+ Konuyu Yanıtla
1 den 7´e kadar toplam 7 ileti bulundu.

Konu: Limited şirketin satışı hakkında

Limited şirketin satışı hakkında Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Aug 2006
    Nerede
    ankara, merkez, Turkey.
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Limited şirketin satışı hakkında

    Merhaba,
    3 ortaklı bir şirketimiz var şirketdeki hisse oranım %15 diğer ortağımın %80 ve diğerinin %5 hisseye sahip, şirket müdürü olarak %80 lik orana sahip ortağımız yetkili ondan habersiz biz hiç bir şekilde bankalar olsun yazılı her hangi bir evrak olsun imzalamaya yetkimiz yok.Benim sormak istediğim bu ortağımız bizden habersiz şirketi başka bir şahsa satma devretme gibi bir durum söz konusu olabilirmi.
    İyi çalışmalar dilerim.



    Hukuki NET Güncel Haber

    Limited şirketin satışı hakkında konulu yargıtay kararı ara
    Limited şirketin satışı hakkında konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Oct 2003
    Nerede
    Hatay, Türkiye.
    İletiler
    3.380
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Böyle birşey mümkün değil. Limited şirketlere hisseler, noter devir senedi ile devredilir ancak şirkete karşı hüküm ifade etmesi için ortaklar kurulunun onayı gereklidir. Aksi takdirde ticaret sicilinde tescili ve ilan yapılamaz.

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    Aug 2006
    Nerede
    ankara, merkez, Turkey.
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Çok teşekkür ederim Fırat bey birşey daha soracaktım yeni aklıma geldi.Normalde bizim karar defterinde imza yetkimiz yok. Peki imza yetkimiz olmamasına karşın ne tür resmi bir yetkimiz var veya neler yapabiliriz desem daha doğru olur.

  5. #4
    Kayıt Tarihi
    Sep 2005
    Nerede
    Turkey.
    İletiler
    1
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Şirket ortağının karar defterinde imza yetkisinin olmaması gibi bir durum söz konusu değildir.
    Şirketinizin satılabilmesi veya devredilmesi için bahsettiğiniz ortağınızın payı ile birlikte diğer ortakların paylarının da devredilmesi gerekir.
    Bahsettiğiniz ortak sadece kendi payını devredebilir bu da ortaklar kurulunun alacağı karar sonucunda kesinleşir.
    Ortaklar kurulunu da üçünüz oluşturduğunuza göre bu kararı vermek de sizin elinizdedir.

  6. #5
    Kayıt Tarihi
    Apr 2009
    İletiler
    14
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Limited şirketin satışı hakkında

    Öğretmen olan davacının üyesi olduğu sendikanın yetkili kurullarınca alınan karara .uyarak yapılan eyleme katılmak için 11.12.2003 tarihinde göreve gelmemesi nedeniyle maaş kesimi cezasıyla cezalandırılmasında hukuka aykırılık bulunmadığından davanın reddi yolundaki İdare Mahkemesi kararının onanması gerektiği görüşüyle bozma yolundaki çoğunluk kararına karşıyım.

  7. #6
    Kayıt Tarihi
    Oct 2008
    Nerede
    Moskova
    İletiler
    1.568
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Limited şirketin satışı hakkında

    Alıntı raxs rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Çok teşekkür ederim Fırat bey birşey daha soracaktım yeni aklıma geldi.Normalde bizim karar defterinde imza yetkimiz yok. Peki imza yetkimiz olmamasına karşın ne tür resmi bir yetkimiz var veya neler yapabiliriz desem daha doğru olur.
    KArar defterinde oy hakkınız var. Onun %80 hissesi olması tüm kararları verebileceğini göstermez.
    2. Müdürlerin Yetkileri
    Müdürlerin sahip oldukları temsil yetkisinin, kapsamı ve tahdidi hakkında Anonim Şirketlerin yönetim kurullarına ait temsil salahiyetini gösteren hükümler tatbik olur. Bu açıdan Anonim Şirketlerin 321. maddesine atıf (yollama) yapılmıştır.



    Görevlerini ifa dolayısıyla müdürlerin işlemiş oldukları haksız fiillerden şirket mesul olur.

