Velayete ne kadar yakınım? |
AdilTurk |
2002 yılında boşanma davası açtım, eşim mahkeme arar karar vermesine rağmen çocuğumu benden hep kaçırdı. Ben de mahkemeye verdim 2 ay hapis cezası aldı, temyize gitti, dosya şimdi temyizde. Çocuğumun velayetini almaya ne kadar yakınım?
Suçlu eşim çıkarsa nafaka eşime vermeyebilirmiyim? |
avukathuseyin |
Babasının cezaevinde ne nedenle yattıgı? Aynı ortamda bulunması cocugu kötü yönde etkilenecegi bir gercek. Tabiki olayı tam olarak bilmeden daha fazla yorum yapmak da mümkün degil
|
AdilTurk |
Avukatıma söylememe rağmen eski eşimin babasının hapiste yattığını gündeme getirmedi. Bu konuyu gündeme getirmesi iyi olmaz mı?
Bana çocuğumu göstermemesinde şahsi kininden başka hiçbir mazareti yok. Teşekkürler
quote:
Çocugun böyle bir ortamda yaşaması ilerde sorunlar yaratabilir. Anne size cocugu göstermemesinin haklı bir nedeni yok ise velayetin size verilmesi gerekiyor.Duruşmalara gelmemeleri de sizin için avantaj mahkmenin takdirini sizin yönünüzde etkiler.
Ekleyen: avukathuseyin - Bugün : 08:20:02
|
|
avukathuseyin |
Velayet hakkının kötüye kullandıgı için velayetin size verilmesini talep edersiniz .Bu konuda şartları hakim degerlendirecek ve alınan mahkeme karaı da etkili olacaktır. |
AdilTurk |
Hüseyin Bey teşekkür ederim.
quote:Velayet hakkının kötüye kullandıgı için velayetin size verilmesini talep edersiniz .Bu konuda şartları hakim degerlendirecek ve alınan mahkeme karaı da etkili olacaktır.
Ekleyen: avukathuseyin - Bugün : 08:38:59
|
|
serhat_koca |
hüseyin bey peki velayet hakkının kötüye kullanılması nafaka konusunu da etkiler mi ? kişinin kötü niyetli olduğu iddiasıyla nafaka vermekten kaçınmak mümkün müdür ? |
avukathuseyin |
Nafakanın kesilmesinin belli şartları vardır. Somut olayı anlatırsanız daha ayrıntılı bilgi verilir. |
avukathuseyin |
Bence konuyu en iyi avukatınız bilir. Çocugun annede kalması halinde yasıyacagı sorunları ve olumsıuzlukları mahkemeye bildirmek yararlı olabilir. |
AdilTurk |
Eski eşim 2002 yılında açtığım boşanma davasının hiçbir duruşmasına katılmadı, vekilide yok. Benim şahitlerim dinlendi onunkiler ise gelmedi ve talimatlarada karşılık vermediler. En son duruşma kararına göre psikolog nezaretinde anne ve çocuğum görüştürülerek bilirkişi raporunun mahkemeye gelmesi istendi.
Aynı zamanda ben 8 defa icra memuru ile gitmeme rağmen anne beni bir defa dışında oğlumla iletişimimi kaçırarak kopardı. Bende icra cezaya verdim ve 2 ay hapis cezası aldı. Şimdi dosya temyiz de.
Eski eşiminde babası geçen sene bir kişiyi vurdu ve 4 ay hapiste yattı, kefaletle çıktı. Velayet konusunda babasının hapiste yattığını davamda dile getirmemin bir yararı olurmu? Çünkü aynı ortamda oturuyorlar.
Şu an herhangi bir nafaka hala vermiyorum, tabiki ben para gönderiyorum. Ama oğlumu kin, öfke bataklığında büyümesine gönlüm ve mantığım razı değil, O' nun velayetini almak çok istiyorum. Çünkü ben onlar gibi davranmayacağımı, anne ile oğlumu ayırmayacağımı biliyorum.
quote:Nafakanın kesilmesinin belli şartları vardır. Somut olayı anlatırsanız daha ayrıntılı bilgi verilir.
Ekleyen: avukathuseyin - Dün : 08:16:00
|
|
avukathuseyin |
Çocugun böyle bir ortamda yaşaması ilerde sorunlar yaratabilir. Anne size cocugu göstermemesinin haklı bir nedeni yok ise velayetin size verilmesi gerekiyor.Duruşmalara gelmemeleri de sizin için avantaj mahkmenin takdirini sizin yönünüzde etkiler. |
AdilTurk |
Özel harekattan emekli ve psikolojik sorunları var. Hapis sebebi, komşu ticarethaneyi anlaşamamaktan dolayı basması ve sahibini yaralayacak şekilde tabanca ile vurması.
quote:
Babasının cezaevinde ne nedenle yattıgı? Aynı ortamda bulunması cocugu kötü yönde etkilenecegi bir gercek. Tabiki olayı tam olarak bilmeden daha fazla yorum yapmak da mümkün degil
Ekleyen: avukathuseyin - 29/09/2005 : 18:18:41
|
|