Boşanma işlemi ve mal paylaşımı. |
oozkan_kucuk |
1999 yılından beri evliyiz. Eşim artık anlaşamadığımızı ve ayrılmak istediğini söylüyor. Anlaşmalı olarak boşanmak istiyor. 2001 yılında aldığımız kendi üzerime olan bir kooperatif evi var. Bu na ait ödemeler geçen sene son buldu. Ayrılma sırasında bu ev ortak paylaşıma mı girer yok sa kimin üzerindeyse onda mı alır? teşekkürler. |
gerunsal |
sayın oozkan_kucuk;
eğer eşinizle gerek evliliğiniz esnasında gerekse de medeni yasanın yürülüğe girmesinden sonra bir yıl için de herhangi bir mal rejimi sözleşmesi yapmamaış iseniz, 2002 yılına kadar edindiğiniz mallara eski kanunda öngörülen mal ayrılığı rejimi daha sonraki edindiğiniz mallara ise edinilmiş mallara katılma rejiminin y,tafsiyeye ilişkin kuralları uygulanacaktır.
ödemeleriniz 2004 yılı içinde bittiği ve bu tarihte sözkonusu gayrimenkulü adınıza kaydettirdiğinizi varsayarak evin ortak paylaşım içinde değerlendirilmesi gerekmektedir.
ancak anlaşmalı boşanmalarda yapacağınız boşanma protokolünde bu durum üzerinde ayrıca anlaşabilirsiniz |