+ Konuyu Yanıtla
2 / 2 Sayfa İlkİlk 12
11 den 15´e kadar toplam 15 ileti bulundu.
  1. #11
    Kayıt Tarihi
    Jun 2005
    Nerede
    istanbul, kadıköy, Turkey.
    İletiler
    248
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    sn abbas bey aynı sorunun bir başkası da bizim başımızda
    yalnız roller değişik

    eşim bir şirkette 17 yıldır görev yapıyor 1996 yılında girdi çıktı yapılmış
    bu arada da ufak bir şirket o da ne bordro ne de izinlerine ilişkin bir belge imzalamış.

    bu arada da maaşları hala asgari ücret görünüyor.

    bir nedenden dolayı dava açmak istedik yanlız görüştüğümüz meslektaşınız özellikle gerçek maaşı için bir tanığın olması yolunda
    üstüne basarak durdular.

    şimdi yazılarınızı okuyorum da ücretler konusunda tanığın değil de belgelerin geçerli olduğunu beyan ediyorsunuz.

    şimdi ben şunu öğrenmek istiyorum. Bu sektöründe bağlı bulunduğu esnaf odası bulunmakta . aynı iş yerinde 17 yıllık bir kişinin ücretini bu odalardan belirlenemiyor mu

    sonuçta 17 yıl asgari ücretle çalışılmaz diye düşünüyorum.

    ve de ben görüştüğümüz avukata da bunu beyan ettiğim halde tanık konusunda ısrarlı.

    sizce ben ne yapmalıyım. tanık dediğiniz kişiye ne kadar güvenebilirsiniz. sonuçta para kimde ise tanık o olur diye düşünüyorum geçmiş tecrübelerimden

    bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz sizce ben ne yapmalıyım hangi yönde hareket etmeliyim.

    şimdiden teşekkürler kolay gelsin




    Hukuki NET Güncel Haber

    Maaşını alan çalışan almadım diye ihtar çekiyor konulu yargıtay kararı ara
    Maaşını alan çalışan almadım diye ihtar çekiyor konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #12
    Kayıt Tarihi
    Apr 2005
    Nerede
    Adana, Seyhan, Turkey.
    İletiler
    2.930
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Sayın AKOZ tekrar merhaba;
    Öncelikle şunu belirteyim ki Sayın ozalp'ın sorunu ile sizinki farklı. Onun sorunu; ücretin ödenip ödenmediği konusunda idi. Sizinki ise ücretin miktarı konusunda.
    1) Ücretin ödenip ödenmediğ konusu tanıkla ispat edilemez. Bu konudaki tanık beyanlarına mahkemeler itibar edemez. Ücretin ödenip ödenmediğ konusu ancak alacaklı işçinin imzasını taşıyan ücret bordrosu (veya yine işçinin imzasını taşıyan başka bir belge) ile kanıtlanması gerelkir: Ya da işçinin banka hesabına yatırıldığının kanıtlanması gerekir. Ayrıca bu husustaki kanıtlama yükü de işverene iattir. İşçi ücret almadığını iddia eder; işveren de bunun ödendiğini az önce belirttiğmiz ispat vasıtaları ile ispatlamak yükü altındadır.
    2) Sizin konunuz ise ücretin miktarı ile ilgili olduğundan, bu konudaki ispat vasıtaları farklıdır. Ücretin miktarı konusunda davacı ile davalı (yani işçi ile işveren) arasında anlaşmazlık varsa ücretin miktarının ne olduğu konusunda tanık dinlenebilir ve bu konudaki tanık beyanları inandırıcı gelirse bu beyanlara itibar edilebilir. Ancak; uygulamada işçinin tanıkları işçinin lehine, işverenin tanıkları da işverenin lehine konuştukları için bu tanıkların beyanlarına göre konuyu çözmek zordur. Tanıkların taraflara yakınlığı, akrabalık durumu, işverenini yanında çalışmaya devam ediyor olmaları, işverene karşı kendilerinin de davalarının olması gibi durumlar yargıç tarafından dikkate alınmalıdır. Fakat esasen; ücret konusunda taraflar arasında anlaşmazlık durumunda; Yargıtay'ın benimsediği görüşe göre, sektöre göre ilgili meslek odasına sorularak işçinin kıdem durumu, kalifiye olup olmama durumu, usta vs durumları da belirttilerek bu durumdaki bir işçinin ücretinin ne olması gerektiğinin sorulmasını istemektedir. Bu konuda Yargıtay'ın çok sayıda kararı vardır. Örneğin, kalifiye bir işçinin ücretinin asgari ücret olamayacağından bunun meslek odasından sorulmasını istemiştir. Yine bir başka kararda; 9 yıllık bir işçinin asgari ücretle çalışması olağan bir durum olmadığından ilgili meslek odasından sorulsun demiştir.
    Benim de şu anda önümda olan iki davada benzer sorun var. Benim müvekkilim bir tekstil fabrikasında bölüm müdürü ve maaşı 1450 YTL olmasına rağmen; işveren asgari ücretli göstermiş, biz de sanayi odasından veya tekstille ilgili meslek kuruluşlarından bir bölüm müdürünün ne olması gerektiğinin sorulmasını istedik. Yine bir televizyonda genel yayın yönetmeni olan müvekkilimizin maaşının ne olması gerektiğini de gazteciler cemiyetinden sorulmasını istedik. Davalar devam ediyor. Yargıtay'ın görüşü bu yöndedir. Siz de ücretin miktarının ne olduğu konusunda hem tanık gösterebilir ve hem de ilgili meslek odasından sorulmasını isteyebilirsiniz. Zaten bu konuda tecrübeli olan bir hakim siz istemeseniz de bunu meslek odasından sorar. Selamlar.

