+ Konuyu Yanıtla
2 / 2 Sayfa İlkİlk 12
11 den 20´e kadar toplam 20 ileti bulundu.

Konu: Kemal Kılıçdaroğlu ne zaman tutuklanacak?

Kemal Kılıçdaroğlu ne zaman tutuklanacak? Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #11
    Kayıt Tarihi
    Oct 2005
    Nerede
    Gavur İzmir
    İletiler
    249
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Kemal Kılıçdaroğlu ne zaman tutuklanacak?

    Alıntı Av.Abbas Bilgili rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sayın arıza;

    Sayın 'Kılıçdaroğlu'nun tutuklanmasını gerektirecek bir şey olmadığı' şekklindeki görüşümüzden, 'tutuklananların hepisinin terörist olduğu düşüncesinde olduğumuz' sonucunu nasıl çıkardğınızı anlayamadım.

    Bu sonuca, ancak mantığında 'arıza' olan biri ulaşabilir.

    Biraz sağlıklı düşünseniz ve ergenekon ile ilgili bu sitede daha önce yazdığımız görüşlerimizi gözden geçirmiş olsaydınız bu 'arızalı' sonuca ulaşmazdınız.

    Sayın Bilgili;

    Ergenekon iddianamesinde bu örgütün bir terör örgütü olarak tanımlandığını,tüm sanıklar hakkında "terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açıldığını biliyorsunuzdur.

    Ergenekon bir terör örgütü,üyeleri de terörist ise;ve siz Sayın Kılıçdaroğlu'nun örgütle ilgisinin bulunmadığını,dolayısıyla tutuklanmayacağını ifade ediyorsanız (Doğru olabilir ya da olmayabilir bunu tartışmıyorum bile.) mefhum-u muhalifinden bu kapsamda tutuklananların, terör örgütü ile bağlantısı olduğu,dolayısıyla terörist olduğu sonucu çıkar.


    Yani benim "arıza"m,neyse ki sadece adımda Abbas Beyciğim.



    Hukuki NET Güncel Haber

    Kemal Kılıçdaroğlu ne zaman tutuklanacak? konulu yargıtay kararı ara
    Kemal Kılıçdaroğlu ne zaman tutuklanacak? konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #12
    Kayıt Tarihi
    Apr 2005
    Nerede
    Adana, Seyhan, Turkey.
    İletiler
    2.930
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Kemal Kılıçdaroğlu ne zaman tutuklanacak?

    Sayın arıza;

    Kafanızdaki senaryoda bize de bir rol verdiğiniz ve bu senaryoda da bizi Ergenekon İddianamesinde suçlananları "terörist olarak görmek" rolü verdiğiniz anlaşılıyor. Bu durum aslında bizim hakkımızda ne kadar peşin hükümlü ve en azından bilmeden, araştırmadan, tanımdan kendi kararınızı önceden verdiğinizi gösteriyor.

    Bu iddianeme ile ilgili görüşlerimi daha önce yazmıştım. İddianamenin yanlış, eksik, gereksiz fazlalık, vs. gibi olumsuz yönlerini vurgulamıştım.

    Ben bu iddianameyi AKP ve yandaşlarının gözlüğü ile görmediğim gibi, iddianamade dile getirilen bir çok kirli ilişkiyi dahi görmeyenlerin (ya da görmek istemeyenlerin) gözü ile de görmüyorum. Çünkü bu bakış açılarının her ikisi de peşin hükümlü olduğundan "arızalı" görüşlerdir. Bir çok ciddi iddia var ve bu iddiaların ararştırılması ve soruşturulması gerektiğni belirtiyoruz. Kimseyi peşinen suçlu görmüyoruz, "suçsuzluk karinesine" inanıyoruz.

    Hiç değinmek istemezdim ama, bizim hakkımızdaki bu peşin hükmünüzden dolayı belirtmek gereği duyuyorum; dünya görüşüne hiç katılmadığım, bu sitede aleyhine yazdığım Doğu Perinçek'in tutuklanmasına imza atarak itiraz eden (edebilen) 610 avuktattan biriyim. Bunu imzalayan avukatların listesini internette araştırıp bulabilirsiniz. Bizim bunu imzalamamızdaki sebep, gözaltılar ve tutuklamalardaki özensizliği vurgulamak içindir. Yani kafanızdaki bizimle ilgili şablon yanlış. Sizin zannettiğiniz gibi kimseyi terörist falan görmüyoruz, ama üst düzey bir paşanın terör olayına karışmış birisi ile bir evde buluşmuş olmasını da yadırgıyoruz. Bunlar bir arada olmaması gereken kimseler diye düşünyoruz.