    Limited Şirketlerde görevli müdürlerin yetkilerinin açıklanması ile ilgili olarak atıf (yollama) yapılan 321. madde şu şekildedir.



    “Temsile salahiyeti olanlar şirketin maksat ve mevzuuna dahil olan her nev’i işleri ve hukuki muameleleri şirket adına yapmak ve şirket unvanını kullanmak hakkını haizdirler.



    Temsil salahiyetinin tahdidi hüsnüniyet sahibi üçüncü şahıslara karşı hüküm ifade etmez, ancak temsil salahiyetinin sadece merkezin veya bir şubenin işlerine hasrolunduğuna veya müştereken kullanılmasına dair tescil ve ilân edilen tahditler muteberdir.



    Anonim Şirket adına tanzim edilecek evrakın muteber olması için, aksine anasözleşmede hüküm olmadıkça temsile salahiyetli olanlardan ikisinin imzası kafidir.



    Temsile salahiyetli olanlar tarafından yapılan muamelelerin Anasözleşmeye veya genel kurul kararına aykırı olması, hüsnüniyet sahibi üçüncü şahısların o muameleden dolayı şirkete müracaatına mani olamaz.



    Temsile veya idareye salahiyetli olanların vazifelerini yaptıkları sırada işledikleri haksız fiillerden Anonim Şirket mesul olur. Şirketin rücu hakkı mahfuzdur.”



    3. Müdürlerin Görevleri


    Limited Şirketlerde yetkili müdürlerin görevleri şunlardır.



    3.1. Müdürlerin İdare ve Temsil Görevi


    Aksi kararlaştırılmamış olduğu müddetçe ortakların hepsi müdür sıfatıyla şirketin işlerini idareye ve şirketi temsile yetkili ve mecburdur.



    Ortaklar kurul kararı ile şirketi temsil edecek müdürlerin yetkileri tescil ve ilân olunur.



    3.2. Genel Kurulu Toplantıya Çağırma


    Ortaklar genel kurulu, müdürler tarafından her yıl bir defa ve iş yılının sona ermesini takip eden üç ay içinde toplantıya çağrılabileceği gibi, şirket anasözleşmesi hükümlerine göre veya şirketin menfaatleri gerektirdikçe dahi toplantıya çağırır.



    Esas sermayenin onda birini temsil eden ortak veya ortaklar (azlık) toplantının mevzuunu göstermek suretiyle müdürlerden genel kurulu toplantıya çağırmalarını isteyebilir. Müdürler bu talebi münasip bir müddet içinde yerine getirmedikleri takdirde mahkeme teklif sahiplerinin talebi üzerine genel kurulun toplantıya çağrılmasına karar verir.



    3.3. Şirket Unvanıyla Beraber Müdürlerin İmzalarını Kullanmaları


    Müdürler şirket namına yaptıkları beyanlarda, imzalarıyla beraber şirketin unvanını da kullanmak zorundadırlar (T.T.Y. Md: 544).



    3.4. Ticari Mümessil ve Vekilleri Azil


    Ticari mümessil veya vekiller, anasözleşmeyle tayin edilseler bile her müdürün bunları azletme yetkisi bulunmaktadır.



    3.5. Rekabet Yasağı


    Müdür olan her ortak diğer ortakların muvafakati olmadan, şirketin uğraştığı ticaret dalında ne kendi, ne de başkası hesabına iş göremeyeceği gibi başka bir işletmeye sorumluluğu sınırlandırılmamış ortak, komanditer ortak veya Limited Şirketin ortağı sıfatıyla iştirak edemez (T.T.Y. Md: 547).



    3.6. Murakabe Yetkisi


    Ortaklarının sayısı 20 ve 20’den az olan Limited Şirketlerde idare, hak ve görevi bütün ortaklara ait değilse, müdür sıfatını haiz olmayan ortaklar Borçlar Yasasının 531. maddesinde yazılı bulunan haktan faydalanabilirler. (Borçlar Yasası Madde: 531, İdare salahiyetini haiz olmasa bile her şerikin şirket işlerinin nasıl gittiği hakkında şahsen malumat almaya ve şirketin defterlerini ve evrakını tetkike ve kendine mahsus olmak üzere şirketin mali vaziyeti hakkında hülasa çıkarmaya hakkı vardır.)



