayfadan ulaşılmayacak içeriklere o tek girişte ulaştınız. İhbar edilirsiniz.

    Yani siz eğer, tek giriş yaptınız, siteye tekrar ulaşmadınız. Bu durumda giriş süresi de makul ise ihbar edilmezsiniz.
    Hatta bir örnekte ABCDEFG kullanıcısı normal müzik paylaşımı programında müzik dışında çp de paylaşmış. FBI da şarkı indirme programı aracılığıyla bir şüphelinin ABCDEFG kullanıcı isimli kullanıcının paylaştığı takipteki çp içeriğine ulaştığını tespit etmiş. Şüpheli, ABCDEFG'den içerik bakarken önce bunu indiriyor, bakıyor ki ÇP. Sonra diyor ki, ben buna yanlışlıkla ulaştım, ABCDEFG de bunu hata sonucu paylaşmıştır. Yani şüpheli, bu içeriğe yanlışlıkla ulaştığını iddia ediyor ve yanlışlığın bilincinde ve onun derdi XYZ isimli popüler bir şarkı. Daha sonra bu şüpheye rağmen ABCDEFG'nin profiline girip araştırma yapıyor ve XYZ'yi bulup indiriyor, orada konunun kapandığını düşünüyor. Daha sonra FBI şüphelinin evine gelerek arama yapıyor. Şahıs tutuklanıyor. Neden mi?

    1. Şüpheli, çp'ye ulaştıktan sonra çp içeriğini paylaşan şahsın profilinde bayağı dolaşmış, başkaca şeyler indirmiş. Bu başkaca şeyler müzik bile olsa burada kasıt aranıyor; şüphelinin derhal ABCDEFG'yi terketmesi gerekirken neden hala o profilde? Çünkü akla başka çpler arayışı derdinde olduğu geliyor.
    2. Şüpheli böyle bir durumda yanlışlık var diyor ise bunun ispatını yapmalı çünkü derhal kapatılması gereken sayfa hayatın olağan akışına ters bir şekilde bir süre daha açık kalıyor.

    Sonuç olarak, bunun değerlendirmesi önce ihbar durumunda sonra cezai aşamada yapılır. Bu konudaki yasal süreçlerde HAGB uygulaması yok denecek kadar azdır. Çünkü bilirkişi ve mahkeme bu tespiti yaparken, ihbarın yapılmış olmasını bile kuvvetli kanıt sayar.

    Çünkü zaten "ihbar = çok sayıda içeriğe tekrarlı giriş"
    Konu magdurcd tarafından (03-05-2017 Saat 15:12:34 ) de değiştirilmiştir.

  4. #13
    Kayıt Tarihi
    Sep 2006
    Nerede
    Turkey.
    İletiler
    364
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: sitedeki müstehçen reklamlar

    Kafama takılan bir şey var, kalış süresi nasıl hesaplanır? 15 yıldır yazılım konusunda tecrübem var, bu internet yazılımlarını da kapsıyor. Karşı tarafta bir log (kayıt) düşülmesi için kullanıcının bir aktivite yapması lazım.
    (Linke basma, düğmeye basma, resme basma vs)
    Diyelim siteye giriş yaptı, t1 anı kayıt edilir. 20sn sonra sitede bir linke bastı, demek ki sitede kalmaya devam ediyor. 2dk sonra bir video indirdi, bu da kayıt düşer demek ki sitede kalmaya devam ediyor.
    Ama diyelim siteyi açar açmaz sayfayı kapadı veya sayfayı açtı, hiçbirşey yapmadan öylece bıraktı, bu durumda bu nasıl ayırt edilir sunucu tarafında? Siz tarayıcıyı komple kapatsanız veya o sayfayı içeren tabı kapatsanız bu kapama işleminden karşı tarafın haberi olmaz çünki bir event(istek) browserdan sunucuya gitmez eğer kapama işlemi yapılırsa. Yani bence kalma süresi aktivite bazında hesaplanıyordur.

    Peki bir soru daha sorayım, diyelim ki takip altında bir site var ve o sitede hem yasal olan hem de yasal olmayan resimler var. Bizim ilk girdğimiz site (bilerek girdiğimiz site) bu takipteki siteden yasal olanları çekmiş olsun, yasal olmayan resimler için sorumluluk söz konusu olur mu? sonuçta takipteki bir siteden veri çekilmiş oluyor.

    Bizim durum şuydu, işin özeti, biz bir yazılım sitesine girdik, o site de reklamlar almış pencereler içinde. Reklamlar önce bir kaç yerden javascript çekip gömüyor siteye. sonra da alaksız bir siteden .ornografik 5-6 resimi reklam penceresi içine yani ilk girdiğimiz yazılım sitesine gömüyor. aynı google ads veya başka reklam mekanizması nasıl ise. Tek fark reklam olarak çekilen resimler .ornografik. Siz ilk siteye girer girmez gidip 5-6 tane resmi alakasız bir siteden çekip reklam pencrelerinin içine otomatik olarak koyuyor olay bu. yeni popup veya sayfa açılmıyor, ilk girilen sayfaya gömülüyor. resimlerin içeriği hakkında emin değilim çünki hemen kapadım. sonra ben sistem yöneticisini uyardım bu siteye filtre koy diye ve ofistekilere söyledim bu site google aramalarında üstlerde çıkıyor ama uzak durun diye. ertesi gün, şirketten biri de ben uyardıktan sonra, o sitede öyle içerik olamaz senin makinanda zararlı yazılm (malware) vardır, onlar yönlendiriyordur, bak ben gireceğim temiz göreceksin diye girdi. ama aynı işlem onda da oldu, müstehçen resimleri görünce kapadı hemen.

    bu arada HAGB yok denecek kadar azdır demişsiniz, bu konunun cezası 2-5 yıldır, ama bu konuda 2 yıl ceza alan
    biri sabıkası yoksa ve diğer şartları kapsıyorsa HAGB alabilir sonuçta suçlu adam HAGB alamaz diyemeyiz, HAGB suçsuz kişilere verilmez. HAGB suçu işlediği kesinleşen ama suç vasfının cezası 2 yıl veya daha azsa hapse girmemesi için ikinci bir şanstır.
    Konu cemalgurler tarafından (03-05-2017 Saat 17:18:38 ) de değiştirilmiştir.

  5. #14
    Kayıt Tarihi
    Jan 2016
    Nerede
    İstanbul
    İletiler
    60
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: sitedeki müstehçen reklamlar

    Kalış süresi, şahsın bilgisayarı aracılığıyla siteye bıraktığı ve oradan aldığı cache ve cookies'ten hesaplanır. Bir web sitesine girdikten sonra IP adresiniz taramaya takılır ve sonraki adımı incelenir. Bir sonraki adım tarayıcıyı kapatmak bile olsa bu sitenin kullanıcı tarama eklentileriyle görülebilir. Mesela en basiti, alexa.com; web sitelerinin sıralamasını- kaç kişi girmiş, kaç sayfa görmüş vs. yapan bir site. Bu sitede hukuki.net' yazalım. http://www.alexa.com/siteinfo/hukuki.net gördüğünüz gibi yüzde kaç girmiş, kaç ülkeden girilmiş, ortalama sayfa tarama sayısı kaç, ortalama sitede kalış süresi kaç, hukukinet'ten önce hangi site ziyaret edilmiş hepsi bilinerek hesaplanabilir. hukuki.net'te her kullanıcının ortalama vakit süresi 3 dakika 13 saniye. Web tarayıcılarınız, siteyi kapattığınız anda web sitesi ile bağlantınızı keser. Dolayısıyla yenileme izni vermez. Bu bahsettiğiniz konu XP dönemindeki internet explorer'da geçerliydi ve tarih oldu

    İşin ayrıntılı teknik kısmı, suçlulara fayda sağlayabilir. Kaldı ki bu denli detay bilgisine sahip değilim.

