+ Konuyu Yanıtla
1 den 8´e kadar toplam 8 ileti bulundu.
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Oct 2007
    İletiler
    9
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Sozlu olarak cikarildim, ihtar cektim, sikayette bulundum ama

    Merhaba,
    Yardimsever siteniz icin tesekkur ediyor durumumu asagida ozetliyorum.
    30/10/2007 tarihinde, ogle yemeginde calismami isteyen isverene calismayacagimi soyledigimde, bana hakaret ederek isten kovdugunu soyledi ve fiziksel kuvvetle beraber beni sirketten uzaklastirdi. 31/10/2007 tarihinde ise tekrar gittigimde yine ayni seyle karsilastim ve sirketten uzaklasmami istedi. Bunun uzerine ben 31/10/2007 tarihinde notere giderek ihtar cektim ve durumu ayni bu sekilde yazdim, tum haklarimi ve maasimi yasal sure icerisinde verin ozaman dedim, ayrica gercek maasim ile sigortaya yatan farkli idi, haklarimi gercek maas uzerinden istedim. Daha sonra ise sosyal guvenlik kurumuna giderek sikayette bulundum. Mufettise, e peki ben yarin ise gideyim mi dedigimde, gitmene gerek yok zaten bu basvuru senin isi biraktigini gosterir dedi. Lakin ben elimden gelen herseyi yapmak istiyorum. Su durumda mahkemeye basvurmalimiyim. Yarin ise gitmez isem beni isten sozlu olarak cikardiklari gunle beraber 3 gun olacak. Is mahkemesine basvurmalimiyim yoksa Sosyal Guvenligin cikaracagi sonucumu beklemeliyim. Sosyal guvenlikte ki memure bu surec hakkinda nasil bilgi alabilirim dedigimde, 5 ay sonra alabilirsiniz, seklinde bi cevapla karsilastim.5 ay cok uzun bir sure ben bu surede yapabilecegim seyler icin gec kalmak istemiyorum.

    Bu sorumun arkasindan diger bir konu ise; o gun isverenle tartistigimiz gun odada kimse yoktu ve onun baslattigi benim ise karsilik verdigimi hakaretlesmeden kimsenin bilgisi yok. Lakin sekreter hanim'a zorla 2 nusha kagit imzalatmislar ve benim isverenin verdigi isi yapmadigimi, sonrada hakaret edip sirketi terkettigimi yazmislar. Sekreter kiz vicdan azabi cekmis olacak ki, bu sabah mudurun masasindan 2 nushayida alip, "ben boyle boyle bisi yaptim ama vicdanim cok rahatsiz oldu bunlari al yirt lutfen" dedi. Ben noterlik ve sosyal guvenlik islerin iyaparken, kizi muhasebeci ve patronlar tekrar aralarina alip tekrar imzalatmislar. Ben sekreter ile konustum, beni tehdit ettiler, benimde tazminatimi vermiceklerdi cok korktum bunaldim ve bi gafletle imzaladim dedi, ama sen bunlari mahkemeye verirsen mahkemede herseyin dogrusunu, yani baski altinda imzaladigimi, senin gercek maasini (ki sekreter ayni zamanda on muhasebeci) anlatirim dedi.

    Su yukaridaki iki durumuda sizlerin forumlarindan ogrendiklerimle yaptim. Tabi avukatada gittim ama avukat bana, notere git ihtar cek, sonra sosyal guvenlige git sikayet et gel davayi baslatalim dedi. Noterdekiler hatta metni yazma konusunda zorlandilar ve metni ben yazdim. Sekreter kiz, ben senin icin soz aldim, senin tazminatini vercekler 1 hafta icinde seni kesin ararlar diyor ama ben tabi guvenemiyorum. Bu surecte 1 hafta beklemelimiyim sizce yoksa hemen Is Mahkemesine basvurmalimiyim. Yada is yerine beni almadiklarini polisle ispatmi etmeliydim. Bu surecleri bircok insan bilmiyorum ve sadece dun aksam bu siteden arastirdiklarimla bu mucadeleye basladim. Tesekkur ediyorum.



