Öncelikle Selamlar;
Şuanda ülkemiz üniversitelerinin birinde 2.sınıf ögrencisi olarak okumaktayım. Devletten Başbakanlık Bursu almaktayım. Her yıl Eylül-Ekim ayları arası Kredi ve Yurtlar Kurumu başarılı, başarısız öğrencilerin tespitini ilgili üniversitenin ilgili fakültesinin öğrenci işleri vasıtasıyla öğrenir. Buna binaen başarısız öğrencilerin Başbakanlık Bursu tekrar alınmamak üzere kesilir.
Benimde problemim bu noktada başlıyor. fakültemin öğrenci işleri bir yanlışlık sonucu benim başarısız olduğuma karar vermiş ve Kredi ve Yurtlar Kurumunu bu şekilde bilgilendirmiştir. Dolayısıyla benim bursum kesilmiş, evime başarısız olduğuma dair kağıt gönderilmiştir. Bunun üzerine bende fakültemin öğrenci işleriyle görüştüğüm zaman dilekçe yazmam söylendi. 10 Aralık 2009 tarihli bir dilekçe yazdım; beklemeye başladım. Ama cevap gelmedi, bunun üzerine tekrar fakültemin öğrenci işlerine verdiğim ilk dilekçenin Kredi ve Yurtlar Kurumu'na yollandığına dair belge ile beraber tekrar Kredi ve Yurtlar Kurumu'na 18 Ocak 2010 tarihli dilekçe yazdım;beklemeye devam ettim.
28 Ocak 2010 tarihinde Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun kredi şefliğiyle telefonda görüştüm ve kurumdaki tahsis dönemi nedeniyle verilen dilekçelerin ancak Şubat 2010'da dikkate alınacağına dair bilgi verildi; geçmiş ay burs alacaklarıma dair kesin bir cevap alamadım. Bunun üzerine tekrar fakültemin öğrenci işleriyle konuşmaya gittim, sorumlu kişiyle görüşmek istediğimi açıkladım. Fakat kendisi an itibari ile izinli olduğundan yetkili bir beyefendiyle görüştüm. İçinde bulunduğum durumu izah ettim beyefendi bana yanlışlık olabileceğini, insan yapısı olduğundan bahsetti. Bana örnek göstermek için bir dosya açtı ve gene bir kaç arkadaşımızın bursunun sehven kesildiğini gösterdi. Bense olayı tamamen elektronik ortamda olduğunu zannettiğimi ve göz yanılmasına verdiğimi, oysaki bir kağıt üstünde böyle bir durumun cereyan etmesini daha vahim olarak bulduğumu söyledim; en azından rahatça takip edilebilecek bir kağıt kullanılabileceğini söyledim. Bunun üzerine sekiz bin kişinin fakültede eğitim gördüğünden bahsetti, bende zaten dikkat etmek için para alıp almadıklarını sordum beyefendi bana sorunu başkalarına atmamam gerektiğini söyledi. Bunun üzerine şu durumda sorunu nasıl kendi üzerime alabileceğimi sordum, beyefendi sorumu yanıtsız bıraktı. Borçlarım olduğunu bunları düşünmekten uyuyamadığımı, psikolojimin bozulduğunu ve derslerime konsantre olamadığımı söyleyince bu bununla alakalı değil hayatta herzaman sıkıntılar olduğundan söz etti. Ben, başkasının hatasını çekmek zorunda olmadığımı dile getirdim. Sana bir kasıt mı var yoksa dilekçeni 6 ay sonramı yolladık gibi bir cümle kurduğunda buna haklarının olmadığını söyledim. Eğer bu şekilde devam ederse şubat ayı yurt paramı yatıramayacağımı söylediğimde bana konuşursun yurdunla onlarda insan evladı dedi, bunun üzerine bende beyefendiye başkasının hatası yüzünden kendimi insanlar karşısında küçük düşürmeyeceğimi söyledim. Bana ne için yanına geldiğimi sorduğunda hatayı yapan kişinin yaparkenki rahatlığıyla ve kolaylığıyla bursumun tekrar bağlanmasını sağlamasını istediğimi dile getirdim. Beyefendi ellerinden geleni yaptıklarını ve derdimi Kredi ve Yurtlar Kurumu'na anlatamadığımda, anlatmamda yardımcı olabileceklerini söyledi. Bense bu durumdan hiç tatmin olmamıştım; çünkü beyefendi suçlu benmişim gibi davranıyor, bahaneler uyduruyordu. Şuan madur durumdayım ve en erken bursumu mart ayında alabileceğim; Ekim 2009 tarihi itibariyle bursumu alamamaktayım. Bu zaman zarfında temel insani gereksinimlerimden bile kesmek durumunda kaldım ki okumak şöyle dursun.
Bu konuyla ilgili yanlışlığı yapan insanlara karşı ne gibi yasal haklarım vardır bu konu da bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
Okuma ve cevap yazma zahmetinde bulunan herkese teşekkür ederim.

Saygılarımla
Ahmet

Dipnot:Aynı beyefendi geçen hafta benimle aynı durumdan muzdarip bir kaç arkadaşımıza "Ne yapabilirim madem durumunuz kötü gidip kuruma ağlayın" gibi saçma bir cümle kurmuştur.

Dipnot2: Başbakanlık Bursu; ihtiyacı olan öğrencilere devlet tarafından verilen karşılıksız bursun ismidir. Eğer ki Eylül-Ekim ayına kadar yıl için alttan kalan ders sayısı 4 olursa bir daha alınmamak üzere kesilir ve ilgili öğrenci tarafından istenirse krediye çevrilir.