    Yasal ve yasadışı içerikleri aynı anda barındıran tüm websiteler daha önce belirttiğim durumlara tabiler. Bahsettiğiniz sitede yasadışı bir başka siteden gömülü reklam alınmış ve hukuki.net png linki örneğindeki gibi bir durum söz konusu. Eğer gömülü resme ait IP ve web sitesi takipte ise, sizin bu içeriklere yazılım sitesi aracılığıyla gittiğiniz de bellidir. Alexa linkinde göreceğiniz üzere kullanıcının bir websitesine girmeden önce hangi siteye gittiği de tespit edilebilir. Site takipte ise tek giriş ve kısa kalışlarda yanlışlık kozu değerlendirilir. Böyle birşey olmadan, direkt ihbar edilseniz bile ki ihtimali %1; Web sitesini, NCMEC'e, ihbarweb'e detaylarıyla ihbar ettiğiniz takdirde ceza almazsınız.

    Hukuki değerlendirmelerin çoğunda şüphelilerde ihbar şartı göz önüne alınarak, içerik sayısı ve tekrarlı girişler tespit edilecektir. Bu koşulda daha önce HAGB verildiğini bir kaç istisna hariç duymadım. Tam tersi hakimler ve savcılar 2 yıl 1 ay vererek/isteyerek HAGB'a izin vermemekte. Geçtiğimiz sene, tanıdığım bir avukat, 2 yıl 1 gün ceza alan bir sanığa dahi şahit oldu.

    Ayrıca işyeri gibi bir ortamda, güvenli internet profili öneririm.
    Konu magdurcd tarafından (03-05-2017 Saat 23:49:16 ) de değiştirilmiştir.

  6. #15
    Kayıt Tarihi
    Sep 2006
    Nerede
    Turkey.
    İletiler
    364
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: sitedeki müstehçen reklamlar

    öncelikle şunu belirteyim, o arama sonucu siteye girilme esnasında:
    google safe search, avira safe search, macaffee site advisor, firewall filtresi, ve güvenli internet profili aktifti. özeti bunlar %100 sizi güvende tutar diyemiyoruz maalesef. hergün bu tip binlerce site çıkıyor ve bu sistemlerin tamamını bloke etmesini bekleyemeyiz doğal olarak ama yine de kullanmak mantıklı. Yapılması gereken yüzde yüz emin olunmayan siteye girmemek başka yolu yok. ben şu an k9 kurdum ve tüm siteleri engelledim, sadece izin verdiklerime giriş oluyor ama bu şekilde kullanım çok çok zor çünki bir sitenin kullandığı tüm kaynakları da belirtmeniz lazım.
    hukuki kısmında, olay biraz da savcı hakimin insiyatfininde. olayı avukat arkadaşımla konuştum, hem müvekkili aynı zaman da tanıdığı olan bir kişi normal .rotik sitelerde dolaşırken açılan popup lar ile yasadışı ç.p. içeren bir siteye giriyor, sitede kalıyor ve indirmede bulunuyor. daha sonra baskın yapılıyor ve bilirkişi raporunda ç.p içerikler şahsın bilgisayarında bulunuyor.(sayıca az) savcıya verdikleri ifadede yanlışlıkla girdiğini ve bilmeden indirdiğini söylüyor ve takipsizlikle sonuçlanıyor HAGB bile değil. ama sizin örnekte adam 2yıl 1gün yüzünden HAGB bile alamamış, burada yanlışlıkla girme mi sözkonusu idi, yoksa ciddi bir depolama mı vardı? bu arada anladığım kadarıyla geçen sene siz de yanlışlıkla böyle bir siteye giriş yapmışsınız ve daha sonra da sürekli bu olayın hukuki boyutunu araştırmışsınız ve ciddi bilgiye sahipsiniz.
    ihbarweb konusu da oldukça karışık, çünki zaten yazılım sitesini bildirdim ama sonuç çıkmadı, yazılım sitesinin resimleri çektiği siteyi de bilmiyorum, teknik olarak da bulamıyorum tek yol yazılım sitesine tekrar girip o bağlandığı sitenin url lerini almak. bu konuda avukatlar farklı yorumlarda bulunuyor, iki tanesi, ihbarwebe bildirmek sana hukuksal olarak avantaj sağlamaz, eğer soruşturma vs olursa lehine bir durum olmaz,o zaman kişi bu tip suç teşkil eden sitelere girer girer sonra bildirip kendini temize çıkarır dedi. oraya bildirmek sadece içeriğin kaldırılması yönünde vatandaşlık görevi gibi düşünebilirsin dedi. hatta biri dedi o url leri bulmak için tekrar tekrar o yazılım sitesine girersen bu aleyhine olabilir dedi. diğer bir avukat ise ihbarwebe mutlaka bildir, yasadışı bir içerik söz konusu ise, defalarca girmen bir şey değiştirmez, ha bir kere girmişsin ha bin kere, mutlaka o resimlerin url lerini bul dedi. ama yazılım sitesine tekrar girip url leri bulmaya çalışmadım çünki reklam sistemleri random çalışır, her defasında aynı url den çekmez.
    hagb ye geri dönersek, bu forumda bir kişi hagb almıştı tck226 dan, ayrıca haberlerde de birkaç tanesine denk geldim, avukatlar da hagb den bahsettiler. ama sizin dediğinize göre haberlerde gördüğümüz gerçekten bu işi bilerek yapan, binlerce materyali indiren depolayan barındıran sapıklar ile kazara denk gelenler veya kazaranın bir tık ötesinde birkaç indirmede bulunanlar da aynı muameleyi görüp hapis cezası alıyor?