  4. #13
    Kayıt Tarihi
    Jul 2005
    Nerede
    istanbul, Turkey.
    İletiler
    19
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Sn. ÖZALP,

    Olayınız ilgimi çektiği için bir hukuksever olarak müdahil olmak istedim. Konu baştan itibaren "kayıt dışılık" ve bu kayıt dışılık çerçevesinde sizin mağduriyetiniz olarak gelişiyor. Peki, bu kayıt dışılığın acaba #8220;sizin#8221; lehinize sonuçları olup/olmayacağını acaba hiç değerlendirdiniz mi? Şöyle ki, anlaşmazlık içerisinde olduğunuz işçi ile aranızda karşılıklı imza edilmiş yazılı bir iş akdi (sözleşme), hatta ücret belirten nitelikte bir belge var mı? Diğer bir anlatımla, söz konusu şahsın sizin emrinizde çalışan bir işçiniz olduğuna dair bir belge var mı? Durumu bilmiyorum, ama kanımca, bu denli bir kayıt dışılık içerisinde böyle bir belgeninde ortalıkta (özellikle işçinizin elinde) olmadığını düşünüyorum. Gerçi, işçinizin telefonla arayıp #8220;iş akdini haklı nedenlerle#8221; feshettiğini belirtiyorsunuz. Adı geçen bu akit şifaen mi yapıldı, yoksa bir belgesi var mı?

    İşçiniz ile olan hukuki ilişkilerinizden doğan tüm belgeleri sorgulamanız gerekiyor. Bu yönden bakıldığında akla gelen, bahsetmiş olduğunuz işçinize yapmış olduğunuz vergi iadesi ödemeleridir. Bu ödemeleri nasıl yaptınız? Elden mi? Bir belgesi var mı? İşçinizden aldığnız fiş ve faturaları ne yaptınız? Bunları işçiniz adına devletin mali birimlerine teslim edememiş olmanız gerekir diye düşünüyorum.

    Tüm bu gözden geçirmeleri yaptıktan sonra eğer işçiniz ile aranızda hukuki bir rabıtanın kurulamayacağı esası ortaya çıkarsa; işçiniz, namevcut bir akde dayanarak ödenmemiş eski maaşlarına dair sizi borçlandıramamalıdır.

    Bir kişiye vergi iadesi niyetiyle para ödemiş olmak da, o kişinin ne derece sizin #8220;ücretli çalışanınız#8221; olduğunu ispatlar nitelikte olduğu da ayrı bir hukuki tartışma konusudur.

    İşçinizin size açtığı davanın maddi boyutunu da göz önüne alarak #8220;mücadeleci#8221; bir avukatla sonucun lehinize çıkması şansı var.

    Unutulmamalıdır ki, hakim kararları kanunlar çerçevesinde şekil bulur. Ancak, iyi bir avukatın kanuni boşlukları iyi kullanan politik tezleri ile başta görünenden farklı sonuçlara ulaşılabilir. Sizin anlatımınızla kötü niyetli olduğu görülen işçiniz için sizin de iyi niyetli olmanız beklenemez.

