İlçe Tarım Müdürlüğü'nde 18 yıldır veteriner kadrosunda görev yapan kamu personeli; 5179 Sayılı Kanun kapsamında düzenlenen gıda kontrolörlüğü kursuna katılmış ev adına "Gıda Denetçisi" kimlik kartı düzenlenmiştir. Kursun akabinde 3-4 aylık bir süre kurumunda "Gıda Denetimleri"ne çıkmış..., akabinde asli görevi olan veterinerliğe dönmüştür.
Ancak; kurumun içinde gelişen kişisel bir takım sebeplerle; tekrar "gıda denetimi yapan şube"ye gönderilmiş.., yaklaşık 5 aydır da bu şube de çalışmak durumunda kalmıştır.
Sonuçta hem mesleği hem de görev yaptığı kadrosu "veteriner"lik olan bir kamu personeli; mesleğini icra edemeyerek.., birkaç haftalık bir kursa tabii tutulması sonucu kendisine atfedilen "gıda denetçisi" görevini üstlenmektedir. Kaldı ki; aynı ilçe biriminde veteriner olarak görev yapan diğer personele "aşı vs. " şeklinde dış görevlere gitmesi sonucunda ödenen ek gelirden de mahrum bırakılmaktadır.
Bu konuda yasal müracaat ve yasal dayanaklar hakkında yardımlarınız gerekmektedir.
Teşekkürler
Maalesef bu konuda hiçbir dayanağınızın olmadığını düşünüyorum. İdarenize bu konuda dilekçe verebilirsiniz ancak olumsuz cevap verirlerse mahkemeye de gitseniz idarenin takdiri diye savunacaklardır diye düşünüyorum maalesef ve iyi günler dilerim.
arkadaşın dediği yasal yollardan bu konu ile ilgili yapabilceğinz bişi olduğunu sanmıyorum. nitekim evet veterenir hekimlerin hayvan sağlığı dışı işlerde çalıştırılmaması ile ilgili olarak kuşgribinin cafcaflı olduğu zamanlarda 2006 yılında bi genelge çıkımıştı. onun yanında denetimlerin bakanlığımıza geçmesinin akabinde belediyelerle olan bir takım mahkemeleşmeler sırasında denetimler b i arada yetkisizlik yüzünden askıda kalmıştı onun akabinde gıdadenetmenlerininde başka şubelerde çalıştırırlmaması ile ilgili genelgeler çıktı ama neticede bu işlerle ilgili olarak kesin bir hüküm yok. tarım ve gıda bakanlığı adı altında yeni bir yapılanmaya gidildiği tarzında spekulatifmidir gerçekmidir anlayamadığım bir çok haber mevcut ama kıpırdanma görünmüyor yakın gelecekte.
vesselam tarım bakanlığı taşra teşkilatının il-ilçe müdürlüklerinde çalışan hiç bir personelin ne iş yaptığı belli değil. yeri geliyor veteriner-ziraat muhendisi- teknisyen-mutemet-şöför - odacı- işçi müdürlük hepsini bir arada yapmak zorunda kalıyorsunuz ))))))
birde şu var sorunuzdaki bir yanlışı düzeltme adına ekliyim. gıda denetimleride veteriner hekimlik mesleğinin kollarından biridir. zaten kurum meslektaşlarımız sağolsunlar aşı ücreti vs gibi küçük hesaplar peşine gittikleri için görev yetki ve sorumluluklarında darlanma ve buna mutekaip yeni mezun arkadaşlarımızın iş bulmalarında sıkıntılar doğarken. '' birkaç haftalık bir kursa tabii tutulması sonucu kendisine atfedilen "gıda denetçisi" görevini üstlenmektedir'' gibi cümleler kurmak abese iştigal eder.
ayrıca kurumda ''veterinerlik'' diye bir kadro yoktur. veteriner hekimler ve veteriner sağlık teknisyen teknikerleri SH yani sağlık hizmetleri sınıfındadır.
hernekadar sağlık hizmetlerine gelen bir yasada sağlık bakanlığı çalışanı olmadığımız ve hekimden sayılmadığımız için kapsam dışı bırakılsak, tarım bakanlığında teknik hizmetlere muhendislere gelen bir iyileştirmedede sağlık hizmetleri oldğumuz gerekçesi ile yararlandırılmayız gibi tezatlar ötesi komik bir durum olsada.
resmiyette kadromuz SH olmuş oluyor.
rahmetli muhsin yazıcıoğlu aklıma gelmişken bir kez daha yad edeyim. siyasi görüşlerini benimsemesemde bir insan meslek onuru için ancak okadar savaşabilirdi. değerli meslektaşımızın ruhu şad olsun.