    3.7. İnfisahın (Dağılma) Ticaret Siciline Bildirilmesi


    Müdürler iflastan gayri bir sebeple vukuu bulan infisahı (dağılma) tescil ve ilân ettirmek suretiyle ticaret siciline bildirmekle yükümlüdürler. Tasfiye memurlarının tayini, azli, tasfiyenin icrası, Ticaret Sicilinden kaydın silinmesi, defterlerin saklanması gibi Anonim Şirketler faslında geçen konular Limited Şirketler içinde uygulanmaktadır. Anonim Şirketlerde bu işlemi yönetim kurulu, Limited Şirketlerde de müdürler yapar.



    3.8. Anasözleşmenin Değiştirilmesi ile ilgili Görevle


    Müdürler, Anasözleşmenin değiştirilmesi ile ilgili bürokratik bütün muameleleri, formaliteleri takip ve yürütmekle yükümlüdürler.



    3.9. Pay Defterinin Tutulması


    Müdürler, ortakların ad ve soyadları, pay miktarları ve yapılan tediyeler, payların devir ve intikalinin yazıldığı pay defterini tutmakla yükümlüdürler.



    3.10. Sermaye Koyma Borcunun Yerine Getirilmesini İsteme


    Şirketin kuruluşundan sonra bakiye sermaye borcunun takibi ve tahsili müdürlere düşen bir görevdir



    3.11. Sermayenin Kısmen Kaybında Müdürler Tarafından Yapılacak İşler


    Esas sermayenin yarısı kaybedilmiş, veya şirketin borçları mevcudundan fazla olmuşsa veya şirketin acz halinde bulunduğu şüphesini uyandıran işaretler mevcutsa Anonim Şirketler faslında bulunan 324. maddenin Anonim Şirket, yönetim kuruluna vermiş olduğu görevler Limited Şirkette müdürler tarafından kullanılır (TTY. Md: 546)



    3.12. Bilânçonun Tanzimi


    Türk Ticaret Yasasının 534. maddesinde Anonim Şirketlerin bilânço ve yedek akçe hakkındaki hükümlerin Limited Şirketler hakkında da kullanılacağı hükmünü taşımaktadır. Bu konu ile Anonim Şirketlerde yönetim kurulu tarafından yürütülen görevler, Limited Şirketlerde müdürler tarafından yürütülür.



    3.13. Genel Kurul Toplantısı ile İlgili Hükümlerin Uygulanması


    Türk Ticaret Yasasının 536. maddesi Anonim Şirketlerin genel kurul toplantılarına ait hükümlerin ortak sayısı 20’nin üzerinde olan Limited Şirketlerin genel kurul toplantıları için de uygulanacağı hükmünü getirmektedir. Buna göre genel kurul toplantısı ile ilgili T.T.Y. Md: 369-375-376-394 gibi maddeleri Limited Şirketlerde müdürler tarafından uygulanacaktır.



    3.14. Genel Kurul Kararlarının İptali İçin Dava Açılması


    Anonim Şirketlerde, genel kurul kararlarının iptali hakkındaki hükümler, ortak adedi 20’yi aşan Limited Şirketlerde de uygulanmaktadır. Anonim Şirketlerde yönetim kurulu tarafından yürütülen bu görevler (T.T.Y. Md: 381), Limited Şirketlerde müdürler tarafından yürütülmektedir (T.T.Y. Md: 536).



    4. Limited Şirketlerde Müdürlerin Sorumluluğu


    Türk Ticaret Yasası’nın 556. Maddesi ile Limited Şirketlerde şirketin idaresine memur olan kimselerin sorumlulukları ve cezai müeyyideleri ile ilgili olarak Anonim Şirketler faslına yollama yapılmış ve buradaki hükümlerin uygulanacağı açıklanmıştır. Buna göre Limited Şirketlerdeki müdürler, Anonim Şirketlerin yönetim kurulu üyelerinin sorumluluğuyla aynı mesuliyet altında çalışmaktadırlar.

