Hukuki.NET


30/01/2026  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
Eksik ödenen ssk primleri!
perry2001 Merhabalar, 4 yıl önce iş akdi ile bir şirkette işe başladım. Kontratımda net aylık ücretim, ikramiyelerim ve şirketten genel satışlardan almam gereken komisyon alacaklarım gösterildiği halde asgari ücretten çalışıyor gösterilmekteyim. Ve son dönemlerde maaşım düzensiz ödenmekle birlikte şuanda maaşım yaklaşık 1 ay gecikmiş bulunmaktadır. Şirketten ayrılmak istiyorum. Ayrılırken, çalıştığım şirket geçmişe ait eksik prim ödemelerini ödemekle yükümlümüdür ve tazminat alma hakkım bulunuyor mu? Yargı yolluyla hakkımı almak mümkün müdür? Yoksa kendi rızamla ayrıldığımdan dolayı tüm haklarımdan feragat mı etmiş sayılıyorum? Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Saygılarımla.
Av.Abbas Bilgili Sigortaya bildirilen ücretin düşük gösterildiği ve bunun sonucunda primlerin eksik yatırıldığını gerekçe göstererek, İş Yasası'nın 24/II maddesi gereğince iş akdinizi sona erdirip kıdemtazminatı isteyebilirsiniz. (bu durumda ihbar tazminatı olmaz). Ancak, bu yolu denemeden önce, iddialarınızı kanıtlama konusunda (özellikle belge ile kanıtlama konusunda) kendinize güveniyor musunuz? Kanıtlama gücünüz yoksa denemenizde yara yoktur. Selamlar.
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • [Ceza davaları] Akollü Araç Kullanmak Hk. 
  • 29.01.2026 09:12
  • [Mirasçılık] Hayatta olmayan dedenin mirasi 
  • 29.01.2026 08:19
  • Fazla çalışmada kıdem tazminatı alabilirmiyim 
  • 27.01.2026 20:29
  • [Ticaret kanunu] Yurt dışı chargeback gerekçesiyle POS feshi, BKM bildirimi ve şahsi hesaba bloke – banka kusuru var mı? Sonu Nasıl Biter 
  • 23.01.2026 23:47
  • Vasilik kararı olan babam benden ev satın alabilirmi 
  • 23.01.2026 07:07


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 30/01/2026 18:43:10