  7. #16
    Kayıt Tarihi
    Jan 2016
    Nerede
    İstanbul
    İletiler
    60
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: sitedeki müstehçen reklamlar

    Benim verdiğim olayda sanık yanlışlıkla girdiğini ifade ediyor. Aktivite incelemesinde giriş sayısı 1. cache incelemelerinde ise dosya sayısı 7, 3 görsele giriş sayısı 5. (yenilenmiş) Girilen site muhtemelen yasadışı görselleri bilgisayar cachesine birden fazla kaydetmiş. Benim tezim bu. Ancak ceza aldı.

    İhbarweb ihbarı sanık lehine kullanılabilir. İhbarweb'de ihbar ettikten sonra altta, isim-soyisim ve e-mail bulunur. İnceleme sonrası ihbarweb ise bu bilgilerle size ulaşarak sonuçla ilgili bilgilendirir. Buraya kendi bilgilerinizi yazdıktan sonra olası dava sürecinde lehe kullanılabilir. Ancak burada da en önemli nokta, siteye giriş zamanı ile ihbarweb'e bildirme arasında geçen süre. Ne kadar azsa o kadar iyi.

    Web sitesine tekrar girmek hatalı olacaktır. İhbar kısmına detayı, içeriklerin reklamla geldiğini söylerseniz, geriye dönük de incelemeler bu yönde yapılacaktır.

    Benim konu ise 2015 yılına ait. Hem ihbarweb'e, hem FBI'a hem de NCMEC'e bildirmiştim. Daha sonra 3 birimden de sonuçla ilgili bilgilendirme aldım.

