Babam 1962 doğumlu. 1985 yılında çıkan yasayla tarımsal faaliyette bulunan herkesin bağkur kaydı yapıldığı biliniyor.Ancak o dönemlerdeki tarımsal faaliyetlerimizde toprak mahsülleri ofisine mahsul satışımız olmuştur fakat kesinti yok, yine o dönelerde ziraat odasına ve zirai donatım kurumuna kaydımız vardır. Daha sonra 1991 yılında bağkur celepçilikte devam etti ve 1993 yılında esnaf bağkuruna geçtik. 2000 yılında çıkan yasayla geçmiş dönem borçlarımızdan vazgeçtik. Şimdi 1985ten itibaren dava açıp bağkurdan emekli olabilirmiyiz. Biraz karmaşık bir konu ama yardımınızı bekliyorum.
Hukuki NET Güncel Haber
Konu cankurtaran tarafından (29-10-2009 Saat 13:09:01 ) de değiştirilmiştir.
İyi günler. Kardeşim (bayan) memur eşi olduğu halde bir tarım faaliyetinde bulunmuş ve tarım bağkuru açılmış şu anda 15 aylık borcu var bunu ödemeden kapatmak kurtulmak istiyor ne yapması gerekir yardımcı olabilirmisiniz teşekkürler
(sağlıkta emekli sandığından faydalanıyor bağkura hiç prim ödemedi ve hiç faydalanmadı)
selamlar..yardımcı olmanız rica ediyorum.bir yakınımın 1996 yılı itibari ile sigorta girişi mevcut.2000 yılında kendi adına dükkan açmış fakat bagkura hiç kayıt yaptırmamış.2004 yılında iş yerini geçiçi bir süre kapatmış ,fakat şu an faal durumda.gereken bir evrak nedeni ile bagkura gittiğinde kaydında yok borcunda demişler.2000 yılından itibaren kendisine borç çıkacakmı.bu borcu ödemesinin imkanı yok.nasıl bir yol izlemesi gerkiyor.ustalık belgesi sınavına girmesi için bagkurdan kayıt belgesi isteniyor.yeni girişmi yapılacak..lütfen cevabınızı en yakın zamanda vermenizi önemle rica ediyorum.09/02/2010 tarihinde sınav olacak yoksa sınava giremeyecek...saygılar sunuyorum.şimdiden teşekkür ederim.murat
selamlar..yardımcı olmanız rica ediyorum.bir yakınımın 1996 yılı itibari ile sigorta girişi mevcut.2000 yılında kendi adına dükkan açmış fakat bagkura hiç kayıt yaptırmamış.2004 yılında iş yerini geçiçi bir süre kapatmış ,fakat şu an faal durumda.gereken bir evrak nedeni ile bagkura gittiğinde kaydında yok borcunda demişler.2000 yılından itibaren kendisine borç çıkacakmı.bu borcu ödemesinin imkanı yok.nasıl bir yol izlemesi gerkiyor.ustalık belgesi sınavına girmesi için bagkurdan kayıt belgesi isteniyor.yeni girişmi yapılacak..lütfen cevabınızı en yakın zamanda vermenizi önemle rica ediyorum.09/02/2010 tarihinde sınav olacak yoksa sınava giremeyecek...saygılar sunuyorum.şimdiden teşekkür ederim.murat
01-10-2008 de yürürlüğe giren 5510 sayılı kanunda bağkur için bir milad var
buna göre bağkura kayıt yaptırması gerekirken yaptırmayan mükelleflerin bağkur kayıtları 01-10-2008 den itibaren başlar deniyor yani 2000 yılından beri borçda çıkmayacak ama prim günüde kazanamayacaksınız
Kayıt yaptırdığınızda ekim 2008 den itibaren borç çıkacak tabi bağkura hiç kaydınız yoksa ilk kayıt yaptırıyorsanız
2004 yılında bir işyeri açtım ve 07/05/2004 tarih itibariyle Bağ-Kur 'lu oldum.