Konu sedatif tarafından (26-03-2010 Saat 16:01:04 ) de değiştirilmiştir.
5442 sayılı İl İdaresi Kanunu;
1-) madde 8:
"Yukarda (A, B) fıkraları dışında kalan il merkez teşkilatına bağlı memurlar ilgili idare şube başkanının inhası ile valiler tarafından tayin, nakil ve tahvil olunurlar."
Bu maddeye göre, görevlendirmeyi ilçe müdürünüz veya kaymakam kendisi yaptı ise; mahkeme tarafından " Yetkisiz makamca tesis edildiği" gerekçesiyle iptal edilir ki, benzer konuda açtığım davada işlem bu gerekçe ile İptal edildi. İdarenin yaptığı itiraz Bölge İdare Mahkemesi tarafından reddedildi.
2-) Görevlendirme kaymakamın inhası üzerine valilik tarafından onay alınarak yapıldı ise;
5442 sayılı İl İdaresi Kanununun III. Bölümünün II. Kısmının (G) Fıkrası;
G) Kaymakam, ilçedeki idare, daire ve müesseselerde çalışan uzman veya fen kollarına dahil memur ve müstahdemlerden ilçenin genel ve mahalli hizmetlerine ilişkin işlerin görülmesini asli vazifelerine halel getirmemek şartiyle valiliğe teklif suretiyle istiyebilir. Valilikten alınacak emir üzerine bu memurlar verilen işleri yapmakla ödevlidirler; hükmü gereği asli mesleğinize halel getirildiği nedeniyle yine iptal edilecektir.
Konu tolg tarafından (29-03-2010 Saat 20:37:42 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: .
Anladığım kadarıyla söz konusu olan Veteriner 5442 sayılı Kanunun 8. maddesinin B fıkrasına göre Tarım Bakanlığı tarafından Valilik emrine atanmış ve Valilik tarafından da İlçe Tarım Müdürlüğü’ne atanmış. İlçe Tarım Müdürlüğü’nde Hayvan Sağlığı ile ilgili şubede görevli iken gıda kontrolörlüğü kursuna katılmış ve gıda denetçisi olarak bu kez Gıda Denetimi ile ilgili şubede görevlendirilmiş. 3-4 ay sonra tekrar Hayvan Sağlığı ile ilgili şubeye dönmüş. Sonra yeniden muhtemelen başka gıda denetçisi Veteriner olmadığı için Gıda Denetimi ile ilgili şubede görevlendirilmiştir diye düşünüyorum.
Yani tüm görevlendirmeler İlçe Tarım Müdürlüğü’ndeki şubeler arasında olmuş ve bu görevlendirmeler İlçe Tarım Müdürünün takdir yetkisinde bulunmaktadır. İlk atama 5442 sayılı Kanunun 8. maddesinin B fıkrasına göre olduğu için söz konusu görevlendirme işlemlerinin yetkili makam tarafından tesis edildiği kanaatindeyim.
Bu nevi görevlendirmelerin 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun III. Bölümünün II. Kısmının (G) Fıkrası ile ilgisi yoktur. Eğer bu Veteriner söz konusu fıkraya dayanılarak, örneğin Kaymakamlıkta mesleği dışında bir görevle görevlendirilmiş olsaydı o zaman bir iptal davasına konu olabilirdi diye düşünüyorum. Bahis konusu Veteriner kendi kurumunda bir başka şubede görevlendirildiği için ve özellikle de hayvansal ürünlerle ilgili gıda kontrolleri Veteriner Hekimlerin görevleri olduğu için bu işlem İlçe Müdürünün yetki ve takdirindedir. Bu nedenle bu konuda idari bir davanın boşuna bir uğraş olacağını düşünüyorum.
Kendi durumunu tam olarak anlatırsa daha iyi anlaşılacak. Benim görevlendirmem ilde şubeler arasında il müdürü onayı alınarak yapılmıştı. Mahkeme "yetkisiz makam" diyerek iptal etti.Bu durumda, ilçe müdürlüğündeki şubeler arasındaki görevlendirmelerde de, ilçe müdürü "yetkisiz makam" olacaktır. İlçe müdürünün talebi üzerine kaymakamlığın valilikten olur alması sonucu işlem tesis edilebilir kanaatindeyim. Valilkten olur alınırsa bu defa da yukarıda yazdığım Danıştay Kararı'na göre ; " asli vazifesine halel getirilmemesi" şartı aranır.
