Babamda torununu görebilir mi?? |
AdilTurk |
2002 yılında boşanmak için mahkemeye başvurdum hala dava devam ediyor. Ben oğlumda uzaktayım iki hafta bir görüşme olmasına rağmen bana göstermiyorlar ve bende bana yavrumu göstermeyen eşim için dava açtım ve 2 ay hapis cezasıyla cezalandırıldı. Sonuç temyizde. Benim sormak istediğim ise babam ile oğlum aynı şehirdeler, babam dede olarak görüşme talebinde bulunabilirmi, bulunabilirse nereye başvurması gerekiyor. Görüşme kararı çıkarsa göstermezlerse mahkemeye şikayet için başvurabilirmi? |
Av.Dilek Kuzulu Yüksel |
Evet babanızın da torununu görmeye hakkı var. Bunun için, Aile Mahkemesinde Şahsi İlişki Tesisi davası açması gerekir. Hakim gerekli araştırmayı yaptıktan sonra çocuğun menfaatlerini gözeterek, sizin kadar sık olmasa da babanızın torununu görmesine karar verecektir. Toplumumuzda, çocukların dede ve nineleriyle görüşmeleri çocuğun gelişimine etkili olduğundan Yargıtay'ın görüşü bu yönderir.
Saygılar...
|
efem |
selam kardeş allah yardımcın olsun aynı dertden bende muzdaripim bendaha dogdugundan beri görmedim inşallah görürüsün şansın bol olsun |
AdilTurk |
Cevabınız ve ilginiz için teşekkür ederim.
quote:Evet babanızın da torununu görmeye hakkı var. Bunun için, Aile Mahkemesinde Şahsi İlişki Tesisi davası açması gerekir. Hakim gerekli araştırmayı yaptıktan sonra çocuğun menfaatlerini gözeterek, sizin kadar sık olmasa da babanızın torununu görmesine karar verecektir. Toplumumuzda, çocukların dede ve nineleriyle görüşmeleri çocuğun gelişimine etkili olduğundan Yargıtay'ın görüşü bu yönderir.
Saygılar...
Ekleyen: Av.Dilek Kuzulu Yüksel - 02/11/2005 : 10:54:55
|
|
AdilTurk |
merhaba. cidden zor, dayanmak, sabretmek, hukukun karar vermesini beklemek zor. Onsuz geçen anları saymak, hep polyanacılık oynamak zor. Allah sanada sabır versin.
quote:selam kardeş allah yardımcın olsun aynı dertden bende muzdaripim bendaha dogdugundan beri görmedim inşallah görürüsün şansın bol olsun
Ekleyen: efem - 03/11/2005 : 22:18:09
|
|