    Selamlar.

  5. #14
    Kayıt Tarihi
    Apr 2006
    Nerede
    Turkey.
    İletiler
    13
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Sayın Murat21021,
    geç cevapladığım için kusuruma bakmayın. ilgilenmiş ve detaylı bir mesaj yazmışsınız, teşekkür ederim.

    benim atladığım bir konu yanlış anlaşılmış, herkes tarafından. sözkonusu çalışanımız kayıtlı bir çalışandı, ssksı ve vergileri sürekli ödeniyordu. kayıtdışı olan ise tanık göstermek istediğimiz diğer çalışanımızdı. yani arada resmi bir bağ mevcuttu.

    şu anda sorun çözülmüş durumda; zaten önceki mesajımda da bildirmiştim.
    bugün karşılıklı biraraya geldik, oturduk konuştuk ve aramızda anlaştık, karşılıklı alacak ve borcumuz olmadığı konusunda birbirimizi ibra ettik, bitti çok şükür bitti.

    abbas bey ve berrin hanım, sizlere yardımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.

    hiçkimsenin de haklı iken haksız duruma düşmemesini/düşürülmemesini diliyorum. anlaşılan hukuksal durumlara karşı daha hassas ve dikkatli olmak ve tedbiri elden bırakmamak gerekli.

    sorunsuz günler dileğiyle
    Ekleyen: ozalp*-*28/04/2006*:* 20:48:24
    teşekkürler

  6. #15
    Kayıt Tarihi
    Jun 2009
    Nerede
    Kocaeli
    İletiler
    8.997
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Maaşını alan çalışan almadım diye ihtar çekiyor

    Alıntı Av.Abbas Bilgili rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Şayet izin yerine ücreti ödendi ise bu durumda da işçinin imzasını taşıyan ödeme belgesi sunbmanız gerekir.
    Merhaba;
    Google araması ile buraya ulaştım.
    Daha önce sorduğum soruya forumda "İzin yerine ücreti ödense bile işçi işten çıkarken bu izin parasını tekrar talep edebilir" şeklinde cevap aldım.
    Zaten izin hakkından vazgeçilemeyeceği ve izin sırasında çalışılamayacağı iş kanununda çok açık.
    Bunun "aslı astarı" nedir?

+ Konuyu Yanıtla
2 / 2 Sayfa İlkİlk 12

Bu sayfada bulunan kavramlar:

Benzer Konular :

  1. kiraladığım dairenin oturmaya müsait olmaması ve elden verilen kiralarında almadım diye icraya verilmem
    Yaklaşık 10 yada 11 ay önce kiraladığım daireyi emlakçının (yalanı ile) oturulabilir demesi üzerine kiraladım ve evin mutfagının evyesinin bozuk...
    Yazan: huseyinmemis Forum: Kira Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 24-07-2015, 22:29:05
  2. Çalışan kişi ölen eşinin maaşını alabilir mi?
    eşimi kaybettim...halen özel sektörde çalışmaktayım...koruyucu ailesi olduğumuz bir kızımız dışında biyolojik veya nüfusumuza kayıtlı çocuğumuz...
    Yazan: seldom Forum: Miras Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 20-02-2012, 18:18:07
  3. Evli olduğu halde babasının maaşını alan kadınlar
    Merhaba.Bir tanıdığım yaklaşık 35 yıldır evli,çocukları var,kocasıyla birlikte yaşıyor ama resmi nikah hiç yaptırmadı;kanunen bekar görünüyor.Hiç...
    Yazan: Anesa Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 15
    Son İleti: 22-09-2009, 21:40:14
  4. Malülen emekli maaşı alan kişi vefat eden babasının maaşını alabilir mi?
    Malülen emekli maaşı alan kişi vefat eden babasının maaşını alabilir mi? Cevap verirseniz sevinirim.
    Yazan: MustT Forum: Sosyal Güvenlik Hukuku
    Yanıt: 4
    Son İleti: 20-08-2008, 11:04:53
  5. Birlikte Yaşadiği Erkekle Babasının Emekli Maaşını Alan Kadın
    Ankarada kocası vefat ettikten sonra, evli bi erkekle imam nikahı kıyarak aynı evi paylaşan, iki erkek cocuğu olan bi kadın; dokuz senedir babasının...
    Yazan: mysterios Forum: Sosyal Güvenlik Hukuku
    Yanıt: 6
    Son İleti: 03-07-2007, 08:46:18

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.