+ Konuyu Yanıtla
1 den 5´e kadar toplam 5 ileti bulundu.
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Mar 2009
    İletiler
    84
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı 17 yaşında Kız ile sadece vize için yapılan bır evlilik

    Öncelikle size yaşadıgım ve başımdan geçen acı hüzün ve beni bir nevide bunalıma düşüren bir ilişkimi sizinle paylaşmak istiyorum..

    Ben Avrupa pasaportlu vatandaş halen Avrupada ikamet etmekteyim..
    Sene 2007 yıllarında bir kaç günlügüne gitmiş oldugum Yerde tsedüfen bir kızla tanıştım ve bu tanışmamız başlarda arkadaşlık telefon ,msn derken ilerledi ve hayatımızı birleştirmeye karar verdik..
    Sonra dünürlük yapılıp ve nişanladık ve dünürlük esnasındada aileler ve bırzat ben kızla ikili anlaşma yaptık (anlaşmamız geregi nikah kıyılınca vizesi çıkıncaya kadar erkek ailesi evinde ikamet edip visesinin çıkmasını bekleyecekti, kız bana başlarda 20 yaşlarındayım demişti nikah esnasında ise 18 yaş altı 17 yaşında oldugunu açıklayarak beni hayal kırıklıgına ugratmayı başarmıştı..Artık vazgecemıyordum herşey hazır nikah kıyacaktık.. Sonra ailesi vekaleti ile nikah kıyabilecegimizi söyleyip beni ikna ettiler; (Ama nıkah memurunun 2007 kanununda yapılan degışıklıge göre Normalde evlenecek eş ve eşlerin 18 yaşını doldurmuş olması aksi taktirde 18 yaş altı ve aile vekaleti ike kıyılan nikahın ve nikahların resmen hükümsüz olacagı demesi > beni yine düşündürüyordu sonuçta Kızın annesinin vekaleten imza atması tahalıyle nikahımız kıyıldı..Ama konunsuzmu bilmiyorum..Nikah sonrası biz vize işlemlerini yapabilmek için Ankaraya elcılıgıne gıttık..Malesef 17 yaşında kıyılan nikah oradada bize sorun yaşattı Avrupa ülkesi yapılan nikahı gecersiz bulup resmen hükümsüzdür dedi..Ve birde Avrupa ülkesinin yaptıgı Aile toplum visesinde 23 yaş sınırı koyması ve eşlerin gelir düzeyinin iyi olması vesayire engel üstüne engel çıkarmıştı..

    Tabii ben bu durumda kızın vizesini çıkartamıyordum ve kızın aileside evliligin gecersiz oldugunu söyledigimde ve bu yüzden visesini simdilik çıkartamıyoruz dedigimde bana inanmıyorlardı ve inanmak istemiyorlardı.
    Kız Aramızda sogukluk başaladı bu olayda kızın annesınınde cok önemi oluyordu devamlı bir sey bulup bizim ayrılmamızı istiyordu..
    Biz kızla sadece vizenın çıkması için nikah kıymış olup dügün olmayıp aramızda gerdek geceside ve hiç bir cinsel ilişki yaşanmamıştır..
    Ve Avrupa ülkesinin bana vermiş oldugu vatandaşlık imkanını kullanıp vizesini çıkartmak içinde itiraz dilekcesi yazıyor ve vizeyi cıkartmak için devamlı ugraşıyordum.
    Ama benim bu ugraşlarım kızın annesini inandırmama yetmiyor sorun üstüne sorun yaratıp bizi ayarmaya kararlıydı..benden taktıgım yüzügü cıkart gönder demektende gerikalmadı...
    Hani derlerya (pireyi deve yapan bir tip kızın annesi bu tıp birisi ve sorun yokken sorun yaratıp ortam geren kişi sıfatı taşıyordu..Bu sebeten dolayı kızla aramız acılmaya başladı ve kız geceleri evde kalmamaya başladı geceyi benim bilmedigim yerlerde gecirdi telefonlara cevap vermedi..bu olaylarda sonra ben kendısıne mesaj yazaraktan ben nerde kaldıgını bılmedıgım bır eş ve böyle bir evlilik istemiyorum diyerekten kendisine mesaj cektim ayrılalım diyerekten..bu olaylardan sonra 3.4 ay gibi konusmadık zamana bırakalım diye.Bu arada avrupa ülkesi beni yaptıgım itirazlarda beni haklı bulup kızın vize onayını vermişti ama tekrar nikah kıymak sartıyla..ve ben bir daha kıza ve ailesine ulaşamadım cünkü numaralar degişmişti
    Sonunda 2008 yılında kız ailesinin baskısıyla boşanma davası actı ayrıca bende nafaka ve tazminatta istiyordu açtıgı davada..
    Bende davasına cevap verdım ve tazminatına karşılık tazminat davası açtım çünkü haklıydım elimde bütün deliller bulunmakata olmaksızın sahitlerimde çok..
    Davamız halen sürüyor bitmedi hakem karar veremiyor mahkemeyi 4. atışı..

