bodrum_bodrum |
Merhaba,
Evimin bulunduğu 30 evlik sitenin içinde, 1997-2005 yılları arasında 26 adet ev, evlerin çok küçük olması nedeniyle ek bina yaparak (kaçak) büyüttü. Bunca zaman içinde bu kaçak yapılara herhangi bir cezai işlem yapılmamasından cesaret alarak ben de evimi büyüttüm.
Aynı şekilde (kaçak) olarak evini büyütmüş olan bir komşum, beni önce belediyeye, ardından da kaymakamlığa şikayet etti. Gerekçe olarak da, benim evimin daha gösterişli olması sebebiyle onun evinin değerini düşürdüğünü gösterdi. Ayrıca 2004'ten önce yapılan kaçak binaların affa uğradığını, kendi evinin yıkılmayacağını söyledi.
Belediye hem benim evimi, hem de onunkini kaçak olduğu gerekçesi ile mühürledi, kaymakamlık dilekçeyi savcılığa sevketti. ??
Acaba 2004'ten önce yapılan kaçak yapılara hakikaten af geldi mi? Ben evimi eski hale getirerek (yıkarak) sitedeki 26 evi mahkemeye vererek yıktırabilir miyim? Ya da kendisi de kaçak olan evin sahibi, diğer kaçak evi şikayetinde ne kadar haklıdır?
Bu konuda acil yardımlarınızı bekler, saygılarımı sunarım. |