+ Konuyu Yanıtla
4 / 4 Sayfa İlkİlk 1234
31 den 36´e kadar toplam 36 ileti bulundu.

Konu: Polisin vurursa ne yapılabilir?

Polisin vurursa ne yapılabilir? Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #31
    Kayıt Tarihi
    Mar 2005
    Nerede
    Ankara
    İletiler
    1.080
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Polisin vurursa ne yapılabilir?

    PVSK'nun 16. maddesindeki zor kullanma yetkisiyle, karakolada evire çevire adam dövmenin bir ilgisi yoktur.

    Zor kullanma yetkisi karakola gelmemekte direnen kişilere karşı kullanılabiilir. O da döverek değil. Kolundan, bacağından tutar, kelepçeyi takar, ekip arabasıyla karakola teslim edersiniz.

    Kendi ayaklarıyla karakola gelen kişileri, karakolda dövmek, polis olmayı asla hak etmeyen kişilerin yapabileceği bir iştir. PVSK'nunda tanımlanan zor kullanma yetkisiyle hiçbir ilgisi de yoktur. Erkeklik ve yiğitlik de değildir. Dahası utanılacak bir davranıştır.

    "...devletyin kolluk kuvvetleri ile münasebetlerinizde daha insancıl ve hoş görülü olmanızı tavsiye ve temmenni ederim." cümlesiyle, aba altından gösterilen sopa da gözden kaçmış değildir. Siz o "insancıl ve hoşgörülü olma" tavsiye ve temennilerinizi, öncelikle polislik mesleğinde bulunanlara yaparsanız daha iyi bir iş yapmış olursunuz.



    Hukuki NET Güncel Haber

    Polisin vurursa ne yapılabilir? konulu yargıtay kararı ara
    Polisin vurursa ne yapılabilir? konulu hukuk haber
    Konu Kantaroncu tarafından (15-09-2008 Saat 21:54:19 ) de değiştirilmiştir.

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #32
    Kayıt Tarihi
    Sep 2008
    İletiler
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Polisin vurursa ne yapılabilir?

    Polisliğe müracaat ettiğinizde mülakat yapılır. Konuşması, davranışı uygun görülmeyen elenir. 2.si sınavı kazandıktan sonra sağlık raporu alınır,sağlık raporunda da adayın psikoloji testi yapılır ve ayrıca 1 yıllık adaylık sonunda da tekrar sağlık raporu alınır. orda psikolog sizi en ince ayrıntısına kadar test eder. size bağırır,sizi kızdırmak için bir şeyler söyler ki bu testi de geçemeyen olumsuz rapor alır. bu olayda bir saptırma var. karalama var. en psikopat dediğiniz kişi dahi durduk yerde adam dövmez.Kaldı ki polis bir kişinin kimliği yok diye kesinlikle adam dövmez.Belki polisimize ne gibi muamele yaptılar ki kendini alamadı, bu da kesinlikle dövme değildir de zor kullanmadır. Polisler nice kişilerle karşılaşıyor ki; bunların içinde doğuya sürürecek olanları mı ararsınız ,sen kimsin de bana kimlik sorarsın milletvekili tanıdığım var pişman olursun diyenleri mi ararsınız,beni burda herkes tanır o yüzden kimlik benim neyime(cüzdanını taşıma paranı yanına alma sana kim bedavadan bir şey verir) hem ben ne yaptım ki bir sürü kimlik sorulacak kişi var git onlara sor(Zaten hep böyle kimlik sormaya polisleri çekindire çekindire terör gibi olaylar başımıza gelmiyor mu) daha bir sürü vs. bahaneler...birde tv kameraları var ya hep polis vururken evirip çevirip gösterirler. Öncesini bilen var mı...At gözlğüyle bakarız hep. Acaba karşılarındaki grup taş mı attı,sopayla mı saldırdı yoksa o kadar ihtar etmesine rağmen dağılmayıp hala polisi katil en aşağılayıcı hakaretlere maruz bırakıp PVSK 16 ya göre kademeli olarak zor kullanma yetkisini kullandığını bilmeyenler her şeyi burada konuşabiliyorlar maalesef. ayrıca bu PVSK jandarma için de geçerli bir kanun...
    Konu 01FEKELİ tarafından (17-09-2008 Saat 23:01:29 ) de değiştirilmiştir.