    Hukuktan iyi anlayan arkadaşlar size soruyorum bu dava nasıl bir dava ve kız bu davada benden tazminat alma hakkı varmı?
    Kızla nikah kıyalı 1 yılı geçti dügün yapılmayıp kız erkek evine gelin olarak ayak basmadgı gibi ve bu 1 yılı geçmesine tadiren karı koca olunmamıştır. Bu hükmen geçerli bir evlilikmi sayılır?
    Nişan ve Nikah masraflarında kız ve ailesi tarafından bir ytl dahi karşılanmayıp masrafların hepsi benim tarafımdan karşılanmıştır...



    Hukuki NET Güncel Haber

    17 yaşında Kız ile sadece vize için yapılan bır evlilik konulu yargıtay kararı ara
    17 yaşında Kız ile sadece vize için yapılan bır evlilik konulu hukuk haber
    Konu repola tarafından (01-03-2009 Saat 17:49:46 ) de değiştirilmiştir. Sebep: harf hatası

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Mar 2009
    İletiler
    84
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: 17 yaşında Kız ile sadece vize için yapılan bır evlilik

    Benim dava ile hiçbilgisi olan Arkadaşımız yokmu?
    Benim niyetim tazminat almak felan deil bir an önce boşanmak, haklı ve hertürlü yazılı delilim olmasına halinde uğraşmak ve beklemek istemiyorum..Ayrıca kızla konuşarak masrafları benim yapmama rağmen karşılıklı hiçbir şey istemeyerekten boşanmak için anlaşıldı yalnız bu anlaşmayı kızın Avukatı ben kızdan birşey alamam benim avukat paramı öde diyerekten kararı bozdu.. Ve dava içerisinde kızla girmiş olduğumuz barışma sürecinde kıza para gönderdim bunun yazılı delilide var. Bu konuyu kızın avukatınada dile getirdim istediğiniz parayı kızın hesabına gönderdim sonuçta para benden çıktı,yine kabul etmedi inat ediyor davayı uzatmakta.. Cevaplarınız için şimdiden tşk edrm

    Dava hakkında diger yazdıgım cevapları aşadaki alıntı kopisinden okuya bilirsinz.
    Alıntı repola rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sayın Ma_cera sana aşadaki yaşadıgım olayı kısaca anlatmaya çalışacagım ve verecegim linklerdende dava ile ilgili daha önce yazdıgım konuları okuya bilirsin..
    https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=53148
    https://www.hukuki.net/forum/showthre...t=52004&page=6

