Hukuki.NET


31/01/2026  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
YENİDEN İŞE BAŞLAMA
muhrip Eşim 3 yıl 7 ay çalıştığı iş yerinden 16/10/2005 tarihinde evlilik nedeniyle ayrıldı (nikah 17/09/2005).Bu sebepten dolayı tazminatını da aldı.Eski iş yerinde hafta sonlarıda dahil olmak üzere 6 gün çalışıp hafta içi 1 gün izinli olacak şekilde çalışıyordu.Ben bir bankada çalıştığım için çalışma saatlerimiz ve boş zamanlarımız uymuyordu.Bundan dolayı evlendikten 1 ay sonra istifa etti ve şu an boşta.Fakat bir bankada işe başlama durumu var.Sorum şu:İş kanununda evlilik nedeniyle işten ayrılan bir bayanın tekrar çalışmasını engelleyen bir madde yok ama eski iş yeri tazminatın iadesi için yine de dava açabilir.Eski iş yerinde sabah 10 akşam 22 arası en az 2 gün çalışıp diğer günler ve hafta sonları hatta resmi tatillerde bile çalışırken şimdi bir banka gibi sadece normal mesai saatlerinde çalışılan bir yerde işe başlarsa bu bizim lehimize bir durum olmaz mı eğer eski iş yeri dava bile açsa.Sonuçta çok daha iyi şartlarda bir işe geçmesi durumunda kötü niyet olmayacağı konusunda da forum da yorumlar var.Yine de içimizin rahat etmesi açısından bilgi rica ediyorum avukat üyelerden.Saygılarımla.
Av.Abbas Bilgili Bu konu bu forumda daha önce işlendi ve gerekli cevaplar verildi. Evlilik nedeniyle işten ayrılıp kıdem tazminatı alan bayan işçinin yeniden işe girmesine hiç bir yasal engel yoktur. İçiniz rahat etsin ve iş varsa çalışmaya başlasın. Eski işverenin eşinizden tazminatın iadesini istemesinin bir dayanağı olmadığı gibi istese de bir sonuca ulaşamaz. Selamlar.
muhrip Teşekkürler Sn.Bilgili.
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • [Ceza davaları] Akollü Araç Kullanmak Hk. 
  • 29.01.2026 09:12
  • [Mirasçılık] Hayatta olmayan dedenin mirasi 
  • 29.01.2026 08:19
  • Fazla çalışmada kıdem tazminatı alabilirmiyim 
  • 27.01.2026 20:29
  • [Ticaret kanunu] Yurt dışı chargeback gerekçesiyle POS feshi, BKM bildirimi ve şahsi hesaba bloke – banka kusuru var mı? Sonu Nasıl Biter 
  • 23.01.2026 23:47
  • Vasilik kararı olan babam benden ev satın alabilirmi 
  • 23.01.2026 07:07


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 31/01/2026 01:00:31