  4. #33
    Kayıt Tarihi
    Oct 2008
    Nerede
    İstanbul
    İletiler
    24
    Dilekçeler Sözleşmeler
    1
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Polisin vurursa ne yapılabilir?

    Öncelikle polisin Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunu'nun 4-A maddesine göre yoldaki bir kişiye kimlik sorma yetkisi vardır. Fakat kimlik soracağı kişiye mutlaka durdurma nedenini söylemek zorundadır. Bunun amacı durdurmada keyfiliğin önüne geçmektir. Ben hukuk öğrencisiyim ve defalarca yolda durduruldum fakat herhangi bir darp yada hakarete maruz kalmadım. Eğer yolda durdurulan kişinin üzerinden kimlik çıkmaz , sahte kimlik çıkar yada verdiği bilgilerin yalan olduğu anlaşılırsa polisin kişiyi gözaltına alıp durumu Cumhuriyet Savcısı'na haber vermesi gerekmektedir. Kimlik bilgilerine ulaşıldıktan sonra kişi serbest bırakılır. Polisin ne zaman adam dövebileciği sorusunun yanıtı ise şudur. Öncelikle polis orantılı güç kullanmak zorundadır. 1 kişiyi 3 polis job ya da kelepçe kullanmadan durdurabilirken joplayarak durdurursa bu orantısız bir güçtür. İzinsiz gösteri yürüyüşü yapılırması durumunda yada statlarda olan olaylarda gecikmesinde sakınca bulunan hal kavramı kabul edilmiştir ve bu durumda polise vurma ve önleme araması yapmak yetkisi de verilmiştir. Bunları yazarken dayağı savunduğum fikrine kapılmayın ben sadece olayın hukuki boyutunu yazıyorum vcdani boyutu size kalmış. Sorularınız olursa mümkün olduğunca cevaplamaya çalışacağım herkese teşekkürler.

  5. #34
    Kayıt Tarihi
    May 2008
    İletiler
    32
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Polisin vurursa ne yapılabilir?

    Üniversiteye başlamadan önce, daha öss hazırlıklarıyla meşgulken, Kadıköy'den eve gitmeye çalışıyordum. Elimde kitaplar, üzerimde kazağım ve pantolonum... Bir yandan da soğuktan titriyorum.

    Meydana indiğimde hiçbir otobüsün meydanda olmadığını gördüm, bol miktarda da polis vardı. Birisine yaklaşıp sordum: "Abi otobüsler nerede?" Güzel güzel cevap verdi bana, eylem var dedi, arada abicim hitaplarıyla anlattı, sonra da iyi günler iyi çalışmalar dileyerek uğurladı beni.

    Ben hoplaya zıplaya devam ettim polisin anlattığı yoldan. Karşıdan miting kalabalığı geliyordu, yol bir taraftan çevrilmişti. Benim otobüslere ulaşmam için kullanabileceğim tek yol olan sokağa girdim. O sırada başka bir polis yolumu kesti. Buradan gidemeyeceğimi hiç de kibar olmayan bir dilde, ama gayet açık şekilde, ifade etti. Nereden gitmeliyim o zaman diye sordum. Sormamla adrenalin sahneleri başladı.

    Önce bir kafa attı bana. Sonra küfretmeye başladı. Copunu çıkardı. Başıma vurdu, sırtıma vurdu, bacaklarıma vurdu. Ağzım burnum kan içinde kaldı, yerde yuvarlandım. Küfürlerini duyuyordum. ".mına kodumun gomünisti, eylem yaparsınız ha! ananızı da yuvarlamak lazım böyle" diye. Siyasi görüşlere olan saygısızlığından dolayı biriken kinini benden çıkartıyordu. Bayıldım.

    Kendime geldiğimde benimle ilgilenenler yine polisti. Birisi beni acilen ambulansa yetiştirmeye çalışıyordu, birisi ilk yardım yapmaya... Bazıları da yüzüme bakıp bakıp, bırakın şerefsizi diyordu.

    Sonuçta bir şey olmadı, otobüse atladım eve gittim. Ertesi gün savcılığa suç duyurusunda bulundum. Sonuç çıkmadı.

    Ama o günden sonra benim için "Rage Against the Machine - In the name of God" şarkısı daha çok anlam ifade eder oldu. Dinlememişler için tavsiye ederim.

