Değerli meslektaşlar,pratiğimin eksik olduğu aşağıdaki mevzuda hukuki yorum ve önerilerinizi rica ederim;

Müvekkil, 1967 tarihli bir ipotek alacaklısının 4 mirasçısından bir tanesi.Bu tarihli ipotek halen tapuda gözüküyor ve/fakat diğer mirasçılarla iletişim ve birlikte hareket durumu sözkonusu olmadığından müvekkil tek başına harekete geçmek istiyor.İpotek borçlusu malikten sonra gayrimenkul 2-3 defa el değiştirmiş ve müvekkile herhangi bir tebligat yapılmamıştır.

1- Müvekkil,veraset ilamına göre 4 paydaştan biri olduğundan;40bin tl'lik ipotek için kendi payımıza düşen pay olan 10bin tl üzerinden takibe geçmeyi ve bila faiz kaydına rağmen, yasal faiz talep etmeyi düşünüyorum. Usül doğru mudur?

2- İpotek borçlusu malikin mirasçılarına ve son malike karşı yöneltmeyi düşündüğüm takipte, ipotek borçlusunun mirasçılarını tespit için icra hukuktan yetki belgesi, sonrasında ise sulh hukuktan veraset ilamı alma yoluna başvurmayı düşünüyorum. Yerinde midir?

3- Karşı taraf fek davası açmamış olmasına rağmen, borcun ödenmiş olması ihtimali de mevcut olduğundan, bu işlemlere girişmeden önce son malike keşide edeceğimiz bir ihtarname ile durumları açıklığa kavuşturmak daha mı mantıklı olur?

5- İpoteğin paraya çevrilmesi yolundan gayri başka bir dava söz konusu olabilir mi?

Selamlar sunarım