... Ancak ısıölçer takmak çok ama çok zor bir şey. Bunun yerine "payölçer" konuyor. Bu da Isı (KW/h) değil, pay (yüzde) olarak ölçüm yapıyor.
Buı da "son derece" değilse de oldukça doğru bir sonuç verecek.
En azından "eşit" olarak ödemekten daha adil sonuç vereceğine şüphe yok...
Kesinlikle! Biz bu yıl ilk defa ısı pay ölçer kullanmaya başladık, önceki "eşit" paylaştırmaya göre o kadar fark etti ve o kadar adil bir dağılım oldu ki on yıllar sonra nihayet bir nefes aldık! Bu ay biz 210TL civarında ödedik, bazı daireler de 350, 400TL.. kimisinin evine girdiğinizde yüzünüze sıcak hava vuruyorken bizimki gibi üst kattakiler ancak ısınabiliyordu ve gene de eşit ödüyorduk.. şükür kurtulduk. Herkese öneririm
Kesinlikle! Biz bu yıl ilk defa ısı pay ölçer kullanmaya başladık, önceki "eşit" paylaştırmaya göre o kadar fark etti ve o kadar adil bir dağılım oldu ki on yıllar sonra nihayet bir nefes aldık! Bu ay biz 210TL civarında ödedik, bazı daireler de 350, 400TL.. kimisinin evine girdiğinizde yüzünüze sıcak hava vuruyorken bizimki gibi üst kattakiler ancak ısınabiliyordu ve gene de eşit ödüyorduk.. şükür kurtulduk. Herkese öneririm
Şunu anlamadım: üst katta iken muhtemelen ısı kaybınız yüksek olduğu için ancak ısınabiliyodunuz heralde, yoksa üst katta olmanızla ancak ısınmanızın arasında başka bir ilişki kuramadım. Sizin gibi üst katta oturmayanlar ise şimdi bu sistem ile eskiden fazla ısınırken şimdi tasarruf etmek için kaloriferlerini mantıken kısıcak ve daha az ödeyecekler. Ancak sizde ısı kaybı devam ettiği için mantıken kalorifer kısma gibi bir yola gitmediğiniz için faturanızın azalması diğer komuşularınız kadar olmamalı.
Herkese saygılarımı sunuyorum. Benim iki sorum olacak. Yeni taşındığım sitede merkezi ısıtma sistemi mevcut. Daire önlerindeki kaloriölçerler vasıtasıyla hesaplamalar yapılıyor.İlk sorum bu bina içindeki dairelerin hepsinin ısıtma peteklerine termostatik vana takması zorunlu mudur? Yoksa kat maliklerinin rızasına mı bağlıdır?
Sitemizde 5 bina mevcut 4'ü normal kombili 1 tanesi ise merkezi ısıtma sistemli. Kapıcı dairesi merkezi ısıtma sistemi olan binada bulunuyor. Kapıcı dairesinin ısıtma giderleri hesaplanmayıp bütün binaya ortak olarak ödettiriliyor. Diğer binalarda bulunan kat malikleri kapıcı dairesinin ısıtma giderlerine katılmıyorlar. Bundan dolayı kapıcı dairesinin ısıtma giderlerini diğer binalarda oturan kat maliklerinide kapsayacak şekilde hesap ettirilmesini isteyebilir miyiz? Bu isteklerimizi kimden ve nasıl talep etmemiz gerekir? Teşekkürler
Eğer kapıcı bütün siteye hizmet ediyor ise diğer kat malikleri kapıcının kullandığı yakıt giderlerine katılmalıdırlar.
Kapıcı dairesinin ısıtma gideride normal daire gibi hesaplanmalıdır. Diğer 4 blok sizin apartmanınızdaki daire sahiplerine bu tutar kadar ödeme yaparlar sizde aranızda pay edersiniz.
Yöneticiden bunu isteyebilirsiniz. geçmiş dönemleride isteme hakkınız vardır. Sitenin ortak personelinin giderleri ortak pay edilmelidir. Yönetici bunu kabul etmez ise kat malikleri kurulunda bunu talep edebilirsiniz. kabul görmez ise Sulh hukuk mahkemesine dava açma hakkınız var.
Termostatik vana takma zorunludur ve sizinde yararınızadır.
Konu ceceli341 tarafından (28-03-2013 Saat 02:36:39 ) de değiştirilmiştir.
Merhaba değerli arkadaşlar,
Maliki olduğum fakat fiili olarak içinde oturmadığım site içerisinde toplam gelen doğalgaz giderin herkese eşit şekilde pay edilmektedir. Oturmadığım ve içi boş olan bir konut için diğer konut sahipleri ile aynı parayı ödemem yasal mıdır?
Yoksa 54 daire içindeki toplam doğalgaz tutarın ne kadarı bana ait olmalıdır.