Kendi isteği alınarak gıda denetçisi olduysa orasını bilemiyeceğim.
Konu tolg tarafından (30-03-2010 Saat 20:29:43 ) de değiştirilmiştir.
özellikle de hayvansal ürünlerle ilgili gıda kontrolleri Veteriner Hekimlerin görevleri olduğu için bu işlem İlçe Müdürünün yetki ve takdirindedir. Bu nedenle bu konuda idari bir davanın boşuna bir uğraş olacağını düşünüyorum.
"Başta hayvansal gıdalar olmak üzere güvenli gıda temini konusunda çalışmalar yapmak, bu alanda verilen izin ve denetim işlemlerini, gıda işletmelerine ve halka yönelik eğitim hizmetlerini yürütmek.
Hayvansal gıdalardaki veteriner ilaç, hormon vb. kalıntıların izlenmesi ve en aza indirilmesi hususunda çalışmalar yapmak."
Bu şekilde bir görev varmış. asli vazifeye halel getirilmesi hususunu çürütüyor.
Sadece görevlendirmeyi kimin yaptığı ile dava açılabilir diye düşünüyorum.
Konu tolg tarafından (30-03-2010 Saat 20:49:37 ) de değiştirilmiştir.
Benim görevlendirmem ilde şubeler arasında il müdürü onayı alınarak yapılmıştı. Mahkeme "yetkisiz makam" diyerek iptal etti.Bu durumda, ilçe müdürlüğündeki şubeler arasındaki görevlendirmelerde de, ilçe müdürü "yetkisiz makam" olacaktır. İlçe müdürünün talebi üzerine kaymakamlığın valilikten olur alması sonucu işlem tesis edilebilir kanaatindeyim.
İl Tarım Müdürlüklerinde Şubeler ve Şube Müdürleri bulunmaktadır ancak İlçe Tarım Müdürlüklerinde Şubeler mevcuttur ancak idareci ve çalışanlarının 1. sicil amiri olarak sadece İlçe Müdürü bulunmaktadır. Dolayısıyla İlçe Müdürü çalışanlarını mesleklerine göre ilgili şubelerde görevlendirir. Bunun için Valilikten olur alınmaz ve olur alınmaya çalışılsa bile önce Valiler bu işe karşı çıkarlar diye düşünüyorum. İlçe Müdürünün çalışanlarını ilgili bir şubede görevlendirme yetkisi de olmazsa o görevde bulunması da fuzuli olur kanaatindeyim. Bence söz konusu idari işlem hukukidir. Bir Veteriner mesleği ile ilgili bir şubede yetkisi olan bir makam tarafından görevlendirilmiştir. Muhtemelen o şubede gıda deneticisi olarak çalışacak başkaca bir Veteriner de yoktur diye düşünüyorum.
Konu Çobanoğlu tarafından (30-03-2010 Saat 23:41:51 ) de değiştirilmiştir.
Halihazırda gıda Denetçi kartınız sizde göründüğü müddetçe bakanlık izleme ve denetim programlarını gıda denetçi sayısına göre ayarlayıp gönderecektir. Bu durumda sizin gıda denetimi yapmamanız diğer bu işi yapan arkadaşlara iş yükü olarak geri dönecektir. Bu durumun vicdani sorumluluğundan kurtulmak istiorsanız en azından benzer örneği uygulanmış bir yöntemi tavsiye ederim:
İlçe Müdürünüze artık gıda denetimi yapmak istemediğinizi ve Gıda Denetçi kartınızın iptal edilmesini istediğinizi yazılı olarak bildirin. Dilekçeniz ilgili üst makamlara gidecek ve kartınız iptal edilecektir. Siz de artık bu işte çalışmak zorunda kalmazsınız.
Arkadaşlar adıma olmayan bir icra dosyası nedeniyle sözü geçen avukat tarafından durmadan mesaj ve telefon aracılığıyla durmadan rahatsız ediliyorum....
Gıda maddelerinin üretiminden tüketiciye ulaşıncaya kadar ki tüm aşamalarındaki hükümler, 1593 sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanunu, Gıda Maddeleri Tüzüğü...
Yazan: Hukuk Kitapçısı Forum: Hukuk Kitapları Tanıtımı
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
óñêîğåíèå èíäåêñàöèè
31-10-2024, 23:11:20 in Aile Hukuku