    Mehumu muhaliften (aksi ile kanıt yönteminden) hüküm çıkarmak hukukta baş vurulan bir yöntem olmakla birlikte, her zaman doğru ve kesin sonuçlar veren bir yöntem olmadığını sanırım yine hukukçuların belirttiğini de biliyorsunuzdur. Kaldı ki, bu yöntemin insanları suçlamakla ilgili ceza hukuku alanında ne kadar geçerli olacağının takdirini de size bırakıyorum.

    Şunu tekrar hatırlatmak gereği duyuyorum; ben kafanızdaki şablona uymam.

    Saygılar.

  4. #13
    Kayıt Tarihi
    Aug 2008
    İletiler
    57
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Kemal Kılıçdaroğlu ne zaman tutuklanacak?

    Tuncay ÖZKAN için tutuklanmaz demiştim yanılmışım.

    KILIÇDAROĞLU da tutuklanmaz diyorum. Zira dokunulmazlığı var.

    Bana göre Ergenekon denilen yapılanma şu an için terör örgütü görünümünde değil. Ortalık o kadar bilgi ve belge kirliliğine maruz kalmış ki böyle bir yapılanmanın bile varlığı kafalarda şüphe bırakıyor.

    İddianamede neler var demekten ziyade neler yok dersek daha basit cevap verebiliriz ya da alt alta sıralamak daha kolay olur. Eğer bu yapılanmaya terör örgütü dersek, bu kadar telefon dinlenmesine ve lüzumlu lüzumsuz her konuşmanın klasörlerin arasına konulmasına ve bunları yapanların oluşturduğu yapılanmaya ne diyeceğiz. Buna da yukarıdaki gibi yaklaşırsak yani ne diyemeyiz dersek cevabı daha kolay olacaktır. Devlet denmez...

    KILIÇDAROĞLU'nun salvolarına, sol direklerine, aparkartlarına (AKP'ye karşı)bakarsak potansiyel Ergenekoncu kimliğini taşıdığı söylenebilir. Ama dokunulmazlığı varken tutuklanamaz.

  5. #14
    Kayıt Tarihi
    Oct 2008
    Nerede
    İstanbul Beyazıt
    İletiler
    165
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Kemal Kılıçdaroğlu ne zaman tutuklanacak?

    CHP'nin yeni stratejisi yolsuzlukları deşifre etmek ve sayın Kılıçdaroğlu da bu sorumluluk bilinciyle hareket etmekte.Kendisini başarılı buluyorum.Uğur Dündar'ın yönettiği açıkoturumda da son derece yeterli bilgi ve delil ile iddialarını sundu.Tutuklanmasını gerektirecek bir durum görmüyorum.İddia makamının tutuklanması kadar saçma birşey de olamaz.Sonuçta kendisi yüksek mahkeme raporlarıyla iddiasını doğrulamıştır.Bu şartlar altında böyle bir durum oluşacağını sanmam.

    Birkaç üyenin yazmış olduğu gibi Ergenekon Davası'yla ilgisini anlayamadım.

  6. #15
    Kayıt Tarihi
    Oct 2005
    Nerede
    Gavur İzmir
    İletiler
    249
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Kemal Kılıçdaroğlu ne zaman tutuklanacak?

    Sayın Bilgili,

    Madem ayrıntıya girdiniz,ben de müsaadenizle iddianame hakkındaki yorumlarımı,düşüncelerimi detaylarıyla paylaşayım ki benim sizi anlayabildiğim kadar siz de beni ve tepkimi anlayabilesiniz.

    Hiçbir konuda olmadığım gibi ne sizin hakkınızda ne de soruşturma hakkında önyargılı olmadım.Öyle ki soruşturma başladığında ortaya atılan iddiaları duyduğumda bende de, önyargıdan tamamen uzak bir "ACABA?!!" tepkisi oluştu.O andan itibaren tek söylemim,"Bu insanların (sivil,asker ayırt etmeksizin) bir suçu varsa hepsi yargılansın,hak eden hak ettiği cezayı alsın, masum olan ise kamuoyunda aklansın." oldu.Ortaya atılan iddialar çok ciddi ve ağırdı çünkü.Ne var ki süreç ilerledikçe ve sizin "yanlış, eksik, gereksiz fazlalık" şeklinde kibarca değindiniz üzere birtakım komiklikler,abukluklar ortaya çıkmaya başladıkça bu soruşturmanın ciddiyetine hiç inancım kalmadı.