  8. #17
    Kayıt Tarihi
    Sep 2006
    Nerede
    Turkey.
    İletiler
    364
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: sitedeki müstehçen reklamlar

    web siteleri bir sayfaya girdiğiniz zaman ne var ne yok çeker ve cache e kaydeder. giriş sayısı 1 olduğunda göre gerçekten yanlışlıkla girmiş ama bu girişte birden fazla resim depolanmış bu da gösteriyor ki 7 dosya birden indirilmiş. sonuçta siz bu hukuki.net e giriş yapınca logosuydu resmiydi ikonuydu onlarca resim otomatikmen cache e atılır. aynı resimler site içinde birkaç farklı yerden de çekilebilir.

    ve sırf bu kadar bir olay yüzünden sanık 2yıl 1gün ceza aldı ve hapse girdi diyorsunuz? Temyiz edildi mi?

    o zaman bu şahıs ile binlerce görüntüyü kasten depolayan arasında ne fark kalıyor?
    bizim haberlerde gördüğümüz genelde bu işleri sürekli kasten yapan hastalıklı kişiler ama sizin örnek işleri değiştiriyor.
    Bir de şu konu var, cache de bulunması ile ayrı bir yere kopyalanmış olması hukuken farklıdır, farklı yere kopyalama varsa bulundurma depolama söz konusu ama cache de duruyor ise sanık lehine kullanılabilir diye okumuştum demek bu da geçersiz? bu olayda tüm olaylar sanık aleyhine yorumlanmış gibi duruyor. sonuçta suçun cezası 2-5 yıl ve iyi hal indirimi sabıka olmaması vs hiçbiri hesaba katılmamış.

    mesela:

    http://www.milliyet.com.tr/ogretim-u...undem-1504453/

    sanığın bilgisayarında ÇOK sayıda materyal bulunmuş, önce 2 yıl 5 gün ceza verilmiş daha sonra iyi hali ile 1 yıl 8 ay ile ertelenmiş.

    benim durumda ilk girdiğim siteyi yarım saat içinde ihbarwebe bildirdim (yazılım sitesini) ve reklam yüzünden başka bir siteden müstehçen materyaller geldiğini yazdım. ama yazılım sitesininin harici siteden çektiklerini bilmediğimden bildirmedim. daha sonra da yazılım sitesine giriş yapmadım.
    Konu cemalgurler tarafından (04-05-2017 Saat 12:56:55 ) de değiştirilmiştir.

  9. #18
    Kayıt Tarihi
    Sep 2006
    Nerede
    Turkey.
    İletiler
    364
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: sitedeki müstehçen reklamlar

    Bir de sayın magdurcd, bu konudaki bilgilerinize dayanarak soruyorum, şimdi bizim sitede gördüğümüz resimler ç.p. içerikli değil gibiydi ama konuyu uzatmamın sebebi yazılım sitesi javascript kodları ile uzakdoğu tabanlı bir siteden çekiyordu ve resimler hızıca değişiyordu zamanla saniye bazında, ben siteyi 5-6 sn kapattım ama bu sürede 2-3 kere değişti resimler (üzerlerinde çince japonca yazılar vardı). Hemen kapadığım için detaylı göremedim arka planda ne yaptığını. Şöyle bir iğrenç senaryo da olabilir, ordaki javascript kodları yasadışı resimleri çekip siteye koyuyordur ama bazılarını gizlemiş veya boyutunu görünmeyecek şekilde ufaltmış da olabilir mesela <img src=yasadisidomain.com/yasadisiresim.jpg size=0> bu şekilde
    siz o resmi tarayıcınıza indirmiş olursunuz farkında olmadan ve cache e eklenmiş olur ekranda görmezsiniz. hatta daha kötüsü resimleri bir değil birden fazla yerden çekiyor da olabilir o zaman sanki farklı sitelere girmiş gibi de işlem görülmesi mümkün. hatta saniyeler mertebesinde aynı siteden farklı kaynakları kopyalıyor da olabilir. bu da sizin belirttiğiniz senaryoya benziyor. konuda tedirgin olmamın sebebi bu tip bir olayı daha önce de duymuştum çünki. site siz farkında olmadan sağdan soldan resimleri reklammış gibi sayfaya gömüyor ve gizliyor. Siz de olayın farkında olmadığınız için belki defalarca giriş de yapmış olabilirsiniz. daha sonra da yasal takip başlıyor.