21/10/2004 'de 181.00 - 21/10/2004 'de 757.00 - 29/11/2004 'de 150.00 - 21/12/2004 'de 150.00 TL. yatırdım ve bir daha yatıramadım. 31/12/2006 tarihinde işyerimi kapattım ve vergi dairesine bildirdim.
2007 yılı 7. aydan itibaren şu anda çalışmakta olduğum işyerinde SSK 'lı olarak çalışmaktayım ve pirimlerim düzenli olarak ödeniyor.
SGK internet sitesinde Bağ-Kur ile ilgili sorgu yaptığımda aşağıdaki sonuca ulaştım;
Borç Bilgisi Bağ-Kur No: 087*****56 Adı - Soyadı: UTKU TAHTACI Meslek Tarihi 07/05/2004 Durum: AKTİF SİGORTALI.............. Son Basamak: 06 Son Basamak Tarihi: 01/06/2008
28/02/2010 itibari ile Sigortalı Borç Durumu Toplam Borç:20.150,84 Fazla Ödeme 0 ,00 Pirim Borç Ay Sayısı: 62 AY
Toplam borç olarak görünen miktarı ödeme zorunluluğum var mı? Var ise bunu ne şartlarda ödeyebilirim? Forumda daha önceki mesajlara baktığımda 5 yıl gibi bir sürede borç silinmesinden bahsediliyor. Bunun benim durumumla bir alakası var mı?
Beni bu konularda bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler, iyi çalışmalar.
Utku TAHTACI
Konu yuti tarafından (23-02-2010 Saat 02:56:05 ) de değiştirilmiştir.
2004 yılında bir işyeri açtım ve 07/05/2004 tarih itibariyle Bağ-Kur 'lu oldum.
21/10/2004 'de 181.00 - 21/10/2004 'de 757.00 - 29/11/2004 'de 150.00 - 21/12/2004 'de 150.00 TL. yatırdım ve bir daha yatıramadım. 31/12/2006 tarihinde işyerimi kapattım ve vergi dairesine bildirdim.
2007 yılı 7. aydan itibaren şu anda çalışmakta olduğum işyerinde SSK 'lı olarak çalışmaktayım ve pirimlerim düzenli olarak ödeniyor.
SGK internet sitesinde Bağ-Kur ile ilgili sorgu yaptığımda aşağıdaki sonuca ulaştım;
Borç Bilgisi Bağ-Kur No: 087*****56 Adı - Soyadı: UTKU TAHTACI Meslek Tarihi 07/05/2004 Durum: AKTİF SİGORTALI.............. Son Basamak: 06 Son Basamak Tarihi: 01/06/2008
28/02/2010 itibari ile Sigortalı Borç Durumu Toplam Borç:20.150,84 Fazla Ödeme 0 ,00 Pirim Borç Ay Sayısı: 62 AY
Toplam borç olarak görünen miktarı ödeme zorunluluğum var mı? Var ise bunu ne şartlarda ödeyebilirim? Forumda daha önceki mesajlara baktığımda 5 yıl gibi bir sürede borç silinmesinden bahsediliyor. Bunun benim durumumla bir alakası var mı?
Beni bu konularda bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler, iyi çalışmalar.
Utku TAHTACI
Merhaba
siz 31-12-2006 da iş yerinizi kapatarak vergi dairesine bildirdinse. Bağkura giderek İB (iş bırakma) formu vererek bağkurada kapanış vermelisin. Bu durumda 2006 aralıkta terk etmiş sigortalı olarak görünecek ve 2005 2006 2 yıl borcun çıkacak ve o borcu sildirme imkanın yok bi taksitlendirme döneminde taksit yaptırıp öder kurtulursun.
Ama bu işlemi ihmal etme ilerde birgün sgk ile acil işin olduğunda karşına bir sorun olarak çıkacaktır biran önce halletmeye bak.