    İnsanlarımızın,tüm AKP muhalifleri için "Acaba x kişisi ne zaman tutuklanacak?" soruları bile,soruşturmanın kamuoyunda nasıl bir yer edindiği hakkında fikir verir oldu bana.Yani insanlarımız bu soruşturmanın tamamen AKP muhaliflerine yönelik bir operasyon olduğuna inanmaya başladı ki,bu tip soruları sorar oldular.İşte bende de aynı sorular,aynı kaygılar soruşturma sürecinde yaşadığımız komiklikler neticesinde meydana çıktı.Merak edip iddianameyi okumaya başladım,bundan sonraki tepkim ise "Hadi canım!!" boyutuna vardı. (Bitiremedim,okumaya devam ediyorum,ilerleyen kısımlarda adalete olan güvenimi yeniden kazanabilmeyi ümit ederek inatla devam ediyorum.)

    Ben hukukçu olmadığım için belki "sizin gözlüğünüzle" görememiş olabilirim iddianameyi ama her ne kadar arıza da olsam kafam az çok çalışır.Karşıt görüşlerdeki birçok yazarın soruşturma hakkında yazdığı yazıları okudum,iddianamenin okuduğum kısımlarında yerlerine oturtmaya çalıştım,iddianamede belirtilen delilleri,dayanılan belgeleri,iddialarda geçen olay ve tarihlerini hatta belki inanmayacaksınız ama yasaları bile karıştırarak şu arızalı mantığımın (!) süzgecinden geçirdim ve neticede iddianamede ismi geçen ve sonraki dalgalarda göz altına alınan,tutuklanan kişilerin terörist olma ihtimalleri azaldı benim nazarımda, hatta bazılarında tamamen yok oldu. Neticede,çoğunluk gibi ben de bu soruşturmanın bir düzmeceden ibaret olduğunu, AKP muhaliflerine yönelik bir sindirme, susturma operasyonu olduğu kanaatindeyim. Ama bu kanaate önyargılarımla değil sizin arızalı bulduğunuz mantığımla vardım.

    Evet siz de üç aşağı beş yukarı aynı ama belki benimkinden daha düzgün ifadelerle bu soruşturmanın ciddiyetinden duyduğunuz kaygıyı vurguluyorsunuz yazılarınızda. Ben hukuktan,usulden anlamam ama siz usulen de birçok yanlışın olduğunu vurgulamışsınız. (Bu arada sandığınızın aksine yazılarınızı zevkle okuyorum.)

    Hal böyle iken,ciddiyetten ve sizin yorumunuza göre usulden yoksun bu soruşturma kapsamında, Sayın Kılıçdaroğlu ya da herhangi bir ismin göz altına alınamayacağından nasıl bu kadar emin olduğunuzu sordum size. (Yukarıdaki üye arkadaşın dediği gibi dokunulmazlığı var ondan tutuklanmaz deseydiniz inanın anlardım.)

    “Sayın Kılıçdaroğlu'nun Ergenekon'la bir ilgisi olmadığından, tutuklanması da gündeme gelmeyecektir.” Tekrar ediyorum, bu cümlenizden tutuklananların hepsinin Ergenekonla bir ilgisinin olduğu sonucu çıkmaktadır. (Belki sizin anlatmak istediğiniz şey bu değildi ama yanlış ifade ettiniz diye bana kızmaya hakkınız yok.) İddianamede de ilgili tüm bu şahıslar terör örgütü üyesi yani terörist olmakla itham ediliyor,bunu ben değil savcılar söylüyor. Mefhumu muhaliften hüküm çıkarma yöntemini soruşturma için değil, sizin işte bu söyleminiz için kullandım. Senaryo filan da yazmadım,arızalı (!) da bulsanız bir mantığım var ve ben o mantıkla hareket ettim. Yöntem, hukukta doğru sonuç verir mi vermez mi bilmem,o sizin bileceğiniz mesele beni aşar ama günlük yaşamda doğru sonuçlar verdiğini gayet iyi biliyorum.

    Umarım, “Ben kafanızdaki şablona uymam.” şablonundan kurtulduğunuz zaman anlarsınız ne demek istediğimi.

    Saygılar.

  7. #16
    Kayıt Tarihi
    Apr 2007
    Nerede
    içanadolu
    İletiler
    366
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Kemal Kılıçdaroğlu ne zaman tutuklanacak?

    Kılıçdaroğlu'na yeşil ışık

    CHP grubunun dünkü toplantısında grup yönetimi ve disiplin kurulu seçimleri yapıldı. Seçimler sırasında Baykal'ın son günlerde ismi öne çıkan Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili esprileri dikkati çekti. Baykal, İstanbul Belediye Başkanlığı'na adaylık sorusuna "o her şeye layık" sözleriyle yanıt verdi.