    Size sorum şu, avukatlardan biri dedi madem şüphen var, bilgisayarın hard disikini wipe et yani geri silinse bile anlaşılmayacak hale getir. o zaman araştırma soruşturma olursa o resimler bulunamaz. resim yoksa kanıt da yoktur, şüpheden sanık yararlanır. ama bu sefer de wipe ediliği anlaşılırsa, şüphe uyandırmış olunmaz mı, adamlar der bu kesin yasadışı bir şeyler indirdi o yüzden wipe etti veya diyelim ne var ne yok sildik o zaman da bizim makinada duran bizim kazara girmiş olduğumuzu ispatlayacak deliller de gitmiş olmaz mı? bizim sistemci makinaya bir daha windows kurdu ama adli bir araştırmada gerekli bilgiler geri gelir diye düşünüyorum.
    Konu cemalgurler tarafından (04-05-2017 Saat 16:13:55 ) de değiştirilmiştir.

  10. #19
    Kayıt Tarihi
    Jan 2016
    Nerede
    İstanbul
    İletiler
    60
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: sitedeki müstehçen reklamlar

    Siteye girişte resim video bakmakla bunları kasıtlı bakmak arasında çok ufak bir fark vardır. Bu fark da kasıt olmadığının ispatıyla ortaya çıkartılabilir.

    Eğer klasöre kaydetmedi diye bir ayrıcalık uygulansa bir çok sapık bundan yararlanarak beraat eder.

    Benim verdiğim örnekte temyiz yapılmış ancak reddedilmiş. Sanık, yanlışlığı ispat edememiş. Ve sanırım bazı tutarsız ifadeleri de mevcut, detaya sahip değilim.

    Sizin denk geldiğiniz site muhtemelen ".gif" uzantılı reklam kullanmış, 2-3 saniyede değişmesi bundandır. Size=0 a gelince, cache olarak da size=0 olarak kaydedilmez mi? Ekranda görünen harici resimlerin depolanması şöyle açıklanabilir; Site içinde normal varsayılabilen bir resmin hemen altında katman gibi yasadışı içerik barındırılabilir. Normal resmin Kenarında da ufacık bir çarpı işareti vardır; çarpıya basar, alttaki yasadışı içeriğe ulaşırsınız.

    Wipe konusuna gelince, Wipe, 2.el harddisk satarken kimlik hırsızlığının önüne geçmek için kullanılır, herhangi birinin harddiske wipe atması, şahsın yasadışı eylemlerde bulunduğu anlamına gelmez. Ancak wipe zaman olarak meşakkatli ve mali açıdan risklidir. Üstelik günümüz teknolojisi 8 katmanlı guttmann wipe ve üstü hariç bu işlemi çözebilecek altyapıda.

  11. #20
    Kayıt Tarihi
    Sep 2006
    Nerede
    Turkey.
    İletiler
    364
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: sitedeki müstehçen reklamlar

    Cache konusunda gelirsek, bu konuda uzman avukatlara sordum, ortak kanı şu, cache de yasadışı 8-10 materyal bulunması ile başka bir yere save as (bilerek ayrı bir klasör açılmış) 8-10 materyal arasında hukuken belirgin bir fark var, ikincisi kesinlikle suç unsuru ama birincisi yanlışlıkla yapılan bir eylemi ifade edebilir. Ama bu demek değildir ki cache de 100 tane materyal varsa bu da masumdur, bu da suç unsuru. Yani cache de yoğunluk olmamalı. Ama cache dışında da hiç dosya olmamalı.

    Bazı forum sitelerinde cache de olduktan sonra istediği kadar materyal olsun cache den çıkmadıkça suç değil diyor ki bu da sizin belirttiğiniz gibi doğru değil ve yanıltıcı. Ve malesef bunu söyleyenler avukatlar.

