+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 12 ileti bulundu.

Konu: Başbakının yeni hedefi Danıştay

Başbakının yeni hedefi Danıştay Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Oct 2003
    Nerede
    Hatay, Türkiye.
    İletiler
    3.380
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Başbakının yeni hedefi Danıştay

    SAYIN BAŞBAKANIMIZ buyurdular;

    idare mahkemeleriyle Danıştay'ın verdiği yürütmeyi durdurma ve iptal kararlarını uygulamayan hükümeti "Yargı kararlarını yerine getirmemek Anayasa ihlalidir" sözleriyle uyaran Çetinkaya'ya, (Danıştay Eski Başkanı)"Danıştay'da birçok engelle karşı karşıyayız. Ya bunu aşacağız, ya da bunu anlayanla yürüyeceğiz" yanıtını verdi.
    İktidarın, Türkiye Cumhuriyeti' nin Merkez Bankası, BDDK, TMSF, TRT gibi iktidar boğuntusundan uzak olmaları gereken tüm önemli kurumlarına, Ordumuza, Polisimize yönelik kadrolaşma ve niteliklerinden uzaklaştırma hareketlerini hep birlikte izliyoruz.
    Ve İktidarın en büyük hedeflerinden birisinin de YARGI olduğunu görüyoruz.
    Gün geçmiyor ki İktidar tarafından bir yargı kararı veya bir Yargı Kurumu veya Kurumun temsilcileri eleştirilmesin.
    İşte bu zihniyetle de yukarıdaki cümleyi sarfediveriyor.
    İstiyor ki Türkiye kendisi için dikensiz gül bahçesi olsun.
    Her şeyi yapabilsin, ama ne bürokrasi ne yasalar ne de yargı kendisine engel olmasın ses çıkarmasın.

    Ne demektir bu
    Ya bunu aşacağız, ya da bunu anlayanla yürüyeceğiz
    Nasıl yapacaksın bunu?

    Danıştay' a sen mi bir başkan atayacaksın...
    Yoksa istediğin bir yargıcın Danıştay Başkanı olması için eylem,kulis,baskı mı yapacaksın, seçimi mi etkileyeceksin...
    Yoksa yasa değişikliğine mi gideceksin... NE YAPACAKSIN?

    Başbakanımız devam ediyor Müteahhitlerle yaptığı konuşmaya,
    Yani Danıştay' ı Müteahhitlere ŞİKAYET EDİYOR.

    Bu Danıştay, bu ülkenin Danıştay'ı. Kuvvetler ayrılığı içinde yargı başlığı altında yer alıyor. Ama bize şunu söyleyin:
    Bu ülkenin bir yatırımı var. Bu yatırımın çözülmesi için ne gerekiyorsa onu yapacağız. İşi çözelim. Ben bu noktada sizden bunu bekliyorum. Ama maalesef burada tıkanıp kalıyoruz
    Danıştay' ın, Kuvvetler Ayrılığı içinde yer aldığını söylüyor ama aynı zamanda verdiği kararlarla Türkiye' nin yatırımlarına sekte vurulduğunu da söylüyor.

    Siz de YASAYA AYKIRI İŞ YAPMAYIN olsun bitsin diyen kimse yok.
    İşine geldiği zaman hukuk da demokrasi de kendisinin; ama aksine bir karar olduğunda YARGI BİZİ ENGELLİYOR diye yargıyı kötüleme hakkı da kendisinin.

    Erdoğan'ın Danıştay'a gösterdiği tepkinin arkasında, EPDK'nın yaptığı Uluabat Hidroelektrik Santralı ihalesine ilişkin dava bulunuyor. Akenerji'ye 40 milyon YTL karşılığında lisans veren EPDK, Elektrik Mühendisleri Odası ve bir özel şirket tarafından dava edildi. Danıştay, ihalenin dayandığı yönetmelik için yürütmeyi durdurma kararı aldı. Karar ile 2 milyar YTL'lik 600'ün üzerinde projenin önü kesildi. Danıştay'da bulunan, Telsim, Mersin Limanı, İskenderun Limanı ve araç muayene istasyonları davaları nedeniyle de 5.8 milyar dolarlık işlem bekliyor.
    iŞTE ASIL MESELE BU.

