Hukuki.NET


03/05/2025  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
Vekalet-Alım Satım
msari 2004 yılı ağustos ayında üzerime kayıtlı otomobilin noterde vekaletini '3 ay içerisinde Mehmete satışı yapılmak üzere' Ahmete verdim. Ve (vekalette görünmüyor) otomobilin ücretini Mehmetten aldım. Fakat bir süre önce satışın yapılmadığını ve dolayısıyla devrin de gerçekleşmediğini öğrendim. Bütün uğraşlarıma rağmen Mehmet satışı almaktan kaçıyor. Sorum şu: Aracın vergi, sigorta, karışacağı herhangi bir olayda mali ve hukuki sorumluluk bana ait olur mu? Noterden süresi dolmuş olan vekalet için azil yaptırabilir miyim? Ayrıca bu konuda verilmiş emsal karar olup olmadığını öğrenebilir miyim?
ekici Noterden verilen vekaletnamelerde süre yazıldıysa geçerlilik süresi o kadardır.Sizde bu zamana kadar arabanın Mehmet tarafından alınmadığını söylüyorsunuz. Bu durum karşısında Mehmet adlı şahsın arabayı alabilmesi için ya direk sizden satış alması yada birine satış i,çn vekalet vermeniz gerekmektedir. Belli bir sürede üstüne satışı almayan kimseye ceza yazılmaktadır. Sizin bir an önce bu şahsa satışı yapmanız yararınıza olacaktır.Çünkü vergi borçları adınıza çıkacak ayriyeten Mehmet adlı sahıs kaza yaptığı zaman sizin ispatlamanız gerekecek yani dertsiz başınızı derde sokacaktır.İlgili şahsa hukuki tazyik yapmak suretiyle bir an önce üstüne almasını teminde kendi açınızdan yarar bulunmaktadır.
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • Clicking Here TLO lookup 
  • 02.05.2025 08:42
  • 2. küçük dairemde kira artış anlaşmazlığı 
  • 29.04.2025 15:42
  • Sözleşmede anarak whatsapp yazışmalarının yasal bildirim kanalı ilan edilmesi. 
  • 29.04.2025 00:17
  • Sözleşmedeki "görüş alınarak" ifadesi, görüşü alınan tarafa eylemi engelleme hakkı verir mi? 
  • 29.04.2025 00:03
  • [Babalık davaları] Evlat edinilen çocukların eski baba adı değişimi hk. 
  • 27.04.2025 11:06


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 03/05/2025 09:12:00