    Benim olaya gelince, evet resimler 2-3 sn de bir değişiyordu, ya gif uzantılı idi ya da dinamik olarak javascript ile değişiyordu. Reklamın üzerine çarpı vardı, ama bu forum sağolsun, başka biri yazmıştı, aynı benim gibi bir sitede erotik reklamlar görüyor, kapatmak için çarpıya basınca, ç.p. içerikli bir siteye yönlenmişti ve suç unsuru var mı diye sormuştu. Ordan aklımda kalmış, googleadsense dışındaki abuk subuk reklamlarda çarpıya basmıyorum, tuzak olabilir, benim durumda da ne resimlere ne de çarpıya basmadan kapatım sayfayı. Ama şurası var, <img src=resim.gif size=0> ı yanlış yazdım, html notasyonunda size=0 diye bir şey yok. Benim kastım <img src=resim.gif width=0 height=0 veya style=display:none, yani resim server dan tarayıcı cache ine ORJİNAL size ile indiriliyor ama siz ekranda görmüyorsunuz sadece, resim aslında indirilmiş oluyor ama ekranda saklanıyor. Böyle bir durum olmuş olabilir, benim gördüklerim yasaldır ama arada görünmeden başka resimler de inmiş olabilir, başka sitelerden de inmiş olabilir. Sonuçta çalışan sayfaya inject edilmiş abuk subuk javascriptler vardı. Zaten kafamı kurcalayan da burası. Ha bir de niye bu kadar uzatıyorum, bir de şu var, ben teknik bir terimi google a yazdım, arattım, google arama sonuçlarında stackoverflow sitesinden, codegeeks sitesinden, dreaminjava sitesinden, coderanch sitesinden, tutorialspoint sitesinden ve bu bela cleanbugs.com sitesinden sonuçlar geldi. Ben de her sonuca open new tab diyerek aynı anda 15 tab açtım, bunlardan çoğu stackoverflow du en son açtığım 2-3 tanesi de bu cleanbugs du. Sırayla açılan tablarda giderek en sonra cleanbugs sitesini gördüm, üç tab vardı bu siteden, site normal teknik döküman içeriyor, ama scroll edince görülen, köşelere gömülmüş pornografik reklamlar vardı, üçünü de kapadım derhal. Tüm bunlar kısa bir sürede oldu, ve daha sonra da cleanbugs a girmedim hiç, ve sonrasında hemen ihbarwebe bildirimde bulundum açıklama ile. Bir de ertesi gün ofiste milleti uyardım şu site arama sonuçlarında çıkıyor ama pornografik reklamlar içeriyor sakın girmeyin diye. Sivrizekalı biri de ben der demez girdi, böylece aynı IP den (şirket) iki gün aralıklı girilmiş oldu, ama MAC adresleri farklı olduğundan beni bağlamaz diye düşünüyorum. Sonuçta o siteye benim haberim olmadan girenler de olabilir, java ve android ile arama yapınca sonuçlar geliyor çünki. Kaldı ki cleanbugs yasadışı içerik içermiyor, dert olan içerdiği reklamlar ve farklı zamanlarda girince farklı sitelerden görüntü çekiyor da olabilir. Hatta fikrini almak için sorduğum avulatın biri kendisi de girdi ve hiçbir reklama denk gelmedi size tertemizdi o an.