Isı pay ölçer sistemi yok ise Eşit ödemeye devam etmelisiniz. Isıpay ölçer varsa konunun başında hesaplama ilgili bilgi vardır. ve sizin düşündüğünüz gibide değildir.Isı pay ölçer sisteminde peteklerinizi kapatmadan ortam sıcaklığını 15 derece tutma zorunluğu vardır.
Herkese selamlar. Ben yaklaşık 45 daireli bir apartmanda oturuyorum. Isıölçer yeni takıldı. Aidatımız ısı da dahil tüm sene ödenen 190 TL.idi. Bu ay benden 200 TL payıma düşen ısı gideri talep edildi. Ancak geçen yaz ve hala ödediğimiz aidat 190 lira olarak devam etti. Sizce aidatta düşme olması gerekmez miydi? Sorduğumda ocak ayından sonra düşer deniyor ama ben bu ay hem 190 TL aidat hem de 200 TL ayrıca yakıt ücreti ödemek zorunda mıyım?
Herkese merhabalar. Benim kısa bir sorum olacak şöyle ki öğrenciyim ve merkezi sistemli bir daireye taşındık ve tam biz oturmaya başlayınca tüm dairelere pay ölçer takıldı. Fakat bir ay boyunca neredeyse hiç yakmadığımız halde (bir ay boyunca en fazla 2 veya 3 gün yanmıştır diğer tüm günler tamamen kapalıydı ve daire içindeki hiç bir kalorifer yanmadı) geçen ay 90 bu ay ise 150 lira gibi fatura geldi ve bizden kat kat fazla yakıp daha az para ödeyenler var apartmanda. Nereye başvurmam lazım veya ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim öğrenci olduğumuzdan dolayı zaten ay sonunu zor getiriyoruz bu yetmezmiş gibi birde başımıza bu çıktı.
Yeni Site ısı pay ölçer hakkında,
Değerli arkadaşlar 133 dairelik yeni bir sitede eylül ayında toplantıdaı yapıp daire başı 2 ton kömür vermeyi kararlaştırdık buna göre: İnşaat firmasıda 1 şubat 2014 tarihine kadar kat malikleri ile yapılmış sözleşmeye göre
kömür ücreti bu tarihe kadar vermez diyor.Biz bu tarihteden sonra boş daireleri için kömür ücreti talep ettiğimizde ben dairelere kalorimetre olduğunu ve buna görede %30 para vereceğini söyüyor.<bu durumun hukukiyaptırımı veya örneği var mıdır ne yapmam gerekir.İnşaat şrketine yönetim kurulumuzca 1 ton yakıt alması gerektiğini düşündük
%30'luk dilim hem bina ısı kayıplarını hem de ortak kullanım alanlarındaki tüketimin paylaşımı amacıyla belirlenmiştir.
Yani tüketimin %30 eşit olarak %70 i kullanıma göre hesaplanır.
Isı pay ölçer olan sistemlerde, Vanayı en düşük konuma getirseniz de ortam sıcaklığını yaklaşık 15 ⁰C'de tutacaktır.
Yani boş daireler vanalarını tamamen kapatamaz ortam sıcaklığını en az 15 derecede tutmaları gerekir. Buda azda olsa radyatörlerin ısınması ve tüketim demektir.
% 30 luk pay artı tüketimi ödemelidir.
Apartman yönetim planında % 30 unu öder diye bir madde var ise bu sizi bağlar. Böyle bir madde yok ise Isı pay ölçer yönetmeliği geçerlidir. Bu nedenle apartman yönetim planını ve sözleşmelerinizi bir avukata inceletmenizi tavsiye ederim.
Vanalarını tamamen kapatırsa( yani ortam sıcaklığını 15 derecede tutma kuralına uymazsa ) EN yüksek kullanımdan hesaplarsınız.
Yaptırımı kullandığı miktarı ödemezse icraya verirsiniz. İcraya itiraz ederse Dava açmanız gerekecek.
,
merkezi sistem binalarda kalorifer yönetmeliği,
merkezi sistem ısıtma yönetmeliği 2014,
merkezi ısıtma sistemi kanunu,
apartman yakıt yönetmeliği,
merkezi ısıtma yönetmeliği 2014,
merkezi sistem kalorifer yönetmeliği,
merkezi sistem isitma kurallari ve musteri haklari,
sitelerde kalorifer yönetmeliği,
apartmanlarda kalorifer yönetmeliği,
merkezi sistem doğalgaz yasası,
apartmanda ısıtma yönetmeliği,
merkezi sistem kalorifer kanunu,
https:www.hukuki.netshowthread.php102445-Merkezi-isitma-giderlerinin-paylastirilmasina-iliskin-yonetmelikpage5,
merkezi ısıtma yönetmeliği 2013
bir doktorun muayenesinde yanında yıllarca çalıştım. Kendisi hastalara hem muayene hemde işlem operasyon yapıyordu. Bütün işlemlerini özel yapıyordu....
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
óñêîğåíèå èíäåêñàöèè
31-10-2024, 23:11:20 in Aile Hukuku