+ Konuyu Yanıtla
1 den 3´e kadar toplam 3 ileti bulundu.

Konu: Kapıdan satışla ilgili

Kapıdan satışla ilgili Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Feb 2009
    Nerede
    şehir
    İletiler
    12
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Question Kapıdan satışla ilgili

    (Kusura bakmayın heycanla yanlış yere açmışım konuyu, ilgili moderatör doğru yere taşırsa sevinirim... Tekrar özür dilerim.. )

    Merhabalar,

    Bugün evimize, sağlık taraması yaptığını idda ederek gelen 2 bayan, anneme piyasa değeri 65 TL eden ürünleri, 320 TL gibi fahiş bir fiyata sattı. Aynı gün(Yani bugün) durumu öğrenince, hemen satış sözleşmesindeki telefon numaralarını aradık. İade almadıklarını söyleyen bir adam çıktı ve daha önce niye araştırmadınız fiyatı diye bide üzerine fırça attı. Bunun üzerine arkadaşlarımla paylaştım durumu ve Tüketici İl Hakem Heyetine başvurmak için, bir arkadaşım dilekçe örneği gönderdi. Örneği doldurdum ve yarın gidip tüketici sorunları hakem heyetine, teslim edeceğim. Dilekçenin bir örneğini aşağıda verdim, vakti olanlar arkadaşlar tavsiyelerde bulunabilirse sevinirim.


    İkinci mesele, sonradan dikkatimi çeken şey ise, sözleşmenin en altındaki Müşteri Adı Soyadı, Tarih, İmza yazan yerde annemin sadece imzası var. Kendi adını el yazısı ile yazıp tarih atmamış. Ancak müşteri adresi yazan üst bölümde, pazarlamacı şahıslar kendi el yazılarıyla yazmışlar. Bu sözleşme hala geçerlimidir? (Gerçi bu adiliği yapan insanlar oraya kendileride yazıp sizin yazınız diye idda edebilirler, iş uzar ızgın: )

    Üçüncü olarak, bu şekilde yapılan hukuka uygun dolandırıcılıklarda, daha büyük bir yasal süreç başlatamazmıyız? Yani, bunu ben çektim. İnternette araştırdığım kadarı ile başka insanlarda çekmiş,(Şikayet Var Sitesi Linki) başkalarıda çekmesin yani. Her dolandırıldığını anlayan kişinin, bu şekilde bireysel olarakmı hakkını araması gerekli? Daha büyük bir hareket başlatamazmıyız?

    Son olarak, şikayet var sitesindeki arkadaş (Şikayet Var Sitesi Linki), noter üzerinden başvuru yapmış, noter için ise 50 ytl ödemiş. Sadece İl hakem heyetine başvurmak yeterli değilmidir? Zaten şu an 50 TL nakit verdiğim için zarardayım. Makbuz vs almadığımız için büyük ihtimal ispatda edemeyeceğim ve geride alamayacağım 50 TL de notere verirsek, bide üstüne malı geri verdiğimizi düşünürsek toplam 165 TL gibi bi zarar ödemiş olcağım bedavadan. Köprüyü geçersen 100 lira, geçmesen 200 lira gibi deli dumrul hikayesine dönecek iş.

    Cevaplarınız ve zaman ayırdığınız için şimdiden Teşekkürler,
    Saygılarımla
    Burak



    Hukuki NET Güncel Haber

    Kapıdan satışla ilgili konulu yargıtay kararı ara
    Kapıdan satışla ilgili konulu hukuk haber
    Konu burak575 tarafından (25-02-2009 Saat 17:32:47 ) de değiştirilmiştir.

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    May 2005
    Nerede
    Ankara, Yenimahalle, Turkey.
    İletiler
    2.490
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Kapıdan satışla ilgili

    Aslında kapıdan satışlarda hiçbir sebep göstermeden, yani araştırdık fiyatı şu kadar, şu kadar daha ucuz gibi nedenler öne sürmeden tüketicinin cayma hakkı var.