    Ben Avrupa ülkesi yaşıyorum..
    Sadece vize çıkartmak için 2007 yılında 17 yaşındaki bir kızla nikah kıydım> bu konuya nikah şahitleride şahitlik yapabir. Ve bu kıyılan nikah kızın yaşının 17 olması sebebiyle Avrupa ülkesinde geçersiz nikah sayıldı vize vermedi ve sonra benim yaptıgım itirazlı dilekçeler karşısında kızın 18 yaşını dolmuş olmasını beyan ederekten tekrar nikah kıyılması için vize onayı verdi. Ama bu süreç 3-4 ay zaman aldı biraz geç oldu Bu sebebden dolayıda kızın ailesi bilhassa annesi bana inanmayarak bizim kızla aramızı açtı ayrılmamızı istedi, benden takılan yüzügü geri istedi. Şimdi ise Ailesi kıza boşanma davası açtırdılar ve tazminat nakafa talebinde bulunarak dava devam ediyor..
    Bende davaya Avukatımla cevap verınce sonra bizi barıştırmak istendi ben kabul ettim kızla tekrar konuşmaya başladık hatta kız benden para yardımı istedi hesabına para transferı dahı yaptım. Kız bana çalıştıgını söylemişti gece geç saatlere kadar çalışıyorum diyordu, ama bana yalan söyleyip beni aldatıyormuş sonradan edindigi erkek arkadaşıyla geceleri beraber oluyormuş..
    Şimdi bana seni aldattıgını nasıl ögrendin diye soracaksınız onuda anlatıyım..
    Kızın başka bir erkek arkadaş edindigini Annesi ve kız kardeşi biliyormuş. Tabii boşanma davası açıldı ve bende bu davaya cevap verince ve avukatlarda bizi barıştırmak isteyince annesi korkmaya başlıyor davayı kaybederız ve tazmınat söz konusu bu olayı hiç bir şeyden haberi olmayan babasına anlatıyor tabii kız babasına teyzemde kalacam geceyi halamda gecırecem diyerek yalan söylüyor. Ve babası kızı edındıgı erkek arkadaşıyla beraber yakalıyor biraz hırpalamış felan sanırım sonrası kızı çalıştıgı işten çıkarıyor kızın tlf hattını kırıyor.. Bu olaylardan bir kaç saat sonra Kız bana mesaj cekti beni acil ara konuşmamız lazım diye; Aradım konuştuk bana bu yazdıgım olayları anlattı sonra ben kendısını MSN ye gelmesini istedim kendisi sorularımla şıkıştırdım ve her şeyi anlattırıp yazılı olaraktan MSN kayıtlarını hafızaya aldım. sonra kendisinede söyledim artık ben bitirmek istiyorum sana hayatında başarılar deyip kapattım aynı şekilde avukatıma söyledim ben barışmak istemiyorum diyerekten..

    Şimdi ben bu kızla sonuçta vizesi çıkması için nikah kıydım,kıyılan nikahta Avrupa ülkesince gecersiz sayıldı >Aramızda cinsel ilişki geçmedi çocuk yok ve kız dügüne yanaşmayıp kendi ailesi yanında kalmakta inat etti Nikah 2007 yılında kıyıldı 1 seneyi geçti kız gelin gelecegi eve ayak basmayıp ve karı koca olunmamıştır.. Üstelik beni aldattı bunu kanıtladım..
    >>Sorum şu ben bu evliligi biran önce iptal etmek için ne yapmak lazım??
    >> Avukatım var ama parasınıda ödedigim halde ilgilenmiyor gibi geliyor veya davayı uzatıp benden biraz daha para kazanma amacı içinde.

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    Feb 2009
    İletiler
    5
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: 17 yaşında Kız ile sadece vize için yapılan bır evlilik

    selam repola nickli kardesim, yazini okudum cok uzucu ve can sıkıcı bi durum gercekten, benim basimdada benzer bi durum var irtibata gecmemiz mümkünmü bilgilerinden benide faydalandirirsan cok sevinirim allah rizasi icin.. cok zor durumdayim bende eger numarani yazarsan arayabilirim seni daha rahat konusuruz sakincasi yoksa.. ALLAH RIZASI ICIN BU KONUDA BI NEBZEDE OLSA BILGILERINI PAYLASIRSAN COK MUTLU OLUCAM ='( hack3xtra@msn.com yada Legend_07@hotmail.co.uk burdan geri dönebilirsin bana.. ismim Can Demir.. simdiden allah razi olsun..

