Hukuki.NET


03/05/2025  Eski forum arşivi bölümü

Hukuksal Tartışmalar




 


Forum:
FRANSA'YA YAPTIRIM UYGULANMALIDIR
izmirli Demokrasinin beşiği, göbeği Fransa'da 15 gündür süren olaylar Fransa' nın azınlıklara, göçmenlere ve mültecilere karşı ne kadar büyük bir AYIRIMCILIK içinde olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. İsyankar olarak değerlendirilen insanların Fransa' da nasıl zor koşullar altında yaşadıkları, polis baskısı, sağlık ve eğitim haklarından yoksun bırakıldıkları, Yüce ve Asil Fransız halkının ise bu insanlara nasıl 5. sınıf insan muamelesi yaptığı bütün açıklığıyla anlaşılmıştır. FRANSA'DAKİ OLAYLARA DERHAL BİRLEŞMİŞ MİLLETLER EL KOYMALI FRANSA DEVLETİ KINANMALIDIR!!!!?? TÜRKİYE'DEN İNSAN HAKLARI GÖZLEMCİLERİ FRANSA' YA GÖNDERİLMELİ, BU GÖZLEMCİLERİN CAN GÜVENLİKLERİNİN FRANSIZ HÜKUMETİ TARAFINDAN SAĞLANAMAYACAĞI AÇIK OLDUĞUNDAN 1 TABUR ÖZEL TİM MENSUBU BU HEYETE EŞLİK ETMELİDİR....!!!??? FRANSA, BU AYRIMCILIĞA SON VERİNCEYE KADAR AB ÜYELİĞİ ASKIYA ALINMALIDIR!!!!! FRANSA, GÖÇMEN,MÜLTECİ VE VATANDAŞI OLAN AFRİKALI VE MÜSLÜMANLARA AYRIMCILIK YAPMAYACAĞI HUSUSUNDA DÜNYAYA GÜVENCE VERMELİ, BU HUSUSDA YASAL DÜZENLEMELERİ EN KISA ZAMANDA MECLİSLERİNDEN GEÇİRMELİDİR.???!!! FRANSA, BU İNSAN HAKLARI GÖREVLERİNİ YERİNE GETİRİNCEYE KADAR EKONOMİK AMBARGO UYGULANMALIDIR!!!!! FRANSA HÜKUMETİ KABİNESİNDEKİ BAKANLARDAN HER GÜN BİRİSİ EYFEL KULESİ ÖNÜNDE TEK AYAK ÜSTÜNDE 2 SAAT DURMALIDIR!!!!
Av.Ragıp Atay Sayın İzmirli, Uluslararsı politikanın kendine göre kuralları vardır. Öncelikle devletin bir dış politikası olmalı ve her hükümet bunu uygulamalıdır. Ama ne yazık ki, bizde rüzgarın yönüne göre politika belirlendiği için, tutarlıbir dış politika uygulanamamaktadır. Son örneği AİHM kararrıdır. Hem AB ye grirmek için çaba sarfedilmekte, buna bağlı olarak hukuki düzenlemeler yapılmakta. Ama arkasından, AİHM kararı için siyasi karardır bizi bağlamaz diyebilmekteler. Teröre karşı olduğunu söylemekte, Ama Fransa'daki olaylar hakkında türbanı yasakladıkları için bunlar oldu demekteler. Dış politikada, karşılılık ilkesi esastır. Eğer Fransız heyeti gelip ülkemizde inceleme yapabiliyorsa, bizden bir heyetin de Fransa'ya gitmesi şart olmaktadır. Ama bunu dile dahi getiremediler. En azından, karşılık ilkesinin peşinde olduğumuzun gösterilmesi için bir heyetin gitmesi, zorunlu idi.
Hukuk Forumlarından Seçmeler
  • Clicking Here TLO lookup 
  • 02.05.2025 08:42
  • 2. küçük dairemde kira artış anlaşmazlığı 
  • 29.04.2025 15:42
  • Sözleşmede anarak whatsapp yazışmalarının yasal bildirim kanalı ilan edilmesi. 
  • 29.04.2025 00:17
  • Sözleşmedeki "görüş alınarak" ifadesi, görüşü alınan tarafa eylemi engelleme hakkı verir mi? 
  • 29.04.2025 00:03
  • [Babalık davaları] Evlat edinilen çocukların eski baba adı değişimi hk. 
  • 27.04.2025 11:06


    Yeni Mevzuat

  • KDV Filo Kiralama Şirketleri (Fleetcorp) Borçlarını Devir ALan Varlık Yönetim Şirketleri 

  • Filo Kiralama Şirketlerinin Borçlarının Varlık Yönetim Şirketlerine Devri Halinde KDV 

  • Trafik kazasında kusuru olmayan alkollü sürücüye kasko hasarı ödenir 

  • Keşide tarihinin tahrif edildiği ve ibraz sürelerinin geçtiği çekler Borçlu olunmadığının Tespiti 

  • İkinci Nesil İnternet Sitelerinin Hukuki Statüsü 




  • Diğer Bölümlerimiz +
    Tüm Hukuki NET forumları + Hukuki Portal + Hukuk Haberleri + Sözleşme ve dilekçe örnekleri + Mevzuat ve bilimsel incelemeler + Hukukçu Blogları + Avukat ilanları + Videolar + Linkler + Ansiklopedi ve Sözlük + Arşiv +
    Bugünün tarihi: 03/05/2025 09:15:21