Hukuki.NET


03/05/2025  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
ATAMA YÖNETMELİGİ
morgüller 09.10.2003 tarih ve 25254 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan İçişleri Bakanlığı Memurlarının Nitelikleri, Atanmaları ve Görevde Yükselme Usul ve Esaslarına Dair Yönetmeliğin 26 #8216;ncı maddesinde; #8216;#8217; Sivil savunma arama ve kurtarma birlik müdürleri ve personeli ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarındaki sivil savunma uzmanlarının yer değiştirme suretiyle atanmalarına dair hususlar bu yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altı ay içinde Personel Genel Müdürlüğünün görüşü alınarak, Sivil Savunma Genel Müdürlüğünce hazırlanacak yönergeyle düzenlenir.#8217;#8217;Hükmü yer almaktadır. Ancak İlgi yönetmeliğin yayımlandığı tarihten itibaren bu güne kadar 2 yıllık bir süre geçmesine rağmen, hala İlgi Yönetmeliğin 26 #8216;ncı maddesinde sözü edilen bir yönerge Sivil Savunma Genel Müdürlüğünce çıkarılmamıştır. Söz konusu çıkartılmatan atama yönetmeligi hakkında idari dava açılabilir mi?idari davada gerekçemiz ne olur?
Av.Fırat Bayındır Yasaların uygulanma biçimi kimi zaman kanunda belirtilen kanun maddelerine göre yönetmelikere bırakılabilir. Anvak yönetmeliğin kanunda belirtilen zamanda çıkarılmaması yasanın uygulanmasına engel değildir. Keza Yönergeler de ilgili idarelerin belirli konularda yasa ve yönetmeliklerin uygulanmasını kolaylaştıracak açıklayıcı iç talimatlar olduğundan yasa ve yönetmeliklerin uygulanması için de bahsettiğiniz yönergeyi beklemeye gerek yoktur. Eğer İdare, sizinle ilgili olarak sizin mali ve özlük haklarınıza aykırı bir işlem tesis etmiş ise elbetteki idari yargıda hakkınızı her zaman arayabilirsiniz. Açacağınız davadaki gerekçeniz kanuna aykırı olarak değerlendirdiğiniz idari işlem konusu olacaktır.
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • Clicking Here TLO lookup 
  • 02.05.2025 08:42
  • 2. küçük dairemde kira artış anlaşmazlığı 
  • 29.04.2025 15:42
  • Sözleşmede anarak whatsapp yazışmalarının yasal bildirim kanalı ilan edilmesi. 
  • 29.04.2025 00:17
  • Sözleşmedeki "görüş alınarak" ifadesi, görüşü alınan tarafa eylemi engelleme hakkı verir mi? 
  • 29.04.2025 00:03
  • [Babalık davaları] Evlat edinilen çocukların eski baba adı değişimi hk. 
  • 27.04.2025 11:06


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 03/05/2025 07:09:38