  6. #35
    Kayıt Tarihi
    Feb 2009
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Polisin vurursa ne yapılabilir?

    Alıntı esmerman rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    İsanların ne nedenle olursa olsun bir birlerini dövemiyeceğini,Anne ve Babanın cocuklar üzerinde,Öğretmenlerin öğrenciler üzerinde dövemiyeceklerini acıklarsanız zaten bu nada cevap bulmuş olursunuz.Sayınkantoroncu.


    "Sopa Cennetten Cıkma Diyede Birşeyi Unutmayın"


    Bazıları suc işleme üzgürlüğünü kendilerinde nasıl buluyorlarsa,bu özgürlüğümüz olsun diyede üstüne cırpınıyorlarsa,yasalar izin versin diyerek cıyak cıyak bağırıyorlarsada.Dövme üzgürlüğüde o denli var demektir.
    cennet annelerin ayağı altındadır sözünden nasıl bir anlam çıkaracağınızı merak ediyorum doğrusu.
    dayak cennetten kovulmadır güzel kardeşim o sözün anlamı budur.

  7. #36
    Kayıt Tarihi
    Feb 2009
    İletiler
    29
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Polisin vurursa ne yapılabilir?

    vamosbien arkadaşım sen diyosun saptırmayalım diye, ama önce polisin vurması konusu senin başına gelmemiş zaten yanlışmıyım. mışlı ,mişli konuşuyosun. yani tek taraflı anlatıyorsun. birde polisler yönü var kesin bir adli işlem yapmışlardır yahut idari olarak para cezası kesmişlerdir itiraz etmedebilirdin ettinmi bence hayır. yani kabul ettin suçunu yada kabahatini. bundan ötesini aramayalım.

    trex arkadaşım senin hayatında jop yediğine inanmıyorum. birisi başına jop yiyecek ve o kalkacak güzel güzel otobüse binecek evinin yolunu tutacak yerinden kalkamazsın emin ol hele başına vurduktan sonra. ki öleceğini bildiği için kimse başına vurmaz o polislerden bilesin. bunu hem gaz hemde jop ve yakın savunma dersi veren birisi olarak söylüyorum yani atıp tutmuyorum. ama lütfen sende atıp tutma olurmu lütfen. hadi kal sağlıcakla

+ Konuyu Yanıtla
4 / 4 Sayfa İlkİlk 1234

Bu sayfada bulunan kavramlar:

polis size vurursa

polis dayak

Forum

Benzer Konular :

  1. Polisin saldırısına uğradım
    Geçen gün hastane önünde polisin birisini önce biber gazıyla etkisiz hale getirip ardından darp ettiğini gördüm, ve insan gibi davranmasını talep...
    Yazan: cod Forum: Hukuki Görüş ve Yorum
    Yanıt: 0
    Son İleti: 12-02-2012, 21:47:58
  2. Polisin Askerlik Hususu
    Biliyorsunuz polislerin Askerlik hizmeti ile ilgili hummalı bir çalışma sürüyor. Mevcut hükümetin amacı polisin askerlikten muaf olması, İçişleri bu...
    Yazan: Tangör Evren Forum: Diğer Hukuki Sorular
    Yanıt: 0
    Son İleti: 16-11-2010, 03:23:18
  3. Polisin zinası
    eşim polis ve beni hala evli olan bir bayanla aldattığını öğrendim bu bayanda eşiyle sorun yaşamış 155 aramış ve polis olarak da benim eşim evlerine...
    Yazan: smartgirl Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 15
    Son İleti: 11-07-2010, 18:45:28
  4. Polisin cezası
    Görevi polis olup;özel şahsında kullanmak amacıyla savcıyım hakimim gibi ifadelerle resmi kurumlardan kişi hakkında bilgiler toplayıp, kişinin...
    Yazan: celik_y Forum: İdare Hukuku
    Yanıt: 8
    Son İleti: 03-08-2009, 08:10:36
  5. Anlaşmalı boşandık sonradan nafaka için baş vurursa
    10 ay önce anlaşmalı boşandık herhangi bir nafaka talebi yoktu hakim 7 yaşındaki kızımı annesine verdi.Fakat bir ay sonra kızıma iyi bakılmadığı için...
    Yazan: huseyinsengul Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 15
    Son İleti: 15-02-2007, 14:14:53

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.