Merhaba,
Öncelikle bu site hukuki konularda bana çok yardımcı oluyor.Bu yüzden ilgilenen herkese teşekkür ediyorum.
Benim sormak istediğim kuzenim diğer kuzenimin adına kredi kartı çıkarıyor harcama yapıyor ve belli bir süre düzenli olarak ödeme yapıyor.Tabi bu durumdan diğer kuzenimin haberi yok.Aradan 2 yıl kadar geçmiş kartı çıkaran kuzenim son zamanlarda ödeme yapmadığından dolayı asıl kimlik sahibi olan ve hiçbirşeyden haberi olmayan kuzenime ulaşıyor banka.Doğal olarak kuzenim kartı kullanmadığı için borcu kabul etmiyor ve olay savcılığa intikal ediyor.kartı çıkaran kuzenimin bankaya verdiği iletişim numarası kardeşine ait o yüzden ilk olarak onun ifadesi alınıyor,imza örneği falan alınıyor savcılıkta.şimdi asıl olayı yapan kuzenime ifade için davetiye gelmiş,kuzenim gittiğinde suçunu itiraf etse ne kadar ceza alır?birde ifade için gidince ön hazırlık bürosu hemen tutuklama yapar mı?suçunu itiraf etmeyi düşünüyor ama bir taraftan da korkuyor hemen tutuklama olur diye.kimlik sahibi kuzenim şikayetçi olmayacağını söylemiş ama bu ilerleyiş konusunda ne kadar rahatlatıcı olabilir?
bilgisi olan arkadaşların açıklamalarını bekliyorum.saygılarımla...