Kasım 2005-Kasım 2006 tarihleri arasında oluşan bağkur borcumu bugüne kadar (Mart 2010) ödeyemedim. Bağkur borcunun silinmesi konusunda, Kasım 2010 a kadar ödeme yapmazsam borcum silinir mi? Yoksa ödenmeyen sürenin değil prim borcunu mu 5 yıl olması gerekiyor? Şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba 1992 yılında bir market açtım 14 ay çalıştırdıktan sonra kapattım.O dönemde pek anlamadığım için ilgilenemedim.Hiç prim yatırmadım.Şu an 2400 tl borcum gözüküyor.Bir ara duydum 5 yıl borcunu ödemeyenlerin borcu siliniyor diye bağkura başvurduğumda 5 yıl işletip hiç borcunu ödemeyenler için dediler.Bu konuda bir açıklık getirirmisiniz. Teşekkürler.
Açıklama ↓ Başlangıç Tarihi Terk veya Talep Tarihi Hizmet Süresi
Mecburi Sigortalılık 01/01/1983 10/10/1984 1yıl 9ay 9gun
Yeniden Mecburi Sigortalılık 20/10/1984 20/12/1984 0yıl 2ay 0gun
Yeniden Mecburi Sigortalılık 09/09/1992 31/03/1997 4yıl 6ay 22gun
Yeniden Mecburi Sigortalılık 01/05/2008 25/05/2009 1yıl 0ay 24gun
Yeniden Mecburi Sigortalılık 05/03/2010 08/10/2010 0yıl 7ay 3gun
Toplam Hizmet: 6 yıl 24 ay 58 gün Prim borç ay sayısı: 21 Ay
Son bağkur yapılandırmasında yaklaşık 50,000 tl borc gözüküyordu bu indirimle 26,000 tl civarına düştü fakat biz bu parayı yatıramadık.
Daha önce bağkur borcuna baktığımda ''yapılandırma süresince ödenmemiş iptal olmalı'' yazarken şimdi aktif olarak gözüküyor. :babamın doğum tarihi 13/03/1959'dur.Emekli olması için ne yapmalıyım, yardımcı olursanız çok sevinirim.
,
bağ kur prim borcu ödenmezse ne olur,
bagkur borcu odenmezse,
http:www.hukuki.netshowthread.php48786-Bag-Kur-borcu-nasil-silinir,
https:www.hukuki.netshowthread.php48786-Bag-Kur-borcu-nasil-silinirpage4,
https:www.hukuki.netshowthread.php48786-Bag-Kur-borcu-nasil-silinirpage3,
Bagkur odenmezse ne olur,
bağkur borcu ödemek zorunlumu,
bagkurborcumu odemezsem nolur,
bağkur borçları siliniyor şartları ve yöntemleri,
bağkur borcu ödenmezse ne olur 2015,
bagkur borcunu odemezsem ne olur,
bağkur borcunu ödemek zorunlumu,
bağ kur borcumu ödemezsem ne olur,
bağkur ödenmezse ne olur 2014,
bağkur borcu ödenmezse ne olur 2014,
bağ kur hiç ödenmezse ne olur,
bagkur odenmezse,
bağkur ödenmezse ne olur,
bağkur primleri ödenmezse ne olur,
bağkur borcu nedir,
bağkuru ödemezsem ne olur,
bağkur borcu ödenmezse
2002 yılında bir magazadan pantolon çalarken yakalanan bir arkadaşımı kurtarmak için magaza gittim benim de kimligime el konuldu ve polis kayıtlarına...
01/10/2004 Tarihinde bağkur başlangıcım var 28 ay sonra işletmemi kapattım terk etmiş sigortalı durumundayım Bağkuru hiç yatırmadım.Borcumu ödeyecek...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
óñêîğåíèå èíäåêñàöèè
31-10-2024, 23:11:20 in Aile Hukuku