2007 aralık dönemı bakayasıyım.Aralık dönemı celp donemınde yedek subay sınavının oldugu 1-2-3 gunlerınde saglık raporum oldugu için askerlık şubeme gıderek ifademi vermiştim.Ancak çalıştığım kurumu doldurduğum formda yazmamıştım.çalışmıyorum şeklınde cevap vermiştim.
Bugün çalıştığım kuruma BAKAYA YEDEK SUBAY ADAYI başlıklı bır yazı gelmiş.
1111 sayılı askerlık kanunu
1076 sayılı yedek subay ve yedek askeri memurlar kanunu
1632 sayılı askerı ceza kanunu
başlıklı yazıda ''yapılan takip ve arastırma sonucunda işyerınızde çalıştığı tespıt edılmıştır...Adı geçenin silah altına alınmasını sağlamak için en yakın askerlik şubesine muracat ederek işlemlerini yaptırdığına dair askerlik şubesinden alacağı belgeyı 15 gün içinde kurumunuza ibraz etmesi gerektiğinin ve bu süre içerisinde belge getirmediği taktirde kurumunuzla ilişiğinin kesileceğinin kendisine tebliğ edilmesini ve tebellüğ belgesinin askerlik şubesine gönderilmesini ...aksi taktirde kurumunuzun yetkili amiri hakkında kanunun 91-91-93. madderleri ,ilgili ek-3 ve ek-4 üncü maddeleri ile ilgilic kanunun 75.inci maddesi gereğince asker kaçağını çalıştırmak suçlarından soruşturma açılması için Cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunmak zorunda kalınacağı...''
şeklınde bır yazı var evrakta.

Açıkçası çok zor durumda kaldım.Ben temmuz donemınde gıtme kararı almışken(askerlık yapıp yapmayacağımda bellı değil goz problemım var) bu durum hayatımı altust ettı.Öğretmenlık yapıyorum ve dolayısıyla sene ortasında okulu bırakmak çok zor.Şu durumda kafama takılanlar var.

1)Ben ifademı verırken sağlık raporumu vermıştım.Verılen belgede 31 marta kadar yanı bır sonrakı celp donemı oluyor tecıllıydım.Şu durumda bu celp donemınde de sınav gunlerı rapor alsam bır sonrakı doneme erteleyebılırmıyım?

2)Okul ile ilişiğimin kesılmemesı adına ne yapabılırım?

3)Bır de göz tembellığım vardı(gorme kaybı) askerı hastaneye sevk alacaktım okullar kapandığında tecılımı oncesınde bozdurup.Şu aşamada askerlığe elverışlı değildır şeklınde belge verılırse okul ile ilişiğim yıne de kesılır mı? yoksa askerlıkle ılışığım kesıleceği için sorun kalmaz mı?
Askerlık şubem hemen gıt sevkını al askere git dıyor,dava açılmış.cezası ne olabılır?

Yorum ve yönlendırmelerınız için teşekkür ederim.