    Ancak burada önemli olan husus tarih, siz tarih atılmamış diyorsunuz, genellikle bilerek tarih attırmıyorlar ve cayma hakkı süresini geçirmek için daha geri bir tarih yazıyorlar. Satım tarihinin ispatlanması sorunu ortaya çıkıyor.

    Bu konuda topluca hareket edilmez ancak insanlar birbirine yönlendirici olabilirler. biz de burada yönlendirmeye çalışıyoruz. İmza attığınız yere tarihi de yazın, adınızın yazılı olmasından daha önemli bu, aldığınız verdiğiniz herşeyi belgeleyin.

    Dilekçenize annenizin yaşını da ekleyebilirsiniz, bu tür malların piyasa değerlerini bilmediği konusunda fikir verebilmek için.

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    Feb 2009
    Nerede
    şehir
    İletiler
    12
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Thumbs up Re: Kapıdan satışla ilgili

    Sayın Başak hanım cevabınız için çok teşekkür ederim. Malın teslim tarihi atılmış, sadece imza yerindeki tarih atılmamış. Garanti belgelerindede tarihler var, yani satış tarihinin ispatı zor olmayacak gibi. Edindiğim bilgilere ve yaptığım araştırmalara göre, büyük ihtimal yarın Tüketici Sorunları Hakem Heyetinde sorun çözülmüş olacak. Önerileriniz için ayrıca teşekkür ederim. En çok zoruma giden, annemin gözünün içine baka baka kandırmaları ve kadının bütün gününü üzüntü içerisinde geçirmesine sebeb olmaları. Napalım artık bunada yapacak bişey yok belliki, Allah'ından bulsunlar :mahcup: Yasal olarak hakkımızıda sonuna kadar aramak vazifemiz. Uzatmadan, bilgilendirdiğiniz için tekrar teşekkürler, iyi günler dilerim.:rolleyes:

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

Benzer Konular :

  1. Hibe yolu ile satışla mal kaçırma
    Merhabalar; Biz 3 kız 4 erkek 7 kardeşiz babamdan kalma 6 katlı bir binamız vardı. 1988 yılında erkek kardeşlerim hibe yoluyla babamdan 4...
    Yazan: kadir.aydin Forum: Miras Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 31-07-2014, 12:53:34
  2. Kapıdan Satışta İade Bildirimi ile ilgili
    Merhaba, Dün kapıma gelen satıcıdan halı yıkama makinası hediye etmesi karşılığında 140TL'ye çaydanlık almış bulundum.Hediye olan halı yıkama...
    Yazan: fever2006 Forum: Tüketici Hakları
    Yanıt: 3
    Son İleti: 22-12-2009, 19:06:17
  3. Kapıdan satış
    29.3.2008 tarihinde kapıdan satış ile imzam alınarak tarafıma ürünler verildi.fakat istememe rağmen sözleşme nüshası verilmedi.tarihide...
    Yazan: mrblack13 Forum: Tüketici Hakları
    Yanıt: 3
    Son İleti: 14-06-2008, 17:38:08
  4. Kapıdan satış
    merhaba; kapıdan satış konusunda bilgilendirmenize/yardımınıza ıhtıyacım var.olayı anlatayım. 16.4.2008 tarıhınde kapımıza gelen satıcı, babama bır...
    Yazan: esimsek7 Forum: Tüketici Hakları
    Yanıt: 0
    Son İleti: 07-05-2008, 14:40:26
  5. Kapıdan satış ile ilgili sorun
    Benim sorunum 2003 yılında kapıdan satış yöntemi ile hiç yapmadığım bir şekilde bir kitap seti aldım(tamamen salak bi anıma denk geldi diyebilirim)....
    Yazan: alibalim32 Forum: Tüketici Hakları
    Yanıt: 0
    Son İleti: 21-07-2006, 22:37:53

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.