+ Konuyu Yanıtla
1 den 1´e kadar toplam 1 ileti bulundu.
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Nov 2011
    Nerede
    Adana
    İletiler
    5
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı 1 Milyon Kişiyi İlgilendiren Bir Konu; Açıköğretim Bütünleme Sınavı

    Değerli Hukuki.net üyeleri,

    Yaklaşık bir milyon AÇIKÖĞRETİM öğrencisini ilgilendiren ve yılan hikayesine dönen BÜTÜNLEME SINAVI konusunda yargı sürecini başlatmak üzereyim.
    Dilekçe metni %90 bitmiş durumda. Şu halini sizlerle paylaşmak ve fikirlerinizi almak istedim. Profesyonel bir destek almadan internetteki araştırmalarıma göre dilekçe metnini hazırladım.
    Davanın konusu, izahı ve yasal dayanakları anlaşılabilir olmuş mu?
    Dilekçenin içeriği usul ve esaslara uygun mu?
    Değiştirmem yahut eklemem gereken bir şey, bir yer var mı?
    Dava dilekçesinde belirttiğim gibi aynı dilekçede 2 idareye dava açabilir miyim?

    Selametle.




    ESKİŞEHİR BÖLGE İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞINA
    SUNULMAK ÜZERE
    ............. ASLİYE HUKUK HAKİMLİĞİNE
    ACİLEN YÜRÜTMENİN DURDURULMASI İSTEMLİDİR.


    DAVACI : ................, T.C. Kimlik No: ..............
    ....................................
    ....................................

    DAVALI : 1-) Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü
    Yunusemre Kampusü, 26470 ESKİŞEHİR

    2-) Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı
    06539 Bilkent / ANKARA

    DAVANIN KONUSU : Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin iptali ve yürütmenin durdurulması ile Açıköğretim Fakültesinin dönemlik-kredili sisteme göre eğitim alan öğrencilerin tümüne bütünleme sınavı hakkının tanınması yönünde gerekli değişikliğin yapılması talebidir.

    DAVANIN İZAHI :

    1- Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi “..............” bölümünde okumaktayım.

    2- Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı, Tüm Üniversite Rektörlüklerine gönderdiği 22/06/2012 tarihli, B.30.0.HKM.045.02/5884 sayılı, Sınav Hk. konulu resmi yazısında “Yüksek Öğretim Yürütme Kurulunun 19.06.2012 tarihli toplantısında; 2547 sayılı Kanunun “Diploma Alma, ders kredilerinin hesaplanması, öğrencilik haklarından yararlanma ve sınavlar” başlıklı 44 üncü maddesinin (b) bendindeki; “Yükseköğretim kurumlarında sınav çeşitleri ve bunların ders başarı notuna katkısı Yükseköğretim Kurulunun bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlan senatoları tarafından belirlenir." hükmü uyarınca; yıllık veya yarıyıllık sınav takvimi uygulayan tüm yükseköğretim kurumlarında, 2011-2012 eğitim-öğretim yılından itibaren geçerli olmak üzere bütünleme sınavı hakkı tanınmasına; ilgili yarıyıl veya yıl sonunda almış oldukları ders veya derslerin final sınavına girme hakkı elde edenlerden final sınavında başarısız olan öğrenciler ile sınava girme şartlarını sağladığı halde final sınavına giremeyen öğrencilere başarısız olduğu her ders için, yaz okulu uygulaması olup olmadığına bakılmaksızın, ilgili dönem sonlarında bütünleme sınavı hakkı tanınmasına; koşullu başarılı öğrenciler ile not yükseltme amacıyla bütünleme sınavına girecek öğrencilere ilişkin düzenlemenin yüksek öğretim kurumu senatolarınca yapılmasına; final sınavında geçerli olan başarı kurallarının bütünleme sınavlarında da uygulanmasına; bütünleme sınavı notunun final sınavı notu yerine geçmesine; 2011-2012 güz dönemine ait bütünleme sınavları da dahil bütünleme sınavlarının 2012-2013 öğretim yılı başlamadan önce yapılmasını sağlayacak şekilde, sınav tarihlerinin yüksek öğretim kurumları tarafından belirlenmesine ve öğrencilere gerekli duyuların yapılmasına karar verilmiştir.” denilmiştir. (Ek-1)

    3- Bu karardan sonra toplanan Anadolu Üniversitesi Senatosu, 11/07/2012 tarih ve 8/1 no.lu kararı ile Anadolu Üniversitesi’nin Açıköğretim Sistemine göre eğitim-öğretim yapan fakültelerinde 2011-2012 eğitim-öğretim yılında bütünleme sınavının yapılacağına,

