Yurtdışı eğitim masraflarının tahsili |
zeynep erdogdu |
2747 sayılı kanunun 33. maddesi uyarınca 2000 yılı Ağustos ayında yurtdışına gönderildim. 2004 Ağustos ayında geri dönerek araştırma görevlisi olarak göreve başladım. Doktora belgemi sunduktan sonra Ocak 2005'de öğretim görevlisi olarak atandım. Ekim 2005'de görevimden kendi isteğimle ayrıldım. İmzaladığım kefalet senedi 1996 tarih 549 sayılı Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliğine göre düzenlenmiş olup yalnızca döviz cinsinden sarf edilen meblağı eksik mecburi hizmetime orantılı olarak defaten veya verilen süre içerisinde eşit taksitlerle ödeyeceğimi taahhüt etmekteyim. Kefalet senedinde yurt içi aylıkların borç hesabına dahil edileceğine dair bir hüküm yoktur.Üniversite borçlandırma yaparken Döviz borcuna ilaveten yurtiçi aylıkların tamamını brüt üzerinden borç çıkarmıştır.
Soru 1: Döviz borcuna ilaveten yurtiçi aylıkların tamamının borçlandırmaya dahil edilmesi yasal mıdır?
Soru 2: Bu konuda itirazlar olmuş mudur ve yurt içi aylıkların borç hesaplamasına dahil edilmemesi gerektiği yolunda kesinleşmiş bir yargı kararı var mıdır?
[?] |
ahaltuner |
Sayın zeynep erdoğdu,
Yazınızda;''İmzaladığım kefalet senedi 1996 tarih 549 sayılı Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliğine göre düzenlenmiş olup yalnızca döviz cinsinden sarf edilen meblağı eksik mecburi hizmetime orantılı olarak defaten veya verilen süre içerisinde eşit taksitlerle ödeyeceğimi taahhüt etmekteyim. Kefalet senedinde yurt içi aylıkların borç hesabına dahil edileceğine dair bir hüküm yoktur.'' demektesiniz.Buna rağmen Üniversitenin yurt içi aylıklarının tamamının da borca dahil ederek talepte bulunması dayanaktan yoksundur.Siz bu durumun size tebliğinden sonra bir dilekçeyle bu talebe itirazınızı üniveristeye iletin.Sizin dilekçenize verilen red cevabını aldığınız tarihten veya dilekçenizi vermiş olduğunuz tarihten itibaren 60 gün geçmesine rağmen bir cevap alammışsanız bu 60 günün bittiği tarihten itibaren 60 gün içinde idare mahkemesine dava açmalısınız.
Saygılarımla.. |