Hukuki.NET


21/08/2025  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
İş Mahkemesi
to me İş Mahkemesinde görülmeye başlayan bir davanın sonuçlanması belirli bir süreyi geçince zaman aşımı olabilirmi? Karar aşamasına gelindiğinde taraflardan birisi ek süre isteyebilirmi ? Ek süre istemenin amacı ne olabilir? Şimdiden teşekkürler.
Av.Fırat Bayındır İş davası veya herhangi bir hukuk davası açıldıktan sonra ne kadar süre geçerse geçsin -eğer kasdettiğiniz davanın uzaması ise- zamanaşımı işlemez.Ancak açılmış bulunan bu dava talep edilip de bakiye alacak için dava hakkının saklı tutulması durumunda alacağın niteliğine göre bakiye alacak zamanaşımına uğrar. Örneğin ücret alacağınızın bir kısmını dava etmiş iseniz ve bakiye ücret alacağınızı, alacağınızın doğduğu tarihten itibaren 5 yıl içinde dava veya icra yoluyla talep etmez iseniz, bu bakiye alacağınız zaman aşımına uğrayacaktır. Karar aşamasına gelindiğinde taraflar dava ile ilgili son diyeceklerini bildirmek üzere süre isteyebilirler. Ayrıca eğer iş davanızda, talep ettiğiniz alacak miktarından daha fazla bir alacağınızın olduğu anlaşılmış ise, davacı vekili ek dava açmak veya talebini ıslah ederek tüm alacak hakkında bir karar verilmesini sağlamak amacıyla da süre isteyebilir.
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • [Tanıma - Tenfiz] Hedefefer5655676 
  • 20.08.2025 18:26
  • Anneye bakamamak 
  • 18.08.2025 21:37
  • Terör Örgütü Propagandası Suçu (TMK 7/2) ve Katalog Suç Niteliği : DMK 48 - A/5 VE CMK 100/3 değerlendirmesi 
  • 14.08.2025 15:01
  • Demirbaş + Ortak gider.. Hepsi aidatla karşılanıyor.. 
  • 05.08.2025 01:36
  • Tapu babamın adına, kira sözleşmesi benim adıma. Kiracı tahliye hk.? 
  • 01.08.2025 20:09


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 21/08/2025 01:17:48