6 senedir bosanamiyorum |
ccemal |
6 sene once esim cocugumuzu da alip evi terk edip gitti. Ilk bir sene farkli sehirlerde olmamiza ragmen ben annenin ve cocugumun yanina her gidisimde bana cocugumu gostermedi. Kadin evi terk edip gitmesine ragmen bosanmak istemiyor ve 4 sene once bosanma davasi actim. Karsi tarafin bosanmak istememesi gerekcesiyle dava uc sene sonra red edildi ve yargitaya gitti. Ama bosanma red edildigi halde calisan ve durumu iyi olan anneye ve cocuga nafaka oduyorum. Bu sene tekrar dava actim ve yeni hakim bir senedir hicbir sikayet ve tartisma olmadigi icin davayi yine red etti. 6 senedir ayri yasadigimiz halde ve bana cocugumu her seferinde gostermedigi halde (simdiye kadar bayram tatillerinde benim yanima gelmesi karari oldugu halde hicbirinde gelmedi)bu dava sadece kadin istemedigi icin nasil bu kadar uzayabilir. Ben ne yapmaliyim. Cok tesekkur ederim simdiden. |
5Eylul |
Hayretle okudum.
Karsi taraf bosanmak istemiyor diye 3 sene sonrasinda bile dava red ediliyorsa, kaygi verici. Üstelik bundan önce dava acilmis, 3 senedir de bir arada yasamadiginizi anliyorum, bunun sikayeti tepkisi mi kalmis.
Bilmiyorum hukuki acidan ne kadar elle tutulur bir yani var ama, yazinanlara göre bana hic mantikli gelmiyor. Bunun bir izahi olmali.
Henüz bosanamayanlar icin cidden kaygi verici bir durum.
Allah yardimcin olsun Cemal kardesim.
|
halilari |
İyi günler!Eşinizin evi terk etmesi Türk Medeni Kanununun 164.maddesi uyarınca evi terk kabul edilir.Bu da mutlak bir boşanma sebebidir.Eşin evi terki 6 aydan uzun sürmesi halinde diğer eşe boşanma davası açma hakkı doğar.Bu hakkınızı kullanırsanız hakim terkeden eşinize en çok 2 ay içinde ortak konutunuza dönmesini ihtar eder.Eş dönmezse hakim boşanma kararına hükmeder.
Mahkemece alınan ara karar gereğini yerine getirmeyerek çocuğu göstermeyen eşe İcra İflas Kanununun 25/a maddesi gereğince çocukla şahsi münasebet tesisinin cebren yaptırılması cihetine gidilir.Buna engel olan kişiye yine İcra İFlas Kanununun 341.maddesi gereğince 6 ay hapis cezası verilir.Bu hapis cezası disiplin hapsidir ve tecil edilemez para cezasına çevrilemez.İlamın ya da ara kararın yerine getirilmesine kadar devam eder. |