  5. #4
    Kayıt Tarihi
    Mar 2009
    İletiler
    84
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: 17 yaşında Kız ile sadece vize için yapılan bır evlilik

    Alıntı 3xTRa rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    selam repola nickli kardesim, yazini okudum cok uzucu ve can sıkıcı bi durum gercekten, benim basimdada benzer bi durum var irtibata gecmemiz mümkünmü bilgilerinden benide faydalandirirsan cok sevinirim allah rizasi icin.. cok zor durumdayim bende eger numarani yazarsan arayabilirim seni daha rahat konusuruz sakincasi yoksa.. ALLAH RIZASI ICIN BU KONUDA BI NEBZEDE OLSA BILGILERINI PAYLASIRSAN COK MUTLU OLUCAM ='( hack3xtra@msn.com yada Legend_07@hotmail.co.uk burdan geri dönebilirsin bana.. ismim Can Demir.. simdiden allah razi olsun..
    Geçmiş olsun Arkadaşım..

    Şuanki meslegim Elektronik ve Bilgisayar Teknisteni/Asistanı olup,ve Hukuk okuyup Hukuk bilgim olmasına rağmen bu dava beni çok zorladı.

    Ama mukabil davama vermiş olduğumuz cevap ve deliller gereğince Sayın hakimi karar vermekte zorlandıran yanlışımızı ben buldum.

    Pasaport sayfalarının kopilerini alırken sayfa karışıklığı yapılarak. Türkiyeye giriş yaptığım tarih ve vize/mühür damgasının (ayı ve günü doğru yılı yanlış) olduğundan mahkemeye verdiğimiz delil doğruyu ifade etmemesi açısından sayın hakimi karasız kılmıştır.

    Ben şimdi tekrar savunma yazıp yapılan yanlışı düzelterek, Vize için yapılmış olan Fiilen evlilık olmayan / Nikahın iptalini istedim.

    Sende yaşamış olduğun olayları açık ve seçik olarak yazarsan ben veya diğer hukukcu Arkadaşlar yardımcı olabilirler..

    Saygılarımla..

  6. #5
    Kayıt Tarihi
    Feb 2009
    İletiler
    5
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: 17 yaşında Kız ile sadece vize için yapılan bır evlilik

    cok sagol cok yardimci oldun tesekkurler kardesim

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

Benzer Konular :

  1. Vize tarihi sona ermiş yabancı ile evlilik
    Merhabalar sevgilimin vize tarihi geçeli 5 gün oldu ve evlenmek istiyoruz. Başvuru esnasında vize problemi yaşarmıyız.. Cevaplar için şimdiden...
    Yazan: zaroo Forum: Milletlerarası Özel Hukuk
    Yanıt: 2
    Son İleti: 21-07-2014, 16:00:39
  2. 15 Yaşında evlilik
    Bir senelik nişanlılık dönemi geçirdikten sonra eşim hamile kaldı zaten birbirimizi seviyorduk. Ailelerin ve eşimin rızasıyla dini nikah düğün yaptık...
    Yazan: UgrKky Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 8
    Son İleti: 22-04-2012, 17:08:05
  3. Yabancı uyruklu ile evlilik, vize sorunu
    Merhabalar öncelikle Gördüğüm kadarı ile sitenizdebir çok insan sorularına çözüm bulmuş gibi gözüküyor umarım bende buradan Sordugum sorunun Cevabı...
    Yazan: thesonof Forum: Vatandaşlık Hukuku
    Yanıt: 3
    Son İleti: 04-07-2010, 10:29:56
  4. Avusturya Vize Başvurusu Evlilik
    Yaklaşık 4 ay önce Avusturya konsolosluğuna vize başvurusunda bulundum.Gerekli bütün evrakları eksiksiz vermeme rağmen hala daha bir sonuç çıkmış...
    Yazan: lucifer61 Forum: Milletlerarası Özel Hukuk
    Yanıt: 2
    Son İleti: 01-10-2009, 22:40:18
  5. Vize evlilik, yaş küçültme
    Ben 12-78 doğumluyum fakat nişanlım 19 yaşında ingiliz vatandaşı orda doğup büyümüş ve buraya geldi alışamadı sevmedi şartların daha iyi olduğunu...
    Yazan: sevalsevall Forum: Kişiler Hukuku
    Yanıt: 9
    Son İleti: 20-07-2007, 18:06:56

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.