Merhaba,

Köyde yalnız yaşayan ve kışları bizde kalan anneannemim evinin 50 yıldır örülü istinat duvarını izinsiz yıkmak ve bahçede çukur açmak sureti ile üst parsel komşusu kanalisazyon ve su borusu geçirmiştir. Borular halen bahçemizden geçmekte ve davalı halen istifade etmektedir.

Bizde müdahalenin menni davası açtık. (Ama sadece men, kal yok) Sonuçta yerel mahkemeyi kazandık. Sonra davalı temyiz etti ve 4 temmuzda usul ve kanun yönünden onama kararı verdi. Ve bu karar bize tebliğ edildi.

Benim sorum şimdi ne yapabilirim. Boruların kalkmasına gerek yok. Ama oda kullanmasın orayı. Yani kullanmasını men etmek istiyorum. Bunun için en yapmam gerekir. İlamı alıp icra mı etmem mi gerekir? Borunun parsel sınırlarından kırılıp istifade etmesini engellemem lazım.

2. bir sorum da anneannem (yaş 80) bu konuda çok mağdur olmuştur. Ruhsal olarak bunalıma girmiştir. Biz karşı tarafa manevi tazminat davası açmak istiyoruz. Sizce bu konuda başarılı olabilir miyiz? Ayrıca bu davalı bizim parsel ile kendisinin parseli arasından giden 6 ila 8 metre genişliğindeki yolu duvar yapıp kapatarak ağaç fian dikip 7 yıla yakın bir süredir işgal edip kullandığı da ortaya çıkmıştır.

Yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler...