Hukuki.NET


17/10/2025  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
İlamsız Takip Reddi.
senerd İkametgahınızın bulunduğu ilde,başka bir ilde ikametgahı olan borçlu için ilamsız takip gönderiyorsunuz. Borçlu zamanı içersinde borcu kabul etmediğini ve yetkili mahkemenin kendi ikametgahının bulunduğu bölgedeki mahkeme olduğunu beyan ediyor.Mal beyanında bulunmuyor. 1-Bulunduğu ikametgahdaki mahkemede tekrar işlem yapılılırmı? 2-Mal beyanında bulunması gerekirmiydi? Cevaplar için teşekkürler.
Admin - Borçlunun itirazı ilamsız takip durur. Artık siz itirazın kaldırılması veya iptali için dava açıp, alacaklı olduğunuzu iddia ve ispat ederek itirazı kaldırmalısınız. Yetki itirazını kabul ediyor iseniz, dosyanın yetkili icra md.ne gönderilmesi istemeli ve oradan tekrar ödeme emri tebliğ etmelisiniz. İtiraz olduğu takdirde borçlunun mal beyanında bulunma zorunluluğu yoktur. Ancak itirazın kaldırılmasına karar verildiği tarihten itibaren 3 gün içinde mal beyanında bulunması gerekir.
Hukuk Forumlarından Seçmeler



Diğer Bölümlerimiz +
Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
Bugünün tarihi: 17/10/2025 00:04:07