    Hukuki NET Güncel Haber

    Sozlu olarak cikarildim, ihtar cektim, sikayette bulundum ama konulu yargıtay kararı ara
    Sozlu olarak cikarildim, ihtar cektim, sikayette bulundum ama konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Jun 2006
    Nerede
    İstanbul / Beyoğlu
    İletiler
    3.411
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Sozlu olarak cikarildim, ihtar cektim, sikayette bulundum ama

    Gerçekte ödenen maaştan düşük SSK primi ödenmesi ile ilgili Sosyal Güvenlik Kurumu doğru şikayet adresi... Ancak İş Kanunu'ndan doğan ve alamadığınız haklarınız için şikayet mercii işvereninizin bağlı olduğu Bölge Çalışma Müdürlüğü'dür. Buraya yazılı şikayette bulunun. Çektiğiniz ihtarnamenin içeriğini bilmediğimizden bir yorumda bulunamayız. Ancak ihtarname sonrası haklarınızın ödenmemesi durumunda ücret ve benzeri haklarınız için 5 yıl, kıdem tazminatı için 10 yıllık süre içerisinde İş Mahkemesi'nde dava açabilirsiniz.

    Selamlar,

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    Oct 2007
    İletiler
    9
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Sozlu olarak cikarildim, ihtar cektim, sikayette bulundum ama, simdi ne yapmaliyim?

    Merhaba,
    Verdiginiz cevap icin tesekkur ederim.
    Ben yanlis yazmisim, sosyal guvenlik degil, bolge mudurlugune sikayet ettim firmayi. Sigortalarin eksik yatmasi konusunda da, oraya sikayet edilecek diye biliyordum ama siz ayrinti verirseniz ilgili yerede sikayette buluncam.
    Noterden cektigim ihtarnameyi burda yazmamda bi sakinca olur diye yazmadim. (hatta ne dusunuyorum biliyomusun, komik gelebilir ama, firmanin avukatida bu siteye ugruyor ise, benim yaptiklarimi gorup ona gore kendilerine strateji gelistirebilirler diye dusunuyorum)

  5. #4
    Kayıt Tarihi
    Jun 2006
    Nerede
    İstanbul / Beyoğlu
    İletiler
    3.411
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Sozlu olarak cikarildim, ihtar cektim, sikayette bulundum ama

    Sigortanın eksik yatması konusu daha çok eski SSK, şimdiki adıyla Sosyal Güvenlik Kurumu'nu ilgilendiren bir durumdur.

    Karşı tarafın avukatları ile ilgili haklı olabileceğiniz mesajı alıyor :o ve avukatınız ile özel olarak görüşün diyorum.

    Selamlar,

  6. #5
    Kayıt Tarihi
    Nov 2007
    Nerede
    izmir
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Sozlu olarak cikarildim, ihtar cektim, sikayette bulundum ama

    Merhaba,
    Tum yasadiklarin benim yasadiklarimla neredeyse ayni.Bende aniden sacma sapan bir olay yuzunden isten cikarildim.Ve bakanliga sikayette bulundum.Soylemedigim seyler soylenmis,yapmadigim seyler yapilmis gibi ihtar yazilmis.Ihtar elime verdiklerinde imzalamiycagimi soyledimve hemen ertesi gun calisma bakanligina basvurdum.Bana sorduklari ilk soru ihtari imzaladin mi oldu.Imzalamadigim icin cok sansli oldugumu dile getirdiler.Suan calisma bakanliginin verecegi sonucu bekliyorum.Sonuc eger ki olumsuz olursa.Mahkemeye basvurucam.Ama biliyorum ki ve okuyorumki,bu gibi durumlarda mahkeme calisanin yaninda oluyor.Bugune kadar sahit olduklarim bunlar.Umarim senin sonucunda olumlu olur.

  7. #6
    Kayıt Tarihi
    Apr 2005
    Nerede
    Adana, Seyhan, Turkey.
    İletiler
    2.930
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Sozlu olarak cikarildim, ihtar cektim, sikayette bulundum ama

    Tazminatlarınız için dava açmanızda yarar var. Sonucu kesin söylemek zor ama kazanma şansınızın olduğunu düşünüyorum. Selam.

  8. #7
    Kayıt Tarihi
    Oct 2007
    İletiler
    9
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Sozlu olarak cikarildim, ihtar cektim, sikayette bulundum ama

    Sunu soyleyebilirim, ben kazandim zaten.. Benim aleyhimde hicbir sey gormedikleri duymadiklari halde sirketimizde calisan endustri muhendisine bile benim aleyhimde sahitlik yapmasi icin tutanaga imza atmasini istemisler ama muhendis arkadas kagidi eline alip okuduktan sonra, "buna benim vicdanim elvermez" deyip imzalamamis. Hakli oldugumu biliyorum ve muhasebeci bana edinilmis haklarimi ne eksik ne fazla, olmasi gerektigi gibi vermez ise, calisma bolge mudurlugunun sonucunu beklemeden dava acmaiy dusunuyorum. Bu konuda sizler ne gibi bi oneride bulunursunuz acaba, cunki calisma bolge mudurlugu cok yogun ve en az 5 ay sonra sonuclarin bizim teftisimiz diyor. Tesekkur ediyorum, insallah sizde hak ettiginizi alirsiniz. Belki piyangodan 1 trilyon ciksa ve bunu bana vermeseler bu kadar caba sarfetmem ama insan hakki olani alamayinca bunun icin caba sarfediyor ve etmeli.

  9. #8
    Kayıt Tarihi
    Nov 2007
    İletiler
    25
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Sozlu olarak cikarildim, ihtar cektim, sikayette bulundum ama

    selam. aynı problem bendede var benimde sigorta primlerim aldığım maaştan düşük ödeniyor, 1000 ytl alıyorum fakat 630 ytl ödeniyor, şimdi ben bu sebepten işten ayrılsam geçerli fesih nedenimidir tam olarak emin değilim. bu durumdan işi bıraksam tazminat kazanabilirmiyim 5 senedir aynı yerde çalışıyorum, üstelik elimde 1000 ytl aldığımı gösterir maaş yazısı ve şirket imza sirküleri var bunlar benim için yeterli delilmidir

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

işten çıkarıldım ihtar çektim

Forum

Benzer Konular :

  1. Kirasini zamaninda ödemeyen kiraciya ihtar çektim,takip eden 2 ay içinde yine kirayi geç ödedi/ödemedi-tahliye davasi açabilirmiyim?
    Değerli Forum Üyeleri, 21/02/2018 tarihinde kiracıma ihtarname göndererek her ayın 5. gününe kadar banka hesabıma yatırması gereken kira...
    Yazan: Gökhanz Forum: Kira Hukuku
    Yanıt: 3
    Son İleti: 06-06-2018, 13:28:02
  2. İşyerine ihtar çektim
    Merhaba, Özel bir firmada 8 senedir çalışmaktayım, iş yeri büyük kurumsal bir firma olduğu halde son 3 aydır maaşlarımı zamanında ödemeyerek...
    Yazan: asadas Forum: İnsan Kaynakları
    Yanıt: 0
    Son İleti: 13-05-2016, 13:39:13
  3. sikayette bulundum 4 ay gecti haber gelmedi
    iyi günler herkese 4 4.5 ay once sunucumdaki verileri izinsiz silerek veritabanımı silerek site erisimimi kapatan biri hakkinda savciliga suc...
    Yazan: karaca425 Forum: Bilişim Hukuku
    Yanıt: 5
    Son İleti: 03-09-2015, 12:37:08
  4. Kiracım 6 aylık kirasını ödemiyor ihtar çektim ama ulaşmadı
    Merhaba, Öncelikle forumdaki başlıkları dikkatle incelememe rağmen sorumun cevabını bulamadım. Belki de gözümden kaçtı. Aynı konuyla ilgili bir daha...
    Yazan: sterndust Forum: Kira Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 10-02-2013, 04:40:04
  5. Sözlü Olarak Işten çikarildim
    20.07.2007 Tarihinde çalişmakta Olduğum Iş Yerinden 30.10.2008 Tarihinde 31.10.2008 Tarihi Itibariyle Sözlü Olarak Işten çikarildim."bana Bugünden...
    Yazan: mskocsa Forum: Bireysel İş Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 17-11-2008, 16:06:31

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.