    9 Ekim 2008, Cumhuriyet

  8. #17
    Kayıt Tarihi
    Nov 2007
    İletiler
    5.000
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Kemal Kılıçdaroğlu ne zaman tutuklanacak?

    Tuncay Özkan ile Kemal Kılıçdaroğlu'nu aynı kefeye koymak Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılmış büyük bir haksızlık olur.

    Kemal Kılıçdaroğlu meşru yollardan muhalefet eden özde muhaliftir. Tuncay Özkan hamaset nutuklarıyla halkı galeyana getirmeye çalışan sözde muhaliftir.

  9. #18
    Kayıt Tarihi
    Sep 2008
    İletiler
    14
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Kemal Kılıçdaroğlu ne zaman tutuklanacak?

    Kılıçdaroğlu sıradan biri.Ergenekonla alakası olduğunu sanmıyorum.

  10. #19
    Kayıt Tarihi
    May 2008
    İletiler
    584
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Kemal Kılıçdaroğlu ne zaman tutuklanacak?

    İktidardaki bir partinin ikinci adamının hayali ihtacatçı olduğunu ileri sürmek ve bunu belgelemek yeterli bir sebep gibi görünüyor , görüntü en azından şu an böyle. Araştırılıp nereden bağlantı kurulabileceği kararlaştırılırsa onun da aynı akıbete uğrayabilme olasılığı her zaman var. Diğer tutuklananlar arasında da hiç bir şekilde bağlantı kuramayacağımız isimler vardı. Göz altına alınanların da ortak özelliği hükümet karşıtları gibi görünüyor. Fakat şuna dikkat çekmek lazım bence: Gözaltıların ve tutuklamaların keyfi olduğunu ileri sürmek hukuka güvensizlik anlamına gelmez mi? Bu çok tehlikeli bir aşamadır.. Bir hukuk devletinde keyfi tutuklama olamayacağına göre..? :rolleyes:

  11. #20
    Kayıt Tarihi
    Nov 2007
    İletiler
    5.000
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Kemal Kılıçdaroğlu ne zaman tutuklanacak?

    Alıntı Akademik Sultan rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    İktidardaki bir partinin ikinci adamının
    Partilerin genel başkan yardımcıları birden fazladır.
    AK Parti'nin 10, CHP'nin 4 genel başkan yardımcısı var.
    İktidar partisinde bakan olamayanlar arasından parti yönetimine seçim yapılır.

+ Konuyu Yanıtla
2 / 2 Sayfa İlkİlk 12

Bu sayfada bulunan kavramlar:

Benzer Konular :

  1. Ustam Orhan Kemal ve Ben Kemal Kabcık ve de Memleketimizin Gündemi!...
    ========================================= “Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur!...” { Mustafa Kemal ATATÜRK }...
    Yazan: Kemal KABCIK Forum: Üyelerimizin Şiirleri
    Yanıt: 13
    Son İleti: 13-07-2021, 20:48:37
  2. Emin Çölaşan ne zaman tutuklanacak?
    Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve tutuklananların tamamı hükümete muhalif isimler. Bir diğer özellikleri ise laiklikten yana...
    Yazan: Av.Mehmet Aydın Forum: Güncel - Siyaset - Tarih - Tartışma
    Yanıt: 58
    Son İleti: 23-03-2013, 13:37:45
  3. Kemal Kılıçdaroğlu neyi ne kadar nasıl çözebilir?
    Kemal Bey heyhat! Ben sanıyordum ki... Kemal Bey bütün bilinen ezberleri tersyüz edecek. Ben sanıyordum ki... Kemal Bey partiye bütün...
    Yazan: şukufe Forum: Güncel - Siyaset - Tarih - Tartışma
    Yanıt: 8
    Son İleti: 18-12-2010, 21:05:44
  4. Tuncay Özkan ne zaman tutuklanacak?
    Tuncay Özkan ne zaman tutuklanacak? Tahminlerinizi bekliyorum. Ya da başka kimler tutuklanacak? Öngörülerinizi denemeye ne dersiniz?? Tutuklandı...
    Yazan: Av.Mehmet Aydın Forum: Güncel - Siyaset - Tarih - Tartışma
    Yanıt: 296
    Son İleti: 04-12-2010, 14:33:46
  5. Kemal Kılıçdaroğlu-Melih Gökçek
    CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ve Ankara'da yirmi yılı aşkın bir süredir Belediye Başkanlığı görevi yapan Melih Gökçek'in bir televizyon...
    Yazan: Av.Selin Çam Forum: Güncel - Siyaset - Tarih - Tartışma
    Yanıt: 24
    Son İleti: 17-01-2009, 16:07:29

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.