    Konu tatsız bir konu, sonuçta istemeden ağır bir suçlama ile karşı karşıya kalabiliyorsunuz, tedirginliğin sebebi de hukuk sistemindeki tutarsızlıklar, biraz ters bir hakim savcı denk geldiğinde, kasten ve binlerce ve günlerce indirme yapan sapık kişiler ile aynı kefeye konabiliyorsunuz sizin örnekte verdiğiniz gibi. Aslında benim kafam rahattı ta ki siz şu örnekten bahsedene kadar, o kafamı çok kurcalıyor, adam bir kere giriş yapıyor ama temyizde red ediliyor, büyük ihtimalle sabıkası da yoktu. Acaba bu konuda başka detay biliyor musunuz, bulabilir misiniz, çok müteşekkir olurum. Çünki adam 1 kere girmiş siteden 8-10 resim otomatikmen inmiş. Bu sadece bir gün içinde olmuş, tekrarı olmamış başka bir siteye de girmemiş, paylaşma da yok. Acaba google aramaları sonucu mu siteye ulaştı yasadışı keywordler kullanarak, bunlara da bakılıyormuş çünki. Tutarsızlıkların bir başkası da operasyon süresi, 1 ayda baskın yiyen var, 1 sene de, 2 sene de 3 sene de. Bir avukat arkadaşımın olayında 2.5 sene sonra gelmişler adam hatırlamıyor doğru dürüst belki o zamanlarımda wifi de şifrem bile yoktu diyor. Demişler şu tarihlerde şu şu siteye girmişsin diye aradan nerdeyse 3 sene geçmiş.

    Konu ile ilgili yargıtay kararlarında da ilginç bir olay gördüm, adam 200 tane video barındırıyor, belli ki kasten yapmış. Ama sonra gitmiş siteyi emniyete ekran görüntüsü ile ihbar etmiş. Daha sonra adamı interpolün ihbarı ile bulmuşlar, bilirkişi depolanmış materyalleri bulmuş, 226/3 den dava açılmış ama savcı ek olarak, emniyete mail attığı için 226/5 (yaymak) fiilinden de dava açmış. Temyize gitmişler, 226/3 den ceza almış, ama yayma fiili mail yoluyla olmaz diye 226/5 den beraat etmiş.
    Konu cemalgurler tarafından (08-05-2017 Saat 22:36:46 ) de değiştirilmiştir.

+ Konuyu Yanıtla
2 / 3 Sayfa İlkİlk 123 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

226 ncmec

ncmec

Forum

Benzer Konular :

  1. Hukuka aykiri reklamlar
    Tüketicinin Korunması Açısından HUKUKA AYKIRI REKLAMLAR - Numan TEKELİOĞLU - Nisan 2016 - 1. Bası - Yeni - 978-605-1523-651 Bu kitap Adalet...
    Yazan: Hukuk Kitapçısı Forum: Hukuk Kitapları Tanıtımı
    Yanıt: 0
    Son İleti: 17-04-2016, 01:40:07
  2. Bahtsız BEDEVİ +18 reklamlar
    Sayın Admin, Facebook sayfamı kapattım. Neden mi? Her girdiğimde viagra ve geciktirici reklamları görmekten paranoyak kişiliğimle bu .pneler...
    Yazan: Atilda09 Forum: Mizah - Eğlence
    Yanıt: 6
    Son İleti: 20-05-2013, 13:28:40
  3. Önce Reklamlar
    Önce Reklamlar Son derece yakıcı sıcak dalgaları Güney Avrupa ve Türkiye’yi yakacak. - Klimalar ne güne duruyor ? Kuzey Afrika’da kuraklık...
    Yazan: Erhan Yurdayuksel Forum: Hukuki.net Köşe Yazıları
    Yanıt: 0
    Son İleti: 20-11-2011, 20:39:07
  4. Web sitelerindeki aldatmaca reklamlar hakkında
    Her gün sitelerde gördüğümüz reklamlar.. bana da teklif geldi ben koymadım mesela.... Tespih niyeti telefonda pusula vs 194 konturunu yiyor yaa bana...
    Yazan: sessiz_42 Forum: Bilişim Hukuku
    Yanıt: 2
    Son İleti: 12-01-2009, 21:15:45
  5. Sitedeki reklamlar
    hukuki.net sitesinde bazı sponsor reklamlar yayınlanıyor. Sitenin kendi iradesi dışında Mehmet Ağar'ın reklamları yayınlandı mesela. Şimdilerde de...
    Yazan: ma_cera Forum: Bilişim Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 21-07-2007, 18:37:43

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.