Memuriyet İşe Alım Mülakatı. |
hedonist |
Sayın Hukuki Net Site Yöneticileri;
24.09.2005 Tarihinde ARAS TEDAŞ (Erzurum Elektrik Dağıtım A.Ş.) Elektrik, Elektrik-Elektronik Mühendisi alımı için Ankara Genel Müdürlüğünde bir mülakat yapmıştır. Mülakat listesi İŞKUR tarafından oluşturulmuş olup toplam 6 kişi işe alınacağı için 12 kişi mülakat nihai listesine girmiştir. (Ama mülakata sadece 8 kişi katıldı.) Mülakat neticesinde ben 1. yedek olarak belirendim.
İşe başlamayan ve istifa eden personel olduğu takdirde yedek listeden eleman alımı yapılacaktı ve 11,12,2005 tarihinde beni aradılar ve 1. yedek olarak çalışmak isteyip istemediğimi sordular hemen işi kabul ettim bir dilekçe ile başvuruda bulunmamı istediler ben de öyle yaptın ertesi gün dilekçeyi yazı APS ile gönderdin iki gün sonra aynı kişi beni arayarak istifa etmek isteyen Şükrü AÇIKGÖZ isimli mühendisin istifa etmediğini ve işe tekrar döndüğünü söylediler doğal olarak hayallerim suya düştü.
Bu durumdan şüphelenmiştim İ.Ş.K.U.R.#8217;dan mülakata katılacak 12 kişinin listesini istedim geç de olsa gönderdiler. Amacım adı geçen mühendisin listede olup olmadığını kontrol etmekti. Listede adayların açık kimlikleri yazılı olduğu için Şükrü AÇIKGÖZ isimli şahsın Emekli Sandığına ait internet sitesinden kaydının olup olmadığını kontrol ettim ama ismini bulamadım. Adını bulamadığım gibi SSK#8217;nın internet sitesinden yaptığım sorguda Şükrü AÇIKGÖZ isimli mühendisin halen özel bir şirkette çalıştığını gördüm. Çünkü 12,2005 ayına ait sigorta primleri 30 tam gün olarak yatırılmıştı. Konu hakkında (Yanlış Kontrol Etmişim Düşüncesi İle) Emekli sandığı#8217;na bir yazı yazarak adı geçen şahsın memur olup olmadığını sordum. Sonuç olarak aynı kişi hem SSK#8217;lı hem be memur olarak çalışamaz diye düşünüyorum.
Şimdi merak ediyorum adı geçen mühendis işe başlamadı ise neden beni işe almadılar.
Yukarıda ki tespitlerimin doğru olması durumunda acaba TEDAŞ hakkında idari dava açmam ve bir şey elde etmem mümkün mü? Delil olarak mülakata sadece 8 kişi katıldığı için 6 kişinin de işe alındığını düşünürsek ve benimde 1, yedek olduğumu hesaba katarsan yedekler hariç diğerlerinin şu an fili olarak TEDAŞ#8217;ta çalışıyor gözükmesi gerekli. Eğer sadece birinin çalışmaması durumunda şu anada benim çalışıyor olmam gerekirdi. Davayı açabilirsen genel müdürlüğü mü, yoksa Erzurum#8217;u mu? Dava etmeliyim ve de davayı nerede açmalıyım Anakara#8217;da mı? Erzurum#8217;da mı?
BU DURUMDA HAKSIZLIĞA UĞRAMIŞ OLDUĞUMU DÜŞÜNÜYORUM BEN BU VERİLER IŞIĞINDA NE YAPMALIYIM BANA BİR YOL ÇİZERSENİZ ÇOK SEVİNİRİM. STATÜME GÖRE KOMİK BİR ÜCRETE ÇALIŞTIĞIM İÇİN BÜTÇEM BİRAZ KISITLI DAVA AÇARSAM BİR AVUKATIM OLMALI MI? BU İŞ AVUKATSIZDA OLABİLİR Mİ?
|
hedonist |
Smrah Bey 60 gün demişsiniz ama ben bu bilgilere geç ulaştım 60 günü neye göre hesaplıyorsunuz bel ki bu bir hukuki prosedürdür ama ortada yapılan huhukdışı bir uygulama var bu durumun 60 gün süre zarfının dışında bir durum olmasını temenni ederim böyle birşey olabilir mi acaba. birde nerden bilebilirim ben birinin istifa ederek, yedek olarak işe alınmam gereketiğini bu bilgiye ancak ve ancak kurum çalışanlarının benimle irtibata egeçmesi neticesinde ulaşabilirim. istifa eden kişinin nezaman istifa ettiğini ancak kurum bilir bunu bana bildirmez iseler. birşey öğrenemem ki. bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz. acaba. ilginizden dolayı teşekkür ederim.
|
omercelikkol |
öncelikle durumunuzu aynen aşağıdaki anlattığınz gibi anlatan bir dilekçe yazın ve genel müdürlüğe başvurun. Ondan sonra idari yargıya başvurun derim. Ama zaman geçrimeyin. Ankara idare mahkemesinde dava açmanız gerekir. Erzurumdan da gönderebilirsiniz. |
Emrah Yavuzcan |
İşlemi gerçekleştiren Ankara Genel Md. ise Ankara İdare Mahkemesi'nde dava açmanız gerekmektedir. Bu davayı 60 gün içinde açmanız gerekir. 60 gün, size yapılan yazılı bildirimle başlar. Vekilinizin olması çok şeyi değiştirebilir, avukatınızın olmasında yarar vardır. |