Hukuki.NET


03/05/2025  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
KIDEM VE İHBAR TAZMİNATI
yuceltaskin merhaba 18/06/2005 tarihi itibariyle daha önce de iki sezon çalışmış olduğum hotele giriş yaptım ! Otel politikasına göre sezon sonunda kimsenin işsiz kalmaması için kışın çalışacak personeli dönüşümlü belirli priyotlarla çalıştrımak istrdiklerini otel yönetimi tarafından müdürümüz vasıtasıyla bizlere iletildi. şu an ki pozisyonum (A) garson . Dönüşüme giderken bizlerden istifa dilekçesi vermemizi bunun hiçbir şekilde Kıdam ve İhbar tazminatlarını etkilemeyeceği İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ VE MÜFÜRÜM TARAFINDAN tarafıma ve diğer çalışanlara SÖZLÜ olarak söylendi . bildiğim kadarıyla istifa dilekçesi tüm sosyal haklarımızı kısıtlıyor ! ve aralık 24 itibariyle aynı işletmede çalışmaya devam edeceğim ... yanlız ayrılırken dilekçe konusu üzerine müdürümle çok tartıştık ben kıdem ve ihbar haklarımı kaybedeceğim için istifa yazmak istemedim ...ancak imzalamak durumunda kaldım !bu konu hakkında beni aydınlatırsanız sevinirim... son olarak bize söylenen şey istifa yazmamızın nedenini bir sonraki seneye çok kişinin ücretli izne gideceğinden böyle bir uygulamaya gittiği açıklandı !!!ne yapmam gerekiyor ...gerçekten kıdem ve ihbarımı kaybedermiyim ??? TEŞEKKÜRLER[?]
yyln Aynı işverene ait işyerinde tekrar işe alınırsanız, kıdem ve ihbar tazminatı yönünden kaybınız olmaz. Ancak, tekrar işe alınmamanız halinde kıdem ve ihbar tazminatı alamayabilirsiniz.
Av.Abbas Bilgili Aynı işverendeki aralıklı çalışmalar birleştirilerek kıdem tazminatı hesabı yapılması gerekir. Ancak, bu birleştirmenin olabilmesi için önceki fesihlerin (sona ermelerin) de kıdem tazminatına hak kazandıracak şekilde yapılmış olması gerekir. Sizin önceki feshiniz istifa ile olmuş, Biliyorsunuz istifa halinde kıdem tazminatı ödenmez. Bu nedenle önceki sürenizin birleştirlmesi zor görünüyor. Önceki istifanın gerçek anlamda bir istifa olmadığını, baskı veya aldatma sonucu imzalandığınız kanıtlamanız gerekir diye düşünüyorum. Selamlar.
yyln Sn: Abbas Bilgili, Kamu kuruluşunda çalışan işçiler için, belirtiğiniz gibi,
quote:
bu birleştirmenin olabilmesi için önceki fesihlerin (sona ermelerin) de kıdem tazminatına hak kazandıracak şekilde yapılmış olması gerekir.
Fakat, aynı durum, özel işyerlerinde çalışan işçiler için de söz konusu olabilir mi?
Av.Abbas Bilgili Sayın yyln; Belirttiğiniz konuda özel ya da kamu işyeri ayrımı yoktur. Birleştirmenin olabilmesi için önceki feshin kıdem tazminatına hak kazanacak şekilde olması gerektiği yönünde çok sayıda yargıtay kararı var. Çok eskiden, Yargıtay'ın görüşü biraz farklı ve de işçi lehine idi. Şöyle ki, "kusurundan dolayı (örneğin hırsızlıktan dolayı) işine tazminatsız son verilen işçiyi işveren yeniden işe almış ise işverenin bu davranışı işçiyi affetmek anlamına gelir ve bu nedenle de iki süre birleştirilir" deniyordu. Fakat artık Yargıtay bu görüşünü değiştirmiş durumdadır ve eski işçiyi yeniden işe almış olsa da önceki süre kıdem tazminatına hak kazanmayan bir nedenle son bulmuşsa, sadece sonraki sürreyi dikkate almaktadır. Selam ve saygılar.
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • [Velayet hakkı] Wmic Windows Activation Key and windows 7 ultimate activation tool 
  • 03.05.2025 09:36
  • Clicking Here TLO lookup 
  • 02.05.2025 08:42
  • 2. küçük dairemde kira artış anlaşmazlığı 
  • 29.04.2025 15:42
  • Sözleşmede anarak whatsapp yazışmalarının yasal bildirim kanalı ilan edilmesi. 
  • 29.04.2025 00:17
  • Sözleşmedeki "görüş alınarak" ifadesi, görüşü alınan tarafa eylemi engelleme hakkı verir mi? 
  • 29.04.2025 00:03


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 03/05/2025 18:35:08