BAĞKUR TESCİL TARİHİ |
agric |
herkese merhaba siteye yeni kaydoldum.Forumlarda arama yaptım fakat sorunumla ilgili bir mesaj bulamadım eger varsa kusura bakmayın . sorun su; ben 2004 ocak ayında bir sahıs sirketi kurdum ve 2002 yılından beri işime devam ediyorum fakat bağkura gidim sigortalılık sürecini başlatmadım bu arada ssk aktif görünüyor fakat işten ayrıldığım için oradada prim ödemesi yapılmadı. Şimdi bu durumda;
1) Ben bağkura gidince 2004 yılından itibaren geçen süredeki primleri ödemek zorundamıyım?
2)Eger ödemem gerekiyorsa yeni çıkan aftan faydalanabilirmiyim?
3)Eger faydanamazsam 3yıllık ssk dan sonra 2004 ten itibaren ödemem gereken bağkur prim borcum asagı yukarı ne kadardır?
şimdiden çok teşekkür ederim |
socialman |
Kendi nam ve hesabına bağımsız çalışma yapan, vergi dairesine bu seble kaydını yaptıran kişiler 04.10.2000 tarihinden sonra şayet ssk kaydı var ve devam ediyorsa ssk prim ödemesi, sigortalılığı sona erinceye kadar bağ kura kayıt olmalarına gerek yoktur. Ancak ssk kesintiye ugradı andan itibaren bağ kur sigortalısı sayılırlar.
Sizin açıklamalarınız çok detaylı değil ancak bu açıklamamdan yola çıkarak sonuca gidebilirsiniz. Daha detaylı bir açıkalama için ise
a-SSK dan tam ayrıldığınız tarih
b- firmayı tam kurduğunuz tarih hatta ssk sigorta sicil numarası gibi
bilgilere ihtiyaç vardır.
gelelim diğer sorularınıza
Bağ kur priminizin ne kadar olduğunun söylenebilmesi için ssk gün sayınızın bilinmesi gerekiyor ki intibak bu güne göre bağkurda yapılacak ve hangi basamaga gireceğiniz belli olsun, ayrıca size önerim bir an önce bağkura girmeniz ve tescilinizi yaptırmanızdır. Bunu yaptırdıktan sonra Bağ kur ssk ya bir yazı yazacak ve sizin ssk daki hizmetini isteyecek daha sonra bağkur basamagınız kesinlecek ve toplam borcunuz ortaya çıkacak, beklediğimiz yeni sizin deyiminizle prim ödeme kolaylığı yada af tan elbette yararlanabilceksiniz.
Ancak bağ kur bu yeni ödeme kolaylığı yada af denilen uygulamayı başlattığında çok yoğunluk olacağından bir an önceişlemlere başlamanızda yarar vardır.
Umut ederim yararlı olmuşumdur.
saygılar |
agric |
gerçekten teşekkür ederim sizinde dediğiniz gibi bir an önce bağkura gideceğim..bu arada
firma kurma tarihi:04.01.2004
ssk baş.tarihi: 19.10.2000
ssk bitiş tarihi: 31.08.2003
top.kazanç: 10,546,790,967
top.gün: 768
|
yyln |
Sn: agric,
İlk sorunuzda belirtttiğiniz SSK aktif görünüyor özelliği, SSK'ya prim ödeme halinizin devam ettiğini göstermez.SSK'da aktif sigortalı demek, SSK'ya tabi bir işe başlayarak tescil işlemi yapılmış, fakat henüz emekli olmamış sigortalı demektir.
Dolayısıyla, SSK'lı olarak çalışmanız 31.08.2003 tarihinde sona erdikten sonra Bağkur'a tabi bir işe başlamış olduğunuzdan, başka bir deyişle, Bağkur'a tabi işe başladığınızda SSK'lılık durumunuz kesintisiz devam eder nitelikte olmadığınıdan, 04.01.2204 tarihi itibariyle Bağkur'luluğunuz başlar. Bağkur primlerinizi de ödemek zorundasınız. Selamlar...
|