Hukuki.NET


30/01/2026  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
Ölen kişinin malvarlığı nasıl araştırılır ?
florence Merhaba, Babamın 1 yıl önce vefat ettiğinde bankada çok az bir parası vardı. Ancak, birçok kişiden aldığım duyumlara göre babamın çok parası varmış. Eskiden de durumu çok iyiydi zaten. Ama kendisinde sürekli öldürülme korkusu vardı. Bu nedenle bizlerden saklamış olabilir. Babamın sağlığında "çok parası" olduğunu söyleyen kişilerden biri bir polisti, ama ben inanmamıştım. Şimdi birkaç kişi daha bunu söylüyor. Tapuya gidip bilgisayardan baktırtmıştım, "üzerine kayıtlı birşey yok" dediler. Tüm Türkiye çapında bakmışlar... Ayrıca şimdi veraset ilamımla tüm bankalara iadeli taahhütlü yazı gönderdim. Bir kişi de off-shore'da hesabı olduğunu söylüyor, ama tabii elimde kağıt yok bununla ilgili, gerçi ödenmiyor ama en azından var olup olmadığını öğrenemez miyim ? Ayrıca, gizli hesap (yurtiçi-yurtdışı) diye birşey var mı ? Ya da yurtdışında hesap nasıl araştırılır ? Teşekkür ederim.
vahitelderin Mirasçı olduğunuz ispatladığınız sürece, yurt işi veya yurt dışında mal varlığının bulunduğunu tahmin ettiğiniz neresi olursa olsun, yapacağınız yazışmalarla bilgi alabilirsiniz. Böylece Bankaların da size bilgi vermesi mümkündür. Ayrıca ölen bir kişinin hesabından mirasçıların dışındaki kişilerin para çekmesi mümkün değildir. Siz veraset ilamını ibraz etmekle hesap sahibinin öldüğünü bildirmiş oluyorsunuz. Böylece hesabın bulunduğu Banka da sizinle temas kurmak isteyecektir. Ancak hangi bankada ve hangi şubede hesabının bulunduğunu bilmediğinize göre böyle bir araştırma size oldukça yüklü bir posta giderine yol açacaktır.
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • [Ceza davaları] Akollü Araç Kullanmak Hk. 
  • 29.01.2026 09:12
  • [Mirasçılık] Hayatta olmayan dedenin mirasi 
  • 29.01.2026 08:19
  • Fazla çalışmada kıdem tazminatı alabilirmiyim 
  • 27.01.2026 20:29
  • [Ticaret kanunu] Yurt dışı chargeback gerekçesiyle POS feshi, BKM bildirimi ve şahsi hesaba bloke – banka kusuru var mı? Sonu Nasıl Biter 
  • 23.01.2026 23:47
  • Vasilik kararı olan babam benden ev satın alabilirmi 
  • 23.01.2026 07:07


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 30/01/2026 18:45:25