+ Konuyu Yanıtla
1 den 4´e kadar toplam 4 ileti bulundu.
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Jul 2009
    İletiler
    15
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Mahkeme sonucu adresime mi gelecek? ben mi alacağım?

    İyi günler

    Birşey danışmak istiyorum. Bir ceza davası sonuçladı ve sanık (ben) hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verildi. 5 yıl gözetim süresi kondu.

    Bu kararı hakim yüzüme söyledikten sonra hakim gidebilirsin dedi ve ben de duruşma salonundan çıkıp gittim. Şimdi Mahkemenin kararını benim gidip almam mı gerekiyor? Yoksa benim adresime mi gelecek?

    Bir de bu karar sicilime işlenecek mi? İşlenecekse 5 yıl sonra silinecek mi? Sildirmek için yine benim mi başvurmam gerekecek?

    Bir bilgilendiren olursa çok sevinirim.

    Saygılarımla



    Hukuki NET Güncel Haber

    Mahkeme sonucu adresime mi gelecek? ben mi alacağım? konulu yargıtay kararı ara
    Mahkeme sonucu adresime mi gelecek? ben mi alacağım? konulu hukuk haber
    Konu norveclibalikci tarafından (24-03-2010 Saat 04:12:07 ) de değiştirilmiştir.

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Feb 2009
    İletiler
    1.024
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Mahkeme sonucu adresimime mi gelecek? ben mi alacağım?

    Mahkemedeki ikametgah adresiniz değişmediyse gerekçeli karar posta yolu ile size ulaşır ve siz tebligat parçasını imzaladıktan 7 gün içersinde ( yargıtaya 7 gün içersinde temyiz etmezseniz ) kesinleşir. Adli sicilinizde gözükür, 5 sene sonra adli sicil genel müdürlüğüne yazılı dilekçe göndererek sildirebilirsiniz.

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    Sep 2009
    İletiler
    58
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Mahkeme sonucu adresimime mi gelecek? ben mi alacağım?

    sayın alexander, bende temyiz konusunda sizin söylediğiniz gibi olduğunu düşünüyordum. ancak temyiz süresi (süre tutum dilekçesi verilmemiş ise) hükmün yüze karşı okunmasıyla başlamaktaymış. dolayısıyla gerekçeli kararı beklerken süre tutum dilekçesi verilmediğinde süre geçirilmiş oluyor ve temyiz süresi geçtiği için dosya yargıtayda onanıyor.
    üyenin sorusuna gelince, hükmün açıklanması geri bırakıldığında aldığınız ceza sadece hakim ve savcıların talebiyle görülebilir. Başka hiçbir yerde sicilinizde görünmez ve 5 yıl içinde yeni bir suç işlemezseniz hiç dava açılmamış,ceza alınmamış gibi olur.

  5. #4
    Kayıt Tarihi
    Jul 2009
    İletiler
    15
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Mahkeme sonucu adresimime mi gelecek? ben mi alacağım?

    ben de buraya soruyu yazdıktan sonra biraz araştırdım. Adli sicil kanununda bu husus açıkça belirtiliyormuş.

    ADLİ SİCİL KANUNU:
    MADDE 6. — (1) Kamu davasının açılmasının ertelenmesine ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ilişkin kararlar, ancak bir soruşturma veya kovuşturmayla bağlantılı olarak mahkeme, hâkim, askerî hâkim, Cumhuriyet Başsavcılığı veya askerî savcılık tarafından istenmesi halinde verilmek üzere kaydedilir.
    Konu norveclibalikci tarafından (01-04-2010 Saat 20:18:45 ) de değiştirilmiştir.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

mahkeme sonucu ne zaman gelir

mahkeme kararı ne zaman gelirmahkeme sonucu eve gelir mimahkeme kararlari adresime gelirmiMahkeme sonucu eve gelirmi gerekçeli karar ne zaman gelirhttp:www.hukuki.netshowthread.php69990-Mahkeme-sonucu-adresime-mi-gelecek-ben-mi-alacagimmahkeme karari eve ne zaman geliraskerde mahkeme dosyasi kac gunde gelirmahkeme sonucumahkemekararindansonragerekcelikararnezamancikarmahkemem ne zaman gelirMahkeme sonucum nereye geliriş mahkeme sonucu nezaman gelirmahkeme sonucu ne kadar zamanda geliris mahkemesi sonucuyargitay karari dosyasi eve mi gelir mahkeme sonucum avukatami banami gelirdava karar ne zaman geliraskeri mahkemeler davalar ne zaman sonucTemyiz sonucu eve mi gelirYargitay sonucu adresemimahkeme sonucu adrese gelirmigerekceli avukata gelirmimahkeme karari eve mi gelir
Forum

Benzer Konular :

  1. Mahkeme Sonucu
    Merhaba, Soruma cevap verirseniz çok sevinirim.Kamu görevlisi mahkeme tarafından yargılandıktan sonra, dava sonucu mahkeme tarafından memurun...
    Yazan: mitokondri Forum: Ceza Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 23-02-2011, 23:26:59
  2. Mahkeme sonucu
    Merhaba Çatı nedeni ile kişileri mahkemeye verdim ve 4 senenin sonunda Hakim kararını verdi,Şimdi avukatımdan randevu istediğimde,bana avukatımın...
    Yazan: delidolu Forum: Kat Mülkiyeti Hukuku
    Yanıt: 2
    Son İleti: 29-10-2009, 19:36:28
  3. Gelecek Gelecek Artık
    Ufukta küçücük bir ışık göründü, Yılların karanlığında kalmış miskinler üzerine, Silkinip uyandı sanki yedi uyuyan, Güneş ilk defa...
    Yazan: Hüseyin Tuztaş Forum: Edebiyat ve Sohbet Köşesi
    Yanıt: 4
    Son İleti: 17-01-2009, 16:22:33
  4. Eski işyeri adresime gelen mahkeme evrakı
    Merhaba, Eski işyerime gelen mahkeme evrakını arkadaşlarım "Artık burada çalışmıyor" diyerek postacıdan almadan iade etmişler. Ancak evrakın hangi...
    Yazan: onur98 Forum: Diğer Hukuki Sorular
    Yanıt: 0
    Son İleti: 20-05-2008, 17:04:10
  5. Mahkeme Sonucu
    Merhabalar; Geçen yıl YÖK'ün verdiği karar neticesinde memuriyetten çıkartıldım. Bölge idare mahkemesine yaptığım başvuru sonucu önce yürütmeyi...
    Yazan: ekremozer Forum: İdare Hukuku
    Yanıt: 5
    Son İleti: 11-08-2005, 13:03:57

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.