hepinize selamlar saygılar

arkadaşlar uzun süreden beri anlaşamadığım hiçbir zaman peşin kira alamadığım hatta 4,5 ay geriden gelen insan olarakta yüzünü bile görmek istemediğim dükkan kiracımın kontratı tarihsiz yani her yıl müdahele edilmezse kendini yeniliyor .tarihi ocak ayının 1. ben kiracıyı bu şekilde 3 sene kavga dövüş idare ettim. en sonunda çizgiyi aştılar iki kere sözlü olarak çıkın dedim benden çekindikleri için ikinci uyarımda tamam dükkan bakıyoruz çıkacağız dediler.babamın uyarısıyla garanti olsun diye ihtiyaç sebebiyle ihtarname çektim 4 gün sonra onlarda bana ihtarnamen samimi değil mahkemeye ver diye ihtarname göndermişler.ben gerçekten bir iş yeri açma niyetindeyim planımı yaptım bağlantılarımı kurdum krediye bile başvurdum dava açsam kesinlikle kazanırım.fakat bu insanlar iyi niyetli değiller sürekli arkamdan konuşup beni bütün çevreye kötü göstermeye uğraş veriyorlar diğer kiracılarıma gidip biz kira vermiyoruz sizde vermeyin diyerek dolduruşa getirmeye çalışıyorlar.Diğer kiracılarım beni bu konuda uyardılar sağolsunlar.ben aç gözlü bir insan değilim para herşey değildir sadece huzurlu olmak istiyorum fakat olay çirkinleşti.

şimdi size sorum arkadaşlar benim çektiğim ihtiyaç sebebiyle ihtarnamede 1.1.2013 tarihinden sonra kontratın yenilenmeyeceği yazıldı. ekim ayının 22.günü gönderdim yani bitiş tarihinde 70 gün önce.her şey olması gerektiği gibi yapıldı. 1.1 2013 tarihinde kontrat geçersiz sayılırmı yoksa onların gönderdiği çıkmayacağız mahkemeye ver karşılığı kontratın geçersiz olmasını etkilermi ben bu kontratın geçersiz olması için ikinci bir ihtarname çekmelimiyim yani şunun gibi (22 ekimde çekilen ihtarnamede belirtildiği gibi 1.1.2013 te eski kontrat fesih olmuştur,olacaktır,oldu vs...)böyle bir ihtarnameye gerek varmı yada bunun hazır bir örneği varmı yoksada ilk çektiğim ihtarname kiracı dükkanı boşaltmasa bile kontratı fesih ediyormu.? Yeni kontrat yapma hakkım varmı.?

bu insanlar bana çok eziyet ettiler onlara dava açmayacağım istedikleri bu çünkü sürecin ne kadar yavaş gittiğini ve maliyetini biliyorlar dilleride durmaz mahkemede elimden bir kaza çıkar diye bulaşmıyorum.ruhsatları yok abonelikler benim üstüme.onları öyle bir duruma getireceğimki bir daha bir kelime konuşmadan 3 gün düşünecek. kendisi dükkanımdan arkasına bakmadan çıkıp gidecek.cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar,büyüklerim .saygılar sevgiler.