    11/07/2012 tarih ve 8/2 no.lu kararı ile Açıköğretim Fakültesinin dönemlik-kredili sistemde faaliyet gösteren bölümleri için bütünleme sınavının yapılmasının mümkün olamayacağına ve bunun Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığına önerilmesine ilişkin çelişkili ve adil olmayan iki karar almıştır. (Ek-2)

    4- Dönemlik kredili sistemde okuyan Açıköğretim öğrencilerinin haklı tepkileri ve dilekçe ile Davalı idare, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ve diğer kurumlara başvuruları üzerine; Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü geri adım atmış ve dönemlik-kredili sistemde faaliyet gösteren bölümlerde dahil olmak üzere (güz ve bahar dönemi için ayrı ayrı olmak üzere) 2011-2012 eğitim-öğretim yılı için bütün Açıköğretim Fakültesi öğrencilerine “bütünleme sınavı” yapmıştır.

    5- Bu gelişmelerden sonra tekrar toplanan Anadolu Üniversitesi Senatosu, YÖK Yürütme Kurulu kararı gereğince uygulamak zorunda kaldığı “bütünleme sınavı” ile ilgili olarak 19/12/2012 tarih ve 1318 no.lu kararı ile “2011-2012 eğitim-öğretim yılından itibaren geçerli olmak üzere ilgili yarıyıl veya yıl sonunda almış oldukları ders veya derslerin dönem sonu sınavına girme hakkını elde edenlerden başarısız öğrenciler ile sınava girme şartlarını sağladığı halde dönem sonu sınavına giremeyen öğrencilerin başarısız olduğu her ders için bütünleme sınav hakkı verileceği ancak açık ve uzaktan eğitim veren bölüm ve programların hariç tutulduğu” yönünde sınav yönetmeliğinde tekrar değişikliğe gitmiştir. (Ek-3)

    6- Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü, almış olduğu bu kararı; gerekçeleri ile birlikte konunun yeniden değerlendirilmesini talep ederek YÖK Başkanlığına yazdığı 21/12/2012 tarih ve 1448-14698 sayısı resmi yazı ile iletmiştir.

    7- YÖK Başkanlığı, Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun 15/08/2012 tarihli toplantısında verilen “Bütünleme sınavlarının Açıköğretim dönemlik-kredili sistemde de uygulanması” kararının uygun olduğu ve söz konusu kararda herhangi bir değişiklik yapılmasına yer olmadığı görüşüne varıldığına dair 06/02/2013 tarih ve 6020 sayılı cevabi yazısını Anadolu Üniversitesine göndermiştir.

    8- Bu yazının gönderilmesinin üzerinden daha bir ay bile geçmeden YÖK Başkanlığı, Anadolu Üniversitesine gönderdiği 01/03/2013 tarih ve 3005-10152 sayılı ikinci bir cevabi yazıda “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınavların hazırlıkları, öğrencilere bildirimi ve sınavlar için yapılan görevlendirmeler gibi unsurlar açısından sınav organizasyonunun büyüklüğü ve benzeri hususlar dikkate alındığında Üniversitenin talebinin uygun olduğuna ve Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 15/08/2012 tarihli toplantısında alınan “bütünleme sınavlarının Açıköğretim dönemlik kredili sistemde de uygulanması” hakkındaki kararda bu yönde değişiklik yapılmasına karar verildiğini” belirtmiştir.

    9- ................................................

    10- .............................................



    YASAL DAYANAKLARIM :

    1- 06/11/1981 tarihli ve 17506 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu” nun “Ana İlkeler” başlıklı 5. maddesinde “Yükseköğretim, aşağıdaki “Ana ilkeler” doğrultusunda planlanır, programlanır ve düzenlenir:…
    “(e) Yükseköğretimde imkan ve fırsat eşitliğini sağlayacak önlemler alınır…”,

    7 maddesinde (Değişik: 17/08/1983 – 2880/3 md.) “Yükseköğretim Kurulunun görevleri; “(ı) Yükseköğretim kurumlarında ve bu kurumlara girişte imkan ve fırsat eşitliği sağlayacak önlemleri almak.”.

    2- 06/11/1982 tarihli ve 17860 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Açık Yükseköğretim Yönetmeliği”nin 7.maddesinde: “Öğrencilere, öğrenci disiplin yönetmeliği ile lisans kademesi öğretim ve sınav yönetmeliğinin, derslere devam zorunluluğu dışındaki, bütün hükümleri aynen uygulanır.”

    ve 13. maddesinde: “Açık öğretim öğrencileri ile aynı öğretim programına göre örgün öğretim öğrencileri arasında öğrenci hakları bakımından fark bulunmadığı gibi her iki yoldan mezun olanlar eşit hak ve yetkilere sahip olurlar.” hükümleri yer almaktadır.