  8. #7
    Kayıt Tarihi
    Oct 2008
    Nerede
    Moskova
    İletiler
    1.568
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Limited şirketin satışı hakkında

    Alıntı raxs rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Çok teşekkür ederim Fırat bey birşey daha soracaktım yeni aklıma geldi.Normalde bizim karar defterinde imza yetkimiz yok. Peki imza yetkimiz olmamasına karşın ne tür resmi bir yetkimiz var veya neler yapabiliriz desem daha doğru olur.
    LİMİTED ŞİRKETİN RİSKLERİ
    1.Hisse Satışı:
    İki ya da üç ortaklı limited şirketlerde, ortaklardan herhangi birinin, örneğin yüzde 1 hisseye sahip olan ortağın; kendi hissenizi oğlunuza ya da başka birine devretmenize onay vermesi gerekiyor. Aksi halde satamıyorsunuz.
    Hisseyi satabilmeniz için;
    a-) Ortakların en az dörtte üçünün devir işlemine onay vermesi,
    b-) Devir işlemine onay veren ortakların, şirket ana sermayesinin en az dörtte üçüne sahip olması gerekiyor. (Türk Ticaret Kanunu Md.520)
    2.Sermaye Artırımı:
    Limited şirketin sermaye artırımı bakımından da yukarıdaki durumun benzeri söz konusu. Şirketin iki ortağı var. Birinin hissesi yüzde 99, diğerinin hissesi yüzde 1.
    Bu duruma göre, yüzde 1 hisseye sahip olan ortak onaylamadıkça, şirket sermaye artırımı yapamıyor. Daha açık bir anlatımla, yüzde 1 hisseye sahip olan ortakla ters düşülürse, şirketi kilitleyebiliyor.
    S.M.Mali Müşavir
    Selçuk GÜLTEN

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

limited sirket satisi

sirket nasil satilir

limited şirket riskleri

arac satis limet sirket kanu

Limited sirket satmak

sirket satisi nasil olur

sirket nasil satilir#spf=1

limited sirketin satilmasi genel kurul

sirket satilirmi

limited sirketler ortaklardan habersiz satmak

limited sirketlerin satisi

LİMİTED ŞİRKET SATIŞI

şirket satışı nasıl yapılır

limited şirket satışı

yuzde 1 habersiz sirket devri

limited şirket nasıl satılır

şirket araçları satışı

şirketler nasıl satılır

şirket nasıl devredilir

https:www.hukuki.netshowthread.php12768-Limited-sirketin-satisi-hakkinda

Forum

Benzer Konular :

  1. [Ticari krediler] Limited şirketin kefaleti
    Merhabalar. 2011 yılında kurmuş oldugumuz limited şirketin imza yetkilisi ortagımız.2012 yılında sahibi oldugu şahıs şirketine ve sahibi oldugu diger...
    Yazan: nrsnrs Forum: Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku
    Yanıt: 4
    Son İleti: 25-08-2017, 12:21:55
  2. Limited Şirketin Durumu
    İyi günler ssk, vergi, tazminat, çek vb bir çok borcu bulunan şirketin artık hiç bir mal varlığı kalmamış ve sahip olduğu taşımacılık belgesinin...
    Yazan: zmahsr Forum: Ticaret Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 24-05-2010, 13:09:42
  3. Limited Şirketin Devri
    Sayın hukukçu ve hukuksever arkadaşlarım bir sorum olacak. Yaklaşık 60.000TL maliye ve ssk borcu bulunan limited şirketimi üzerindeki bütün...
    Yazan: cagjackal Forum: Ticaret Hukuku
    Yanıt: 7
    Son İleti: 11-03-2010, 00:37:15
  4. Limited şirketin banka borcu
    merhaba, ben iki yıl önce bir ltd. şti. yüzde 1 oranda ortak oldum. bu usulen bir ortaklıktı. yani şirkete banka kredisi ile araç alınabilmesi için...
    Yazan: ortaklıkmağduru Forum: İcra ve İflas Hukuku
    Yanıt: 2
    Son İleti: 09-11-2009, 16:23:15
  5. Limited şirketin kefaleti
    Selamlar, Bir Ltd., bir başka Ltd.'ye yada kişiye banka kredisi için kefil oluyor. Kefalet veren şirketin hisselerinde devir söz konusu olduğunda,...
    Yazan: erdal_sert Forum: Ticaret Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 03-08-2006, 17:59:13

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.