sayın arkadaşlar bir konut yapı kooperatifi kat karşılığı arsa üzerine 101 adet konut yapıyor, bu kanutlardan %33 yani 32 adet daire arsa sahibinin diğerleri üyelerin. Arsa sahibi 2001 yılında konutların geç tesliminden dolayı dava açıyor ve o günün parası ile 53.000 tl tazminat kazanıyor. Daha sonra kooperatif yönetimi ile anlaşıyor ve protokol yapıp 2005 yılına kadar eksiklerin giderilmesi ve 20.000tl masraf parasının ödenmesi karşılığında bu davanın takibini durduruyor. 2005 yılına kadar binalar oturacak hale getiriliyor. bu arada 2005 yılında arsa sahibi 32 daireden 25 ini üçüncü şahıslara satıyor. diğer 7 daireyide kiraya veriyor. şimdi bu alacak davasını icra takibine koyarak dairelerin halen teslim edilmediği ,binanın boyasının çirkin yapıldığı, oturma ruhsatlarının alınmadığı gerekçesiyle yaklaşık 53.000 tl ana para + faiz +vekalet ücreti yaklaşık 300.000 tl lik takip yaparak taşınmazlar üzerine haciz koydular. Şimdi kafamdaki şu sorulara yanıt arıyorum.
1- evleri teslim almadığını savunan arsa sahibi evleri satıp ve kiraya vermesi kooperatif lehine bu davada bir sonuç doğurumu.
2-Kooperatifden dairelerini teslim almadığını savunan arsa sahibi aldığı kiraları kooperatife ödermi.
3- Şimdi evleri telim almadım dediğine göre, kooperatif arsa sahibine ait binayı tadilat gerekçesi ile boşaltabilirmi. arsa sahibinin sattığı 3. şahısların tapulu evlerinin kooperatifle ilişkisi ve sorumluluğu nedir. Biraz karışık bir durum ama bu konu şu an yaşanan bir sorun olduğundan burdada tartışmak istedim. değerli yorumlarınıza teşekkür ederim.