    SONUÇ ve İSTEM :

    Yukarıda açıklanan nedenler ve re’sen mahkemece tespit edilecek sair iptal nedenleri ile

    1- Anadolu Üniversitesinin belirttiği üzere “2012-2013 öğretim yılından itibaren açıköğretim sistemi ile bütünleme sınavının yapılmasının mümkün olmadığı” yönündeki talebinin uygun olduğuna ilişkin Yüksek Öğretim Kurulunun 01/03/2013 tarih ve 3005-10152 sayılı idari işlem yazısı ile birlikte,

    2- 18/01/2013 tarihli ve 28532 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri Öğretim ve Sınav Yönetmeliği”nin İPTALİNE ve YÜRÜTÜLMESİNİN DURDURULMASINA Açıköğretim Fakültesi dönemlik-kredili sisteme göre eğitim almakta olan öğrencilere de bütünleme sınavı hakkının tanınması yönünde gerekli değişikliğin yapılmasına karar verilmesini saygılarımla arz ederim.


    .........................
    Davacı

    EKLER :
    1- Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 22.06.2012 tarihli, B.30.0.HKM.045.02/5884 sayılı, Sınav Hk. konulu resmi yazısı,
    2- Anadolu Üniversitesi Senatosu’nun 11/07/2012 tarihli 8/1 ve 2 nolu kararları,
    3- .................................................. ........
    4- .................................................. .......



    Hukuki NET Güncel Haber

    1 Milyon Kişiyi İlgilendiren Bir Konu; Açıköğretim Bütünleme Sınavı konulu yargıtay kararı ara
    1 Milyon Kişiyi İlgilendiren Bir Konu; Açıköğretim Bütünleme Sınavı konulu hukuk haber
    Konu z3hirbaz tarafından (28-01-2014 Saat 04:00:43 ) de değiştirilmiştir.

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

aöf bütünleme mahkeme kararı

askerde acikogretim sinavlari

aöf bütünleme sınavı ipuçları

aöf sınavında kopya cezası www.hukuki.net

Forum

Benzer Konular :

  1. Tıp Fakültesi Bütünleme Sınavı Soru İtirazı
    Ben x üniversitesi tıp fakültesi dönem 2 öğrencisiyim. Okulumuzun yapmış olduğu bütünleme sınavında bir hocamızın hazırlamış olduğu iki soru için...
    Yazan: sampon Forum: Hukuki Görüş ve Yorum
    Yanıt: 1
    Son İleti: 18-07-2017, 22:13:33
  2. 1 Milyon Kişiyi İlgilendiren Bir Konu; Açıköğretim Bütünleme Sınavı (Revize)
    Neredeyse bir milyon mağdur AÖF öğrencisini ilgilendiren ve yılan hikayesine dönen bir konu: Bütünleme Sınavı. Bu konuyla ilgili yargı sürecini...
    Yazan: z3hirbaz Forum: İdare Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 09-02-2014, 20:10:13
  3. Yök'ün Bütünleme kararı ile ilgili karmasık bir konu
    Merhabar, yaklasık 2 haftadır bütünleme kararı ile ilgili idare mahkemesine gitmeyi düsünüyorum.olay söyleki istanbul kültür univ hukuk fakültesi...
    Yazan: Firat.Y Forum: İdare Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 21-09-2012, 15:50:03
  4. Ankara Hukuk İdare Hukuku Dersi Bütünleme Sınavı Soruları
    ANKARA HUKUK FAKÜLTESİ İDARE HUKUKU BÜTÜNLEME SINAVI (2/A) (21.07.2009) SINAV YÖNERGESİ: 1) Sınav süresi 100 dakikadır. 2) Kurşun kalem...
    Yazan: VD Forum: Hukuk Fakültesi Ders Notları
    Yanıt: 0
    Son İleti: 07-03-2010, 16:27:51
  5. Askerde açıköğretim sınavı.
    nişanlım yoklama kaçağı, suan açıköğretim 3 sınıf öğrencisi. önümüzdeki yıl okulu bıtecek ve hemen askere gidecek. eğer yakalanırsa ve askere...
    Yazan: tutkun1985 Forum: Askerlik Hukuku
    Yanıt: 15
    Son İleti: 17-06-2009, 11:39:52

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.