    Peki Başbakan' ın bu ifadeleri SİZCE YARGIYI ETKİLEMEK değil midir?

    Şemdinli iddianamesi için YARGIYI ETKİLİYORLAR, YARGI BAĞIMSIZLIĞI ZEDELENİYOR,TÜRKİYE' DE PAŞALAR YARGILANAMAZ MI diye bayrak açan HUKUKÇULARA-YARGI MENSUPLARINA-YAZARLARA soruyorum şimdi bu ifadeler Danıştay' da halen beklemekte olan ve Başbakan' ın RED KARARI BEKLENTİSİ İÇİNDE OLDUĞU yukarıda belirtilen idari davaları etkilemeye yönelik beyanlar değil midir?



    Hukuki NET Güncel Haber

    Başbakının yeni hedefi Danıştay konulu yargıtay kararı ara
    Başbakının yeni hedefi Danıştay konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Mar 2006
    Nerede
    İstanbul, Turkey.
    İletiler
    30
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    yargıyı ayak bağı olarak görmek, bir iktidarın düşebileceği en büyük hatalardan biri olduğu gibi hukuk devleti ve hukukün üstünlüğü ilkelerinin zedenlenmeye baladığının açık bir göstergesidir.

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    Mar 2004
    Nerede
    istanbul, kadiköy, Türkiye.
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Zaten Türkiye Şehremini kendi dediğini de yalanlıyor da kimse sormuyor ?
    Kuvvetler ayrılığından bahsediyor ama 'bunu aşacağız' diyor . Her konuda olduğu gibi bu konudada içi boş laf ve mantık Kendisinin altında bir kuvvetler ayrılığı istiyorda söyleyemiyor...
    Hani ilk demokrasi sınavında Osmanlı İmparatorluğunu yönetenler yani padişahlar ben diyince olsun ama istiyorsanız alttada kadro olsun siz onları denetleyin demeye getirmiş ya işte aynen öyle ...

  5. #4
    Kayıt Tarihi
    Apr 2005
    Nerede
    Salihli/Manisa
    İletiler
    7.141
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Danıştayda birçok engelle karşı karşıyayız. Ya bunu aşacağız ya da bunu anlayanla yürüyeceğiz.
    Ya da anlamayana antalatacğız, dayatacağız, öğreteceğiz. Anlamayan, öğrenemeyen, direnenin vay haline...

    Nerde kuvvetler ayrılığı, nerde bağımsız yargı ?!!

  6. #5
    Kayıt Tarihi
    Jul 2003
    Nerede
    Samsun
    İletiler
    5.785
    Blog yazıları
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    C. DANIŞTAY

    Madde 155 - Danıştay, idari mahkemelerce verilen ve kanunun başka bir idari yargı merciine bırakmadığı karar ve hükümlerin son inceleme merciidir. Kanunla gösterilen belli davalara da ilk ve son derece mahkemesi olarak bakar.

    (Değişik fıkra: 13/08/1999 - 4446/3 md.) Danıştay, davaları görmek, Başbakan ve Bakanlar Kurulunca gönderilen kanun tasarıları, kamu hizmetleri ile ilgili imtiyaz şartlaşma ve sözleşmeleri hakkında iki ay içinde düşüncesini bildirmek, tüzük tasarılarını incelemek, idari uyuşmazlıkları çözmek ve kanunla gösterilen diğer işleri yapmakla görevlidir.

    Danıştay üyelerinin dörtte üçü, birinci sınıf idari yargı hakim ve savcıları ile bu meslekten sayılanlar arasından Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu; dörtte biri, nitelikleri kanunda belirtilen görevliler arasından Cumhurbaşkanı; tarafından seçilir.

    Danıştay Başkanı, Başsavcı, başkanvekilleri ve daire başkanları, kendi üyeleri arasından Danıştay Genel Kurulunca üye tamsayısının salt çoğunluğu ve gizli oyla dört yıl için seçilirler. Süresi bitenler yeniden seçilebilirler.

    Danıştayın, kuruluşu, işleyişi, Başkan, Başsavcı, başkanvekilleri, daire başkanları ile üyelerinin nitelikleri ve seçim usulleri, idari yargının özelliği, mahkemelerin bağımsızlığı ve hakimlik teminatı esaslarına göre kanunla düzenlenir.


    Mahkemelerin bağımsızlığı ilkesinin TC Anayasası tarafından güvence altına alındığını hatırlatarak, yargının açıkça etki altında bırakılmasının yalnızca bir hata olarak nitelendiriyorum.

  7. #6
    Kayıt Tarihi
    Oct 2003
    Nerede
    Hatay, Türkiye.
    İletiler
    3.380
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Danıştay'dan sert yanıt: Talihsiz bir açıklama

    ANKA

    Danıştay Başkanlığı, Başbakan Erdoğan'ın Danıştay!ı icraatlarına engel olarak göstermesine tepki verdi. Danıştay "Hukukla bağlı olması gereken Sayın Başbakan'ın Danıştay'ı dolayısıyla hukuku icraatına engel sayması kabul edilemez. Maksadı aşan nitelikte talihsizlik bir açıklamadır" dedi.

    Danıştay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada Başbakan Erdoğan'a sert yanıt verildi. Açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın, Danıştay'ı "engel" olarak göstermesinin kuvvetler ayrılığı ilkesinin benimsendiği bir ülkede demokratik teamüllerle ve hukuk devleti ilkesi ile bağdaşmadığı kaydedildi. Danıştay'ın kurulduğundan bugüne 138 yıldır "hukuka bağlı" devlet idealinin gerçekleşmesinde Anayasal konumunun gereği olan hukuka uygunluk denetimini "noksansız" yaptığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

    "Ancak hukukun üstünlüğü hedefinin sadece yargı organlarınca değil, yürütme organı tarafından da benimsenmesi zorunlu olup; bu hedefe ulaşılabilmesi, yürütme organının kendisini hukukla bağlı sayması, hukuku içine sindirmesi ve tüm uygulamalarını bu çerçevede yapmasına bağlıdır.

    Belli platformlarda özenli bir üslupla tartışılması mümkün olan yargı kararları, siyasi tartışmalara konu edinilmesi düşünülemez.

    Sayın Başbakanın, Müteahhitler Birliği Genel Kurulu'ndaki konuşmasında, Danıştay'ı icratına engel sayması, yürütme organı işlevi ve yüksek mahkeme olarak Danıştay'ın Anayasal konumu ile bağdaşmamaktadır. Hukukla bağlı olması gereken Sayın Başbakan'ın, Danıştay'ı, dolayısıyla hukuku icraatına engel sayması kabul edilemez, maksadı aşar nitelikte talihsiz bir açıklamadır."

    SONUNDA HUKUKSUZUN HAKKINDAN HUKUK GELECEKTİR.

  8. #7
    Kayıt Tarihi
    Oct 2003
    Nerede
    Hatay, Türkiye.
    İletiler
    3.380
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Yukarıdaki haber, Başbakanın Danıştay ile ilk kavgası değil.

    Daha önce de Danıştay' ın bir öğretmenin sokakta "kapalı" okulda "açık olan bir öğretmenin ana okuluna müdür olmasını sakıncalı bulan kararını da sert(!) bir şekilde eleştirmiş ve tabanına selam niteliğinde şöyle demişti
    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay'ın türbanlı bir öğretmen ile ilgili verdiği kararın "din ve vicdan özgürlüğünü kısıtlama" olduğunu belirterek, "Ben özgürlüklerin egemen olduğu bir ülkenin Başbakanı olarak bu kararı kınıyorum"
    Bu beyanat üzerin de Danıştay "hukuka , yargı bağımsızlığına ve kuvvetler ayrılığı ilkesine saygı" ya davet etmişti.

    BENİM OĞLUM BİNA OKUR
    DÖNER DÖNER YİNE OKUR

  9. #8
    Kayıt Tarihi
    Jun 2003
    Nerede
    Afyonkarahisar
    İletiler
    2.022
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Sevgili Başbakanım,

    Ben de bilyelerimi kaybettim. Danıştay başkanından kuvvetle şüpheleniyorum.

    Acaba bilyelerimi o mu aldı. Bu konuya da bir el atar mısınız.

    Bebeklerini geri alsın bilyelerimi de hemen versin.

    Son zamanlardaki yönetim basın önündeki konuşmalar.Yapılan işler.Kavgalar. Ciddi bir devlete hiç yakışmıyor. Malesef Afrikadaki bir kabile gibi yönetilmeye başladık.

    Ve o türban krizine baktıkça aklıma 5 yaşında oyunbozan, mızıkçı çocuklar geliyor. AAAAAAAAHHHHHHH AHHHHHHHH ,

    KEŞKE HUKUK OKUMASAYDIM. BELKİ DE DEVLETİN CİDDİYETSİZLİĞİNE BU KADAR YAKINDAN TANIK OLUP MORALİM BOZULMAZDI....

  10. #9
    Kayıt Tarihi
    Oct 2003
    Nerede
    Hatay, Türkiye.
    İletiler
    3.380
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı hükümeti yargıya müdahale etmekle suçladı.
    Yargıtay Başkanı Nuri Ok, siyasetin yargıya müdahalede bulunduğunu, yargı süreci devam ederken Meclis Komisyonu kurulduğunu ve buralardaki tutanakların savcılık iddiamesine yansıdığını, bunun da doğrudan yargıya müdahale olduğunu' söyledi.
    Yargıtay Cumhureyet Başsavcısı Ok, kamuoyunda tartışma yaratan Şemdinli İddianamesi ile ilgili olarak Adalet Bakanı Cemil Çiçek'i eleştirdi. Çiçek'in iddianamenin basında ilk kez yer aldığı dönemde iade edilebileceği yönündeki sözlerine göndermede bulunan Nuri Ok, şöyle dedi:
    "Siyaseten son olarak hala güncelliğini koruyan olayda hakimlere alenen iddianemenin iadesi yolunu göstermesi üzüntü vericidir.
    Siyasallaşmaya açık bu sistemde bunun son olacağını umut etmek boş bir iyimserliktir. Hazırlanacak raporun değerlendirilmesi için TBMM'de genel görüşme açılmasının muhakkak olması karşısında Anayasa'nın 138'nci maddesinin üçüncü fıkrasına, hukuk devleti ilkesine ve adil yargılamayı etkileme yasaklarına rağmen yargıya intikal eden bir olayda Meclis araştırması yapılmasının yanlışlığını özellikle ifade etmek istiyorum. Orada alınan ifadenin, bir adli belgede aynen yer alması ise düşündürücü olmaktan öte kaygı vericidir. Meclis araştırma komisyonu hazırlayacağı raporu TBMM Genel Kurulu'nda yapılması gereken görüşmenin erteleneceğini umuyoruz" dedi.

    Nuri Ok, "Devletin üzerine düşen tüm görevleri ve kamu hizmetlerini nitelikli, etkin ve düzenli bir şekilde verebilmesinin ilk koşulu, kurumlarının koordineli, dayanışmalı ve uyumlu çalışmalarıdır" diye konuştu. Gerginlik ve çatışmanın hizmet ve görev kalitesini düşürdüğünü dile getiren Nuri Ok, bu durumun kurumlara olan güveni sarsacağını söyledi. Nuri Ok, "Bu yola kimi kurumların gözden düşürülerek avantaj sağlamak ve takip edilen hedefleri gerçekleştirmek için başvuruluyorsa derhal terk edilmesi gereken son derece tehlikeli bir tutumdur" dedi.

  11. #10
    Kayıt Tarihi
    Apr 2005
    Nerede
    Salihli/Manisa
    İletiler
    7.141
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    SİYASİ İKTİDARIN NİYETİ MÜDAHALEYE AÇIK SİSTEMİN DEVAMIDIR

    Siyasetin, yargının bağımsızlığını sindirmesi gerektiğini belirten Nuri Ok, "Avrupa Birliği ilerleme raporundaki maddelerde de belirtilen yargının bağımsızlığı konusunda, hazırlanan yasa tasarısı, siyasi iktidarın niyetini ve müdahaleye açık sistemin devamını arzuladığını göstermektedir. Bu noktadaki olumsuzlar arasında HSYK'ya TBMM'nin üye seçmesi yetkisi de bulunuyor" dedi.

    Adli otoritenin siyasete yakın durmaması gerektiğini aktaran Ok, "Devlet kurumları arasında gerginlik olamaz. AB bu konuda yargınız bağımsız değil gerekçesiyle mahkemelere müdahale ediyor. Yargıda reform acil olarak yapılmalıdır. Siyaset ve adalet ayrı tutulmadır. Çağdaş hukuk devletinin geriği yargıya müdahale edilmemesidir.
    Yargı artık inisiyatif almalıdır.Siyasi güce bağımsılık talebi hatırlatılmalıdır. Sorunların çözümü içen mücadeleci tutum kaçınılmaz" dedi.

    Ok, medyanın yargıya müdahale ve etkilemeye yol açabilecek haberlerden kaçınması gerektiğini de sözlerine ekledi.

+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

Benzer Konular :

  1. Sicil Davaları İle İlgili Yeni Bir Danıştay Kararı
    Uyarma ve Kınama cezalarının yargı kapsamı dışında olduğuna dair Anayasa Mahkemesi'nce verilen karardan sonra, bu cezaların düşük not takdiri ile...
    Yazan: Kantaroncu Forum: Kamu Hukuku
    Yanıt: 5
    Son İleti: 26-02-2019, 09:54:39
  2. Ev haczi hedefi
    Borçlu, Mernis adresinin ve diğer kayıtlı adreslerinin dışında bir yerde oturuyor. Fiili olarak borçlunun oturduğu yeri belirleyen alacaklı buraya...
    Yazan: Şenol Eker Forum: İcra ve İflas Hukuku
    Yanıt: 2
    Son İleti: 26-06-2013, 07:17:31
  3. Türkiye'de Yerel Düzeyde Kalkınma Hedefi ve Belediyeler [Kitap Fiyat bilgisi]
    Gülsüm Gürler Hazman; Seçkin; 2011; 13,50 TL Türkiye'de Yerel Düzeyde Kalkınma Hedefi ve Belediyeler hakkındaki işbu hukuki kitap Hukuk Market...
    Yazan: Hukuk Kitapçısı Forum: Hukuk Kitapları Tanıtımı
    Yanıt: 0
    Son İleti: 29-05-2011, 23:00:08
  4. Danıştay'ın yeni başkanı Mustafa BİRDEN
    Danıştay Başkanlığı seçimi sonuçlandı. Danıştay saldırısından yaralı kurtulan 2.'nci Daire Başkanı Mustafa Birden başkan seçildi. Danıştay Genel...
    Yazan: Av.Emrah Yavuzcan Forum: Güncel - Siyaset - Tarih - Tartışma
    Yanıt: 0
    Son İleti: 28-05-2008, 17:25:34
  5. T.Telekom'un 1 Mart 2007'den geçerli yeni tarifeleri ile ilgili Danıştay 13. Dairesinin kararı
    Merhabalar, T.Telekomun 1 Mart 2007 tarihinden itibaren uygulamaya koyduğu yeni telefon tarifesinden önce HesaplıHATT abonesi olarak ay içinde 100...
    Yazan: gokselvarol Forum: İdare Hukuku
    Yanıt: 6
    Son İleti: 05-07-2007, 17:53:07

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.