+ Konuyu Yanıtla
1 den 4´e kadar toplam 4 ileti bulundu.
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Dec 2010
    Nerede
    İstanbul
    İletiler
    81
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Boşanma Davasında Oturulan Ev Satılığa Çıkacak mı?

    Merhaba,

    Ben 17 yaşındayım abim ise 28 yaşında. Annem ve babam boşanacak. Babam olacak kişiyi ailecek istemiyoruz. Tehditler savuran, alkolik biri. Zaten evden uzaklaştırma aldı. Benim tek korkum evimiz ! Ben hem okuyup, hem çalışıyorum. Kira derdimiz yok, idare edecek durumda tek bir evimiz var. Boşanma durumunda babam olacak kişinin arsaları v.b herşey satılığa çıakcak sanırım. Peki bizim oturduğumuz ev de satılığa çıkacak mı? ( Sokakta kalırız ! )

    Ne yapmamız gerek, çok korkuyorum doğrusu..

    Ayrıca;

    Babam olacak kişi defalarca şiddet uygulamış ve inanmayacaksınız ama onlarca kez aldatmıştır. Annem korktuğu için boşanamamıştır sürekli şiddetten dolayı. Bizim yaşımız küçük olduğu için.. Nerede ise 20 - 30 yıldır içki içiyor. Alkolik tamamen.. Annem evde defalarca kez başka kadınlarla basmasına rağmen korkusundan bir şey yapamamış.. Yani baskı, şiddet gören kadınlardan biri olmuş yıllarca !

    Ekleme:

    Ayrıca babam olacak kişi köye gider ve yılın 2,3 ayı yanımızda kalır.. Kendisinden bugüne kadar maddi, manevi bir destek görmedim. Her sene 5 bin lira kredi çektirip anneme, kadınlarla yemiştir kendisi. Pişkince bunu söyledi ayrıca ! Kendisinden manevi destek görmedim derken; Kendisi beni hayatında küçükken parka bile götürmemiştir. Okuluma gelmemiştir, nasılsın oğlum diye aramamıştır bile. Sanırım açıklayıcı oldu.



    Hukuki NET Güncel Haber

    Boşanma Davasında Oturulan Ev Satılığa Çıkacak mı? konulu yargıtay kararı ara
    Boşanma Davasında Oturulan Ev Satılığa Çıkacak mı? konulu hukuk haber
    Konu _student_ tarafından (10-05-2011 Saat 22:12:36 ) de değiştirilmiştir.

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Sep 2007
    Nerede
    ankara
    İletiler
    3.294
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Boşanma Davasında Oturulan Ev Satılığa Çıkacak Mı? Lütfen cevaplayın, mahkeme var?

    Boşanma ile birlikte taraflar arasındaki mal rejimide tasfiye olur. Yeni medeni kanunun yürürlüğe girdiği tarih olan 01.01.2002 tarihinden sonra evlenen taraflar arasında herhangi bir mal rejimi benimsenmemiş ise yasal mal rejimi esasları uygulanır. Yine evlilik tarihi 01.01.2002 tarihinden önce olan ve yine herhangi bir mal rejimini benimsemeyen taraflar arasında da yasal mal rejimi esasları uygulanır.
    Yeni medeni yasanın yürürlüğe girdiği tarihten önce edinilmiş olan mallar 01.01.2002 tarihinden önce kimin adına tescilli ise (karşı taraf bu malın alımında katkısını ispatlayamazsa) o kişiye aittir.
    Sizin durumunuza gelince.. Yaşlarınızdan yola çıkarak anne - babanızın evliliği 01.01.2002 tarihinden önce gerçekleşmiş. Muhtemelen de anne - babanız 01.01.2002 tarihinden sonra her hangi bir mal rejimini benimsememişler. Bu durumda yasal mal rejimine tabii durumdalar.
    Oturduğunuz ev 01.01.2002 tarihinden önce alınmış ise ve babanız üzerine kayıtlı ise, anneniz mal davası aşamasında bu evin alımında katkısı olduğunu ispatlayamazsa ev babanıza ait olacaktır.
    Ancak anneniz bu evin alımı ile ilgili olarak katkısı var ve bunu ispatlayabilirse katkısı kadar meblağı babanızdan alır, yada evin raiç bedelinden katkı payı çıkartıldıktan sonra kalan kısmı babanıza ödeyerek evin sahibi olur.
    Eğer ev 01.01.2002 tarihinden sonra alınmış ise ve bu kerre babanız yada anneniz evin alımında kişisel mallarından birisini satarak katkı sağladı ise bu katkısını ispat ederek katkısı kadar olanı rayiç bedelden düşüldükten sonra kalan kısmı % 50 şer oranlarla paylaşırlar yada birbirlerinin payına düşen meblağları vererek evin sahibi olurlar.
    Eğer her ikisininde katkısı yoksa ve ev 01.01.2002 tarihinden sonra alındı ise ev paylaşım aşamasında % 50 şer oranlarla paylaşılır.
    Ayrıca 01.01.2002 tarihinden sonra satın alınmış olan ve anneniz yada babanız üzerine kayıtlı olan diğer tüm menkul ve gayrimenkullerde %50 oranla paylaştırılır. banka hesapları ve kira gelirleride dahil..
    Anne babanızın olası boşanma davasına gelince; iddia sahibi iddialarını ispatla mükelleftir. Anne yada babanız birbirlerinin kusurlarını deliller ve tanık ifadeleri ile ispatlamak zorundadırlar. İddiasını ispatlayamayan tarafın davası reddolunur. Herkes tanık olabilir. Aile bireyleri yani çocuklar da tanıklık yapabilirler.
    Daha detaylı bilgileri bir avukatla görüşerek alabilirsiniz. Annenizin avukat tutacak maddi gücü yoksa bulunduğunuz ilin barosuna başvurarak adli yardımdan istifade edebilir.
    Geçmiş olsun..

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    Nov 2008
    İletiler
    2.586
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Boşanma Davasında Oturulan Ev Satılığa Çıkacak Mı? Lütfen cevaplayın, mahkeme var?

    Geçmişteki iletilerinizi okudum sayın üye.

    Daha önceki sorduğunuz soruda, babanızın köydeki arsaları sattığını yazmışsınız. Oturduğunuz evi ise 1995 yılında anneniz almış. anneniz üzerineymiş. Hatta babanız onu da elinizden alıcam demiş.

    Geçmişteki bu yazdıklarınızı da baz alırsak babanız anneniz üstüne olan evi SATAMAZ. Evden de ATAMAZ.

  5. #4
    Kayıt Tarihi
    Dec 2010
    Nerede
    İstanbul
    İletiler
    81
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Boşanma Davasında Oturulan Ev Satılığa Çıkacak Mı? Lütfen cevaplayın, mahkeme var?

    Teşekkür ederim Sayın Abdullah YAMAN, denizblk

    Asıl öğrenmek istediğim 1995 civarında annemin üzerine olan evin mahkemede satılıp, satılmaması idi. Bunu açıklığa kavuşturduğunuz için tekrar teşekkür ederim.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

bosanmada birlikte oturulan ev

bosanmada oturulan ev

bosanma davasinda birlikte oturulan ev

alaşehir de satılıga çıkan evler

boşanmada oturulan ev

bosanma sonrasi.oturulan evde.hak

haksiz bosanmada oturulan ev

Forum

Benzer Konular :

  1. [Mal Paylaşımı davaları] Boşanma sonrası oturulan konutun satışı hakk.
    Merhaba Boşanma sonrası satışa çıkarılan konuta gelen teklifi taraflardan birinin düşük bularak kabul etmemesi üzerine kabul etmeyen tarafın,...
    Yazan: tyilgin Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 2
    Son İleti: 26-12-2018, 16:14:30
  2. [Boşanma davaları] çekişmeli boşanma davası sırasında oturulan eve ödenen kira ve düğünde takılan altın bedelleri.
    herkese merhaba, karımla 4 ay evli kaldık ve aramızda cinsel birliktelik hiç olmadı. hatta balayımızın 2. gününde bu konuda tartıştığımızda bana...
    Yazan: ceyoho Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 4
    Son İleti: 10-02-2018, 20:04:07
  3. [Boşanma davaları] Çekişmeli boşanma davasında boşanma süreci
    Herkese selamlar, geçen gün açtığım konudan ayrı olarak bir soru sormam gerekti. Avukat arkadaşlar biliyordur mutlaka, çekişmeli boşanma davasında...
    Yazan: babyalone Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 28-07-2016, 16:44:07
  4. [Boşanma davaları] Çekişmeli boşanma davasında hakaret mesajı boşanma için yeterli midir?
    Merhabalar. eşim boşanma davası açtı fakat ben eşimi çok sebiyorum, boşanmak istemiyorum. Çekişmeli şeklinde devam ediyor. İddialarında benim agresif...
    Yazan: Buseulu Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 12-05-2016, 10:35:30
  5. İş yerim satılığa çıkarıldı kiracıyım..
    Merhabalar. İş Yerini 01/06/2014 tarihinde kiraladık. Dükkanın içi rezalet durumdaydı. Dükkana büyük ölçüde tadilat yaptırdık. Tuvaleti kırıldı...
    Yazan: egyrgn Forum: Kira Hukuku
    Yanıt: 2
    Son İleti: 14-07-2014, 17:53:16

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.