Emrah Yavuzcan |
Öncelikle acil şifalar diliyorum.
Acil hekiminin ana hedefi hasta iyiliği olmalı, bunun için diğer hekimlerle sürekli işbirliği yapmalıdır. Hastayı sevkeden bir hekim varsa ona hastanın durumu ve yapılan tedavi ile ilgili bilgi verilmelidir.
SSK SAĞLIK TEŞKİLATI YÖNETMELİĞİ Madde 33- Hasta aynı kuruluşta diğer bir uzman hekime, tedavi kartları veya sağlık karneleri ile; laboratuvar muayene formları ile gönderilir.
Kuruluş dışında sözleşmeli bir uzmana veya laboratuvara veya Kurumun diğer bir kuruluşuna sevkine lüzum görülen hastalar, Başhekimliğin yazısı ile gönderilir.
Uzmanların sevk kağıdına yazacakları sonuçların özeti; gönderen hekim tarafından hastanın tedavi kartına veya sağlık karnesine işlenir.
Madde 45- Sağlık kuruluşlarına yatırılacak hastalar, genel olarak kurum polikliniklerinden gönderilir. Ancak, 8.maddenin (1) fıkrası ile 209. Maddede adı geçen hastalarla acil vak#8217;alar, poliklinik dışından da yatırılabilir.
Normal poliklinik saatlerinden sonra müracaat eden acil vak#8217;alardan gerekli görülenler ilgili nöbetçi hekimler tarafından yatırılır.
Poliklinik uzmanları tarafından #8220;yatırılma#8221; kaydıyla gönderilen hastalar boş yatak bulunduğu takdirde kabul edilir.
Yatırılma kaydıyla gönderilen hastanın ilgili olduğu dal uzmanı, gönderildiği kuruluşta bulunmadığı takdirde, bütün işlemleri sevk edileceği ilgili uzman hekimi bulunan diğer yataklı sağlık kuruluşunca tamamlanır.
Boş yatak yoksa, hastanın bekletilmesi de sakıncalı değilse reçetesi yazılır, gerekiyorsa, istirahatı verilir ve yatacağı gün tespit edilerek gönderilir.
Ancak bekletilmeden yatması çeşitli nedenlerle gerekli görülenler o bölgedeki diğer Kurum yataklı sağlık kuruluşlarına,bunlarda da yatak sağlanmasına imkan bulunmayan hallerde hasta o bölgedeki Kurum dışı resmi sağlık kuruluşlarına, bunlara da yatırılmadığı takdirde özel hastanelere